![]() |
| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Sohbet | Okey | Gazete oku | Spor gazeteleri | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Turkce Sarki sozleri Turk sanatcilarin ve gruplarin sarki sozleri |
| Etiketler: baris , manco |
![]() |
| | Seçenekler | Arama | Stil |
| | #1 |
Ne YaPaRSaN KeNDiNe YaPaRSıN KeNDi KeNDiNe![]() Üyelik tarihi: 10-11-06 Nerden: PAPUA yeni GİNE
Benim Modum: Tesekkür: 0
31 Mesajına 46 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 6 | Alla Beni Pulla Beni Alla beni pulla beni Al koynuna yâr Gözüm senden baskasini görmez oldu yâr Gönlüm senden birsey ister nasil desem yâr Alla beni pulla beni Al koynuna yâr Senin için daglari deler yol açarim yâr Senin için denizleri kuruturum yâr Senin için gök kubbeyi yerlere çalarim yâr Canim iste canim bile sana kurban yâr Daglar taslar uçan kuslar senin olsun yâr Deniz derya gökler hepyerinde dursun yâr Gönlüm senden birsey ister nasil desem yâr Alla beni pulla beni al koynuna yâr Saçlarina yildizlardan taç yapayim yâr Bir nefeste günesleri söndüreyim yâr Çira gibi ugrunda ben yanayim yâr Canim iste canim bile sana kurban yâr Yildizlar yerinde güzel birak dursun yâr Saçlarimi ellerinle oksa yeter yâr Gönlüm senden birsey ister nasil desem yâr Alla beni pulla beni al koynuna yâr Rüzgar olup ince beline sarilayim yâr Çimen olup ayagina serileyim yâr Sürme olup gözlerine sürüleyim yâr Canim iste canim bile sana kurban yâr Alla beni pulla beni Al koynuna yâr Gözüm senden baskasini görmez oldu yâr Gönlüm senden birsey ister nasil desem yâr Alla beni pulla beni Al koynuna yâr Baris Manço Allahim Güç Ver Bana Yine sensiz bir gecenin buz gibi sabahinda Bu korkunç yalnizligimda seni bekliyorum Yaniyor yüregim Yine gözyaslarim yagmur gibi Yasiyorum anilarla Bir seyler kopuyor sanki taa suramda Yaniyor yüregim Allah'im güç ver bana sigindim sana Bu ne dayanilmaz bir aci sabir ver bana Yeter artik çektiklerim bitsin bu ceza Ümitsiz haykiriyorum "Ne olur dön bana" Sana yazdigim en son sarki bu Artik kirildi kalemim Gökler sahidim olsun ki Seni seviyorum yaniyor yüregim Sonbahar yapraklari gibi savruldu ümitlerim Son bir kez duymak istersen Seni seviyorum Yaniyor yüregim Allah'im güç ver bana sigindim sana Bu ne dayanilmaz bir aci sabir ver bana Yeter artik çektiklerim bitsin bu ceza Ümitsiz haykiriyorum "Ne olur dön bana" Baris Manço Anahtar Sinifin en güzel kizi o yalniz geziyor Kimse ona yaklasamiyor Yine koltugunda koca koca kitaplar Yine Kütüphaneden geliyor Baktim bir cilt Sair Mehmet Akif Iki büyük kitap Fatih Sultan Mehmet Üc kalin cilt Mevlana bir de Mimar Sinan Döndü bana dedi ki beni seviyorsan Eger kalbime girmek istiyorsan Önce bunlari anla beni iyi dinle 5 sair bir abide 2 abide bir sultan 5 sultan bir düsünür 2 düsünür se bir Mimar Düsün tasin bütün gece Kalbim bir bilmece Kalbimin bir kilidi var Iste sana Anahtar En sevdigi Sair Mehmet Akif Bir abide Fatih Sultan Mehmet Hayranim dedi Sinan bir de Mevlana Gece annem evde dedi oglum neyin var Yemeden icmeden kesildin yine Dedim anne artik kalbimin sahibi var Asik oldum delicesine Bir gün Akif okuyor bir gün mevlana Bir Fatih e hayranmis Bir de Sinan a Hem tarihe merakliymis hem de sanata Annem dedi oglum anlamadin mi? Vazgec bu sevdadan bu kiz fazla akilli Ah beni saf oglum ah oglum anlamadin mi? 5 sair bir abide 2 abide bir sultan 5 sultan bir düsünür 2 düsünür se bir Mimar Düsün tasin bütün gece Kalbim bir