hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Tarih Kültür Sanat Forumu > Kim Kimdir? > Yerli Biografiler
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-08-11, 15:16   #1
Gülümse Kaderine

miSkaLbSiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 1000 miSkaLbSiz isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Tunçel KURTİZ Ramiz Dayı

Türkiye'de doğdu. 1958 yılında başladığı tiyatroyu, Türkiye, A.B.D., İsviçre, Almanya, İsveç, Norveç, Danimarka, ve Hollanda'da oyuncu ve yönetmen olarak sürdürdü. Berlin'de yaşayan Tunçel Kurtiz, 1958'den bugüne, İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Oda Tiyatrosu (altı ay Anadolu turnesi), İstanbul Şehir Tiyatrosu, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu, Münir Özkul Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Gen Ar Tiyatrosu, Halk Oyuncuları, Ocak Sahnesi, Göteborg Şehir Tiyatrosu, Stockholm Kraliyet Tiyatrosu, İsveç Devlet Tiyatrosu, Berlin Schaubühne Tiyatrosu, Frankfurt Şehir Tiyatrosu, Peter Brook C.İ.T.T. Shakespeare Kraliyet Tiyatrosu, Hamburg Şehir Tiyatrosu'nda rol aldı.

1927 yılından bu yana, Türkiye'de ödül törenleri dışında sahneye çıkmayan Tunçel Kurtiz, en son olarak 15 Mart 1992 akşamı Sinema Sevenler Derneği'nde (Çiçek Bar), Şeyh Bedrettin'i oynadı.

Tunçel Kurtiz'in 1965 yılında Orhan Günşiray'la Şeytanın Uçakları filmiyle başlayan sinema yaşamı da, kendisine iki Altın Portakal, bir Gümüş Ayı ve bir de Stockholm Altın Böcek ödülünü kazandı.

Ramiz Dayı'nın Sözleri

Yapmakla olup bitseydi bu iş,
Hemen yapardım, olup biterdi.
Döktüğüm kanla akıp gitse her şey,
Bir vuruşta sonuna varılsa işin,
Bir anda bu dünyayı olsun kazanıversen,
Zaman denizinin bir kumsalı olan bu dünyayı
Öbür dünyayı gözden çıkarır insan.
Ama bu işlerin daha burada görülüyor hesabı.
Verdiğimiz kanlı dersi alan
Gelip bize veriyor aldığı dersi.
Doğruluğun şaşmaz eli bize sunuyor
İçine zehir döktüğümüz kupayı.

- Hesap görmek, hesap etmekten zordur yeğenim.

- Bazen öyle acır ki için değiştin sanırsın şimdi dersin... Şimdi her şeyi yapabilirim...

- Bazen hayat seni öyle zorlar ki yeğenim yolun başında kimdin.... Unutursun

- Zorunu benden duy yeğenim, herkese yalan söylemen yetmez artık bundan böyle bir başına kalsan da artık kendin olamazsın...

Ramiz Dayı'nın Ömer'i, yapılan ihaneti karşılıksız bırakmaması için yetiştirmeye başladığı sahnelerde okuduğu Oscar Wilde'nin şiiri de dillere destan oldu. İşte o şiir...

Oysa herkes öldürür sevdiğini,
Kulak verin bu dediklerime,
Kimi bir bakışı ile yapar bunu,
Kimi dalkavukça sözler ile...
Kimi bir bakışıyla yapar bunu,
Kimi dalkavukça sözlerle.
Korkaklar öpücükle öldür
Yürekliler kılıç darbelirye.
Kimi gençken öldürür sevdiğini
Kimi yaşlıyken.
Şehvetli ellerle boğar kimi
Kimi altından ellerle
Merhametli kişi buçak kullanır
Çünki bıçakla ölen çabuk soğur
Kimi yeterince sevmez
kimi fazla sever
Kimi satar
Kimide satın alır
Kimi göz yaşı döker öldürürken
Kimi kılı kıpırdamadan
Çünki herkes öldürür sevdiğini
Ama herkes öldürdü diye ölmez

Hayatın kuralı bu yeğen. Ne kadar uzağa gidersen git başladığın yere dönersin sonunda.

Ne kadar değişirsen değiş, Nerede mutlu olduysan hep oraya çevirirsin kafanı.

Verdiğimiz kanlı dersi alan gelip bize veriyor aldığı dersi.