bilmece Kalbimin bir kilidi var Iste sana Anahtar En sevdigi Sair Mehmet Akif Bir abide Fatih Sultan Mehmet Hayranim dedi Sinan bir de Mevlana Askin göü kör olurmus annem galiba hakli Kafama fena takildi Bu kiz cok akilli 5 sair bir abide 2 abide bir sultan 5 sultan bir düsünür 2 düsünür se bir Mimar Düsün tasin bütün gece Kalbim bir bilmece Kalbimin bir kilidi var Iste sana Anahtar 5 Akif bir saat kulesi 2 Kule bir Fatih 5 Fatih bir Mevlana 2 Mevlana bir Sinan Düsün tasin bütün gece Kalbim bir bilmece Kalbimin bir kilidi var Iste sana Anahtar Baris Manço _______________ Anliyorsun Degil mi? Hava ayaz mi ayaz, ellerim ceplerimde Bir türkü tutturmusum, duyuyorsun degil mi Çalacak bir kapim yok, mutluluga hasretim Artik sokaklar benim, görüyorsun degil mi Zaman akmiyor sanki, saatler durmus bugün Sonsuz yalnizligimda bir tek sen varsin bugün Ya dön bana artik, duyuyor musun beni Ya çik git dünyamdan, anliyorsun degil mi Bir resmin kalmis bende, tam ortadan yirtilmis Hani siyah kazakli, biliyorsun degil mi Gözlerimden süzülen bir kaç damla anida Senin sicakligin var, anliyorsun degil mi Baris Manço Ay Osman Sabahin yemisim bir tane visne Sabahin yemisim bir tane visne Giderim gelirem ardima düsme ay osman Giderim gelirem ardima düsme ay osman Yürü ha yürü ha gecmisem elden Yürü ha yürü ha gecmisem elden Ayrilik vadesini icmisem elden ay osman Ayrilik vadesini icmisem elden ay osman Sabahin yemisim bir tane kisnis Sabahin yemisim bir tane kisnis Uyandim nazli yar ellere gitmis ay osman Uyandim nazli yar ellere gitmis ay osman Yürü ha yürü ha gecmisem elden Yürü ha yürü ha gecmisem elden Ayrilik vadesini icmisem elden ay osman Ayrilik vadesini icmisem elden ay osman Sabahin yemisim bir tane elma Sabahin yemisim bir tane elma Ilahi canimi al yarimi alma ay Osman Ilahi canimi al yarimi alma ay Osman Yürü ha yürü ha gecmisem elden Yürü ha yürü ha gecmisem elden Ayrilik vadesini icmisem elden ay osman Ayrilik vadesini icmisem elden ay osman 11- KOL DÜGMELERI Hatirlarim, bugün gibi. Sessiz geçen son geceyi Basim öne egik, Bir suçlu gibi Bana verdigin hediyeyi... Ìki küçük, kol dügmesi Bütün bir ask hikayesi Ìki dügme iki ayri kolda Bizim gibi Ayri yolda Aksam olunca Sustururum herkesi, her, herseyi Gelir kol dügmelerimin birlesme saati Usul usul çikarir koyarim kutuya, yanyana Bitsin bu iskence, kalsinlar bir arada Heyhat sabah, Gün isildar Yalniz gece bulusanlar Yasli gözlerle ayrilirlar Dügmeler gibi, bizim gibi Bizim gibi, ayrilirlar Bizim gibi, ayrilirlar Bizim gibi, ayrIlIrlar Söz & Müzik: Baris Manco 12- KIRPIKLERIN OK EYLE Kirpiklerin ok ok eyle Vur sineme öldür beni Biktim dünyanin halindan Vur sineme öldür beni öldür beni öldür beni oyy Biktim dünyanin halindan Vur sineme öldür beni öldür beni öldür beni oyy Yoktur ellere miknetim varsa indinde kiymetim Yoktur ellere miknetim varsa indinde kiymetim eger sarmazsa niyetim Vur sineme öldür beni öldür beni öldür beni oyy eger sarmazsa niyetim Vur sineme öldür beni öldür beni öldür beni oyy hayde bre kizan Kirpiklerin ok ok eyle Vur sineme öldür beni Biktim dünyanin halindan Vur sineme öldür beni öldür beni öldür beni oyy Biktim dünyanin halindan Vur sineme öldür beni öldür beni öldür beni oyy Dur ben ölem oy ben ölem Dur ben ölem oy ben ölem offff dur ben ölem 13- AGLAMA DEGMEZ HAYAT Ruya gibi her hatira Her yasanti bana Ne bulduysa kaybetti Gonul asktan yana Omur cicek kadar narin Bir gun kadar kisa Aglama degmez hayat bu gozyaslarina Baris Manço Ayi Bugün hava güzel dedimki hanima haydi kalk giyinde ciklaim biraz Bak civil civil kuslar ucuyor dallari basmis erikl ekiraz Coluk cocuk cümbür cemaat, piknik yaplim ne dersiniz ha? Ev halki uctu "yihuu aslan baba sen cok yasa" Yolda düsündüm bizim cocuklar tanimiyorlar hayvanlari Bir hayli garibime gitti dogrusu bir baba olarak verdim karari Aninda bir ters u dönüs dogru hayvanat bahcesine Biliyoruz ayip oldu hakim bey ama zar zor girebildik iceriye Bak evladim buna ayi derler ormandan inip sehre gelirler Agir magir hantaldir ama armudun iyisini ayilar yer Evet babacigim ona ayi derler ayilar bizleri cok severler Agir magir hantaldir ama armudun iyisini ayilar yer Senin caninda günün birinde armudun iyisini yemek isterse Sakin ha manava gidip de armutlari tek tek elleme Adamin kafasi bir atarsa bayramlik agzini bir acarsa Sana neler der biliyormusun? Mahalle duyar rezil olursun A de bakayim a bi de y de y simdi bir de i i Oku bakayim ayi oku bakayim ayi Maksat coluk cocuk ögrensin hayatin cetin yollarini Kaptirmasinlar kafalarini ve de kollarini Hani baba olarak vazifemiz tabii uyandirip ikaz etmek Uzunlar yanmiyor hakim bey kisa yoldan anlatmak gerek Hayvan sevgisi tabiki lazim ama hersey karsilikli Ben seni seveyim sen beni sayki bozulmasin agzimizin tadi Armudun iyisini zaten o yer bir eli yagda ötekisi balda Buramiza kadar geldi artik hakim bey takdir sizden bizden de ite kaka Baris Manço Aynali Kemer Sabah yeli ilgit ilgit eserken seher vakti bir guzele vuruldum Al dudakta inci disi, bu dunyada yok bir esi, Seher vakti bir guzele vuruldum Aynali kemer ince bele, bu can kurban tatli dile, Seher vakti bir guzele vuruldum Mor menekse nergis dizmis boynuna, kusluk vakti aldi beni koynuna Civildasir dudu kusu, sanki bulbulun otusu Seher vakti bir guzele vuruldum Aynali kemer ... Aksam oldu gun kavustu sessizce, dedi guzel ayrilik vardir bize Uzakta bir baykus ottu, gul bahcemde diken bitti Seher vakti bir guzele vuruldum Baris Manço Ayrilik Fikrimden geceler yatabilmirem Bu fikri basimdan atabilmirem Neyleyim ki sana catabilmirem Ayrilik ayrilik aman ayrilik Her bir dertten olar yaman ayrilik Uzundur hicrimden gara geceler Bilmirem men gidim hara geceler Vuruptur gelbime yara geceler Baris Manço Bal Böcegi seyyah oldum dolastim su alemi, ah güzelim senin gibi bir vefasiz yar görmedim ben hayirsizi kitapsizi, zalimi, balböcegim senin gibi bir insafsiz görmedim ben su daglarda cicek oldum, askindan sarardim soldum bakmadin bana balböcegim yollarinda toprak oldum, sen bastikca ben kavruldum görmedin beni balböcegim seni gidi balböcegi kim cözecek bu bilmeceyi ateste yanar pervane, ben oldum derdinden divane hele gel yine gel bir gece vakti koynuma gel hele gel yine gel bir gece vakti koynuma gel ama benim adim bal böcegi bekleyemem ben bu geceyi gelirde koynuna girerim ama sonrada batiririm igneyi nedir bu cektigim senin elinden ah güzelim kurtar beni elalemin dilinden biktim usandim bitmez nazindan balböcegim sabir teli koptu gönül sazimdan su daglarda cicek oldum askindan sarardim soldum bakmadin bana balböcegim yollarinda toprak oldum, sen bastikca ben kavruldum görmedin beni balböcegim Baris Manço Bal Sultan Daha onalti yasina basmamisti Bal sultan Bakmaya kiyamazdin öyle güzeldi Balsultan Bir sabak dediler ki Gelin oldu gitti gurbete balsultan Yüregime düstü ates Inanmak zordu balsultan Her damla yagmurda Sen varsin Balsultan