Portakalı soymadan içinin iyi olup olmadığını anlayamazsın.

Ben herşeyi olan ve kaybedeceği hiçbirşey olmayan insanım.

Sadakat sevdiğinin kalbini tutup avucunda tutmaktır ama sadakat gerektiğinde o yüreği fırlatıp yere atmaktır.

Sadakat endam değildir aslında sevgiden kör olmaktır, hep kaçtığın şeye eninde sonunda yakalanmaktır sadakat.

Savaşmak aslında hasmınla savaşmak değil, sevdiklerinle savaşmaktır. Savaşırken göremezsin bazı savaşları kazanamazsın artık durmalı ve geri çekilmelisin.

Ezel bir kere ihanete uğradın mı anılar sana bataklık olur yiğen, hatırladıkça çekerler seni içeri hatırladıkça affetmek istersin yiğen çünkü affetmek unutmak demek, öncesini hatırladıkça sonrasını unutmak istersin çırpınma boşuna yiğen o hançer bir kere saplanınca çıkarmaya kalktıkça iyice kalbine gömersin

Eğer birisi seni aldatmışsa bu onun suçudur. Eğer o kişi seni pek çok kere aldatmışsa bu senin suçundur.

Değişmek zordur yeğenim ama bazen. Aynı adam olmak daha zordur. Hayat öyle yüklenir ki üstüne durduğun yerde çatır çatır çatırdarsın.

Bazen öyle acır ki için değiştin sanırsın şimdi dersin. Şimdi her şeyi yapabilirim.

Bazen hayat seni öyle zorlar ki yeğenim yolun başında kimdin Unutursun

Kaderimiz olan aşka değil de aşkıyla kaderimizi değiştirene içelim!

Sadakat... ne menem şeydir bu sadakat. sadakat sır saklamak mıdır? sessiz kalmak mıdır? kıyametin kopacağını bile bile. ölüm gibidir sadakat, pazarlığı olmaz. bir kere çizgiyi geçtin mi, yoktur dönüşü. ne umutlar fısıldarsa fısıldasın sana, hayat çeker gider, sadık kalmaz sonunda. ama kötülük öyle mi? hep yanıbaşındadır insanın. sözler verilir. sözler unutulur. gün gelir ihanet eden sadakat ister. sevdiğine sadık kalan adam kendinden vazgeçebilen adamdır. sadakat sevdiğinin kalbini çıkarıp avucunda tutmaktır. ama sadakat gerektiğinde o yüreği fırlatıp yere atmaktır. sadakat erdem değildir aslında. sevgiden kör olmaktır. hep kaçtığın şeye eninde sonunda yakalanmaktır. yemin etmeden bir daha düşün;
Çünkü sadakatla başlayan her şey ihanetle biter."

-Eğer birisi seni aldatmışsa bu onun suçudur. Eğer o kişi seni pek çok kere aldatmışsa bu senin suçundur.

-Hesap görmek, hesap etmekten zordur yeğenim.

-Değişmek zordur yeğenim ama bazen… Aynı adam olmak daha zordur… Hayat öyle yüklenir ki üstüne durduğun yerde çatır çatır çatırdarsın.

-Bazen öyle acır ki için değiştin sanırsın şimdi dersin… Şimdi her şeyi yapabilirim…

-Bazen hayat seni öyle zorlar ki yeğenim yolun başında kimdin… Unutursun...

-Zorunu benden duy yeğenim, herkese yalan söylemen yetmez artık… Bundan böyle bir başına kalsan da artık kendin olamazsın…

En karanlık gününde
En çaresiz anında
Kendini ortaya atıyorsan eğer
En umutsuz anında
Kendin için değil
Çocukların için
Kendini çare diye sunuyorsan eğer
Yüreğinde çocuğunun sevgisini tutan
Hiç kimse çaresiz değildir.

-Kaderimiz olan aşka değil de aşkıyla kaderimizi değiştirene içelim!

-Yapmakla olup bitseydi bu iş,
Hemen yapardım, olup biterdi.
Döktüğüm kanla akıp gitse her şey,
Bir vuruşta sonuna varılsa işin,
Bir anda bu dünyayı olsun kazanıversen,
Zaman denizinin bir kumsalı olan bu dünyayı
Öbür dünyayı gözden çıkarır insan.
Ama bu işlerin daha burada görülüyor hesabı.
Verdiğimiz kanlı dersi alan
Gelip bize veriyor aldığı dersi.
Doğruluğun şaşmaz eli bize sunuyor
İçine zehir döktüğümüz kupayı.