Her tüten dumanda Yine sen Balsultan Ask atesiyle yanmayan Nasil ocak yaksin ki Cocukluk nedir bilmeyen Nasil cocuk baksin ki Duydumki dalindan kopmus gül gibi solmus gurbette Balsultan Altin kafesteki bülbül gibi susmus Balsultan Her damla yagmurda Sen varsin Balsultan Her tüten dumanda Yine sen Balsultan Bir aksam karanliginda Cikip gitmis balsultan Günbatisinda yildizlarla bulusmus balsultan O gün bugündür tatli bir rüzgar eser gurbette balsultan Ve karanlik gecelerde isildar tüm yildizlar Her damla yagmurda Sen varsin Balsultan Her tüten dumanda Yine sen Balsultan Baris Manço Benden Öte Benden Ziyade Bu aksam yine garip bir hüzün çöktü üstüme Hücrem soguk bir tek sen varsin düslerimde Demir kapi yine kapandi agir agir üzerime Kelepçeler yine vuruldu kilit kilit yüregime Derin derin soluyorum seni gecelerce Duvarlara kazidim ismini her köseye Dudaklarin seker gibiydi Baldan öte baldan ziyade Pembe pembe yanaklarin Gülden öte gülden ziyade Sabret gönül sabret Sakin isyan etme Bir gün elbet bitecek bu çile Isyan etme Dört kitaptan baslayalim istersen gel söze Orda öyle bir isim var ki Kuldan öte kuldan ziyade O'nu düsün O'na sigin O senden öte benden ziyade Bir sabah elbet günes de dogacak penceremde Ama bil ki atesin hala yanacak yüregimde Gözyaslarim akip gidecek Selden öte selden ziyade Bir canim var verecegim Baldan öte baldan ziyade Sabret gönül sabret Sakin isyan etme Bir gün elbet bitecek bu çile Isyan etme Dört kitaptan baslayalim istersen gel söze Orda öyle bir isim var ki Kuldan öte kuldan ziyade O'nu düsün O'na sigin O senden öte benden ziyade Bir ben var ki benim içimde Benden öte benden ziyade Bir sen var ki senin içinde Senden öte senden ziyade Baris Manço Beyhude Geçti Yillar Bir masaldi askimiz sisler bulutlar ardinda Bir aksam bitiverdi hersey yokoldu bir anda Beyhude gecti yillar, silindi hatiralar Geride bir avuc yalan Hüzün dolu geceler, bugulu pencereler ?ste hepsi bu senden kalan Nasil icim yaniyor ölesiye sevdim seni Hep saklamak istedim altin kafeslerde seni Sanki bir gizli el kopardi seni benden Savurdu bir kartanesi gibi Bos yere ariyorum simcicak sevgini Bu islak bos sokaklarda elinden oyuncagi Alinmis cocuk gibi yalnizim sokaklarda Baris Manço Bin Boganin Kizi Babaocagindan ciktim yillar öncesi Bir gün kader karsima cikardi seni Bir göründün bir yok oldum serap misali Dere tepe demem güzel ararim seni Dere tepe demem güzel ararim seni Kurda kusa akil sordum dediler vazgec Binboganin kizidir O sana ne gerek Bir göründün bir yok oldum serap misali Dere tepe demem güzel ararim seni Dere tepe demem güzel ararim seni Kozan yaylasindan geldim BARIS`tir adim Bugün varsak yarin yoguz dogrudur sözüm Bir gün elbet biter vadem cagirir tanrim Artik mahser gününde ararim seni Artik mahser gününde ararim seni Inan mahser gününde ararim seni Artik mahser gününde bulurum seni Baris Manço Sen gittin gideli Içimde öyle bir sizi var ki Yalniz sen anlarsin Sen simdi uzakta Cennette meleklerle Bizi düsler aglarsin Bugün Bayram Erken kalkin çocuklar Giyelim en güzel giysileri Elimizde taze kir çiçekleri Üzmeyelim bugün annemizi Sen yaz geceleri Yildizlar içinden ara sira Bize göz kirparsin Sen soguk günlerde Kalbimi isitan en sicak anisin Bugün Bayram Erken kalkin çocuklar Giyelim en güzel giysileri Elimizde taze kir çiçekleri Üzmeyelim bugün annemizi Bugün Bayram Çabuk olun çocuklar Annemiz bizi bekler Bayramlarda hüzünlenir melekler Ömür alir bu güzel çiçekler Baris Manço Can Bedenden Çikmayinca Kara haber tez duyulur, Unutsun beni demissin. Bende kalan resimleri, Mektuplari istemissin. Üzülme sevdicegim, Bir daha çikmam karsina. Sana son kez yaziyorum, Hatiralar yeter bana. Unutma ki dünya fani, Veren Allah,alir cani. Ben nasil unuturum seni, Can bedenden çikmayinca... Kurumus bir çiçek buldum, Mektuplarin arasinda. Bir tek onu sakliyorum, Onu da çok görme bana. Asklarin en güzelini Yasamistik yillarca. Bütün hüzünlü sarkilar, Hatirlatir seni bana. Unutma ki dünya fani, Veren Allah alir cani. Ben nasil unuturum seni, Can bedenden çikmayinca... Kirildi kanadim kolum, Ne yerim var ne yurdum. Gurbet ele düstü yolum, Yuvasiz kuslar misali... Selvi boylum senin için, Katlanirim bu Yazgiya. Böyle yazmissa yaradan, Kara toprak yeter bana. Unutma ki dünya fani, Veren Allah alir cani. Ben nasil unuturum seni, Can bedenden çikmayinca... Baris Manço Çit Çit Çetene Cit cit cetenede Sar bedeni bedene Dunya dolu yar olsada Alacagim bir tane Ekin ektim collerde Bictirmedim ellere Onbesinde yar sevdimde Sezdirmedim ellere Cit cit cetenede Sar bedeni bedene Dunya dolu yar olsada Alacagim bir tane Ekine firaz derler de Guzele beyaz derler Her kime derdem yansamda Yana yana gez derler Cit cit cetenede Sar bedeni bedene Dunya dolu yar olsada Alacagim bir tane Ekin ektim gul bittide Dalinda bulbul ottu Otme ey garip bulbul Yarim ellere gitti Baris Manço Daglar Daglar Ellerimle büyüttügüm, Solar iken dirilttigim, Çiçegimi kopardin sen, Ellere verdin. Daglar daglar... Kurban olam, yol ver geçem. Sevdigimi son bir olsun yakindan görem Kuslar ötmez, güller soldu. Yüce daglar duman oldu. Belli ki gittigin yerden, Kara haber var. Daglar daglar... Kurban olam, yol ver geçem. Sevdigimi son bir olsun yakindan görem Baris Manço Delikanli Gibi Bana dün haber göndermissin Gelsin yüzlessin demissin Geldim iste tek basima Delikanli gibi Iyi bilirim ben bu oyunu Hem basi belli hem sonu Konusalim açikça simdi Delikanli gibi O kizdan vazgeç unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde Kizin gözü sadece parada Akli fikri bir zengin kocada Seninle bir hesabim yok Paylasacak kozum yok Yine de geldim tek basima Delikanli gibi Beni kovsalar dokuz köyden Dogruyu hep söylerim ben Ölürümde dönmem sözümden Delikanli gibi O kizdan vazgeç unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde Kizin gözü sadece parada Akli fikri bir zengin kocada Açtirdin bana kutuyu Zorla söylettin kötüyü Sonuna kadar dinle simdi Askin kör etmis gözünü Kulagin duysun bu sözümü O kizdan vazgeç unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde Kizin gözü sadece parada Akli fikri bir zengin kocada Uzat elini son bir defa Kapansin konu burada Sen yoluna ben yoluma Biliyorum bana inanmiyorsun Unutmak çok zor diyorsun Gün gelir beni anlarsin O kizdan vazgeç unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde Kizin gözü sadece parada Akli fikri bir zengin kocada Baris Manço
__________________ En yıkıcı, en öldürücü yara haksızlık yarasıdır... Adaletli davranıp tek başına kalmak daha iyidir... ______________________Benim hayalimdeki aşk,iki insanın birbirini sahiplenme duygusundan çok daha öte birşey... ___________________________ |
| | |
| | #2 |
| Dekan ![]() | --->: Baris Manço eLLeRine SağLık Kuzeyim_Yıldızım |
| | |
![]() |
| Bookmarks | |||
Digg | del.icio.us | StumbleUpon | Google |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|