-Asıl çaresizlik derdin devasız olması değil, birini iyi edecek şeyin diğerinin kadehine zehir olmasıdır.

-En iyi soygunlar girerken değil çıkarken bozulur yeğen. Haydutlar öyle iyi planlar ki girmeyi nasıl çıkacaklarını unuturlar. Çıkacaksan hemen çıkacaksın yeğen yoksa çekerler yoksa seni içeri...

-Güvercinin boynundaki o kırmızımtırak tüyler vardır ya, bir kere taktı mı güvercin o tasmayı boynuna başka birisini sevemezmiş, ama bazen fazla sevgiden güvercinler birbirlerini de öldürürlermiş, birbirlerinin gırtlağını deşerlermiş fazla sevgiden, o yüzden o kızıl tasmaya da güvercin gerdanlığı derlermiş.

Madem bu kadar çok sevdiniz birbirinizi bakalım kim takacak o gerdanlığı boynuna... Madem ikiniz de hasmımsınız artık geldik sınavın son sorusuna. Biriniz ölürse diğeriniz sağ çıkacak buradan, bakalım kim daha çok seviyor diğerini... Kim takacak o gerdanlığı boynuna...

Sen ha sen! Görmeyeli çok büyümüşsün eski dost çok! Ben görmeyeli yaşlandım, ufaldım. Ben içerde hüküm giyerken sen dışarda hüküm sürdün. Gerçi ben kötü girdim içeri ama içerde insanı anladım. Sen iyi çocuktun. İyi çocuktun da iyice insanlıktan çıkmışsın. Tamam ben sana kötülük ettim ama şimdi sen baştan aşağıya kötülük olmuşsun. Yani diyeceğim o ki şimdi sen güçlüsün, gençsin, vurup bana beni yere yıkarsın, dua et ki o iş orda bitsin. Çünkü iş orda bitmezse vurup beni yıkamazsan yere boyuna posuna gelmişine geçmişine bakmam bu işi ben başlattım, bitirmeden bırakmam. Bitirmeden bırakmam.

-Bazen insan başkasının ruhunu ararken kendi ruhunu teslim eder başkasına.

-Her yanım yanım acıyor, gençliğime, halime şu mavi gök mavi deniz uçan kuş işe giden insanlar ipimi çeken cellat on gün on gün...

-Bazen yeğen işleri yoluna koymak için sıkmayacaksın yumruğunu, açacaksın avucunu avucundakileri savuracaksın havaya. Bekleyeceksin, bekleyeceksin sana geri gelmelerini.

-Aşk mı intikam mı, mahkum mu, cellat mı... hep ikisinden birini seçmen istendi... Ama hep bir üçüncü şık var... O da ateşe atlamak...

-Geçmişe dönmek başka, geçmişi silmek başka. Bir kere aktı mı zamanın içinden suyun yolu değişmez.

-Unutma! Bin kere dönsen o güne, bin kere ihanet edecekler sana. Herkes doğasının gereğini yapar. Bin kere ihanet etseler sana çaresi yok bin kere gidersin yanlarına.

Kopan ipe sımsıkı düğüm atarsanız.. ipin en sağlam yeri o düğümdür. Ama ipe her dokunuşta canınızı acıtan tek nokta yine o düğümdür.

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
miSkaLbSiz isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati
Alt 07-08-11, 21:03   #2
NazLı KıZ

DeRyAa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 14772 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000
--->: Tunçel KURTİZ Ramiz Dayı

Önünde egilecek büyükte bir Sanatçı. Inşallah tvde daha sık göRüRüz.
DeRyAa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati

• Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

Etiketler
    bir bakışı ile yapar bunu , bir bakışıyla yapar bunu , bu dediklerime , çünki , dalkavukça sözler ile , dalkavukça sözlerle , de satın alır , fazla sever , gençken öldürür sevdiğini , göz yaşı döker öldürürken , herkes öldürür , korkaklar , kulak verin , kılı kıpırdamadan , kılıç darbelirye , oysa herkes , ramiz dayının sözleri , satar , sevdiğini , tunçel kurtiz hakkinda , tunçel kurtiz kimdir , yeterince sevmez , yürekliler , öldürür sevdiğini , öpücükle öldür

Seçenekler
    Stil