hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Ülkemizi ve dünyayı tanıyalım,tanıtalım > Turizm
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Spor gazeteleri Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Turizm Turizm konusundaki tüm sorularınıza yanıtlar, Tatile nereye gidelim, nasıl gidelim?Tavsiyeleriniz...

Etiketler:

Seçenekler Arama Stil
Alt 27-05-08, 16:16   #1
MaJeSTe
Ord.Prof

MaJeSTe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tecrübe Puanı: 14 MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold
Thumbs up Tatil Cennetleri

akbük
Didim'den 20 km uzaklıkta bulunan Akbük muhteşem doğası ve güzel sahilleri ile tam bir tatil mekanı. Didim' de pek görmeye alışık olmadığımız yeşil alanlar ve ağaçlıklar Akbük' de bolca var. Bölgede denize girmek için birbirinden güzel ve yeşil onlarca koy bulabilirsiniz.

akçay

Ege’nin masmavi suları ile Kazdağları’nın yemyeşil doğasının buluştuğu, buz gibi suların aktığı, Kuzey Ege’nin incisi Akçay... Akçay temiz havası, denizi ve doğal güzellikleri ile tatilcilerin beğenisi kazanmış bir tatil beldesi.Turizm açısından büyük önem taşıyan bölgede deniz turizmi ile ilgili olarak bir çok otel, motel, pansiyon, tatil köyü, kamplar eğlence mekanları bulunuyor.

Alanya

Denizi, kumu , güneşi ve kalesi ile meşhur olan Alanya, Antayla'ya 135 km uzaklıkta.Tarihinde korsanlara, derebeylerine ve Selçuklulara ev sahipliği yapan şehirde Alanya Kalesi, Kızıl kule, Selçuklu Tersanesi, Damlataş ve Dim Mağaraları, Ehmedek görülmesi gereken yerler arasında.

Altınoluk

Havası, suyu ve şifalı otlarıyla bambaşka bir diyar olan Altınoluk'da dağa tırmanma ve denize girme keyfi bir arada. Altınoluk ve Şahinderesi Kanyonu ise huzur ve sağlık arayanlar için ideal bir yer... İstanbul'dan gelen turistlerin 450 kilometrelik manzaralı yolu kullanarak ulaşabilecekleri bölgede konforlu motellerde konaklamak mümkün.

Avşa

Marmara'da Çanakkale'ye kucak açan ve Ege havasını hissettiren bir yer Avşa Adası... Avşa'da uygun fiyatlara konaklamak için, çeşitli seçenekler bulunuyor. Pansiyonların yanı sıra kamp alanları da hizmet veriyor.Ada'da yemek için deniz ürünlerinin çeşitli şekillerini tercih edebilirsiniz. Her saat başı deniz otobüslerinin sefer yaptığı bu küçük cennet siz tatilcileri bekliyor...

Assos

Edremit Körfezi'nin güney yamaçlarından Ege'yi kucaklayan saklı cennet Asos, tarihle doğayı buluşturuyor. Karayolundan ulaşımın oldukça kolay olduğu böle Türk mutfağının bütün tatlarını tatilcilere sunuyor. Denize girebileceğiniz, doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz ve tekne turlarına katılabileceğiniz Assos uygun fiyatları be konforu ile siz tatilcilerin için geçerli bir alternatif.

Akçakoca

Yılın dört mevsiminde güzelliğin hakim olduğu Akçakoca'da gezilip görülecek yerler olduğu gibi yapılacak bir çok aktivite vardır.Piknik alanı olarak düzenlenen Cumayeri'nde kahvaltınızı yapıp, Mehmet Arif Köşkü ve mahalle evleri arasında hoş bir gezinti yapabilirsiniz.Eşsiz bir panaromaya sahip olan Ceneviz kalesi, İlçenin en yüksek bölgesinde yer alan Aktaş şelalesi, son yılların en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Fakıllı Mağarası ve mavi bayraklı plajıyla Akçakoca tatil severleri bekliyor.

Ağva

Bir yaninda Yeşilçay, diğer yaninda Göksu dereleri, yeşilin birçok tonunu içinde barindiran ormanlari ve Karadeniz’e bakan üç kilometrelik kumsaliyla dikkat çeken Ağva, her ne kadar Istanbul’la iç içe olsa da doğalliğindan hálá bir şey kaybetmedi. Ağva’da bisiklet kiralayabilir, farkli bitki türlerini, Karadeniz’e akan çaylari seyrederek koylara ulaşabilirsiniz. Jüri üyemiz Mehmet Kismet’in "dantel" diye adlandirdiği koylarda değişik kivrimli birçok kaya çeşidi var. Ayrica tekne turlariyla Kilim Koyu ve Gelin Kayasi mutlaka gezilmesi gereken yerler.

Anamur

Anamur
Bir yanda Akdeniz diğer yanda Toros Dağları ile görsel zevke doyacağınız bir mekan Anamur... Anamur'da tarihin gizeminde yolculuğa çıkabilir, yörenin farklı lezzetlerini tatma imkanı bulabilirsiniz.Kara ve hava ulaşımını kullanarak ulaşabileceğiniz bölge hafızanızda unutulmaz bir anı olarak yerini alacak.

Ayvalık

Kültürel ve doğal güzellikleri içinde birarada barındıran Ayvalık yaz sezonunda adından söz ettiren bölgelerden. Sahip olduğu altın plajları ile özellikle denizseverlerin ilgisini çeken Ayvalık İstanbul'a 520 km uzaklıkta.

Belek-Kurşunlu

Yılın her mevsimi ziyarete açık olan Belek-Kurşunlu bölgesi Antalya'nın gözde mekanlarından. Belek'de Kurşunlu Şelalesi'nin güzelliğini seyredebilir, Perge Antik kentinde tarihe uzanırken Aspendos tiyatrosunu gezebilir ve son yılların gözde sporu olan golf yapabilirsiniz.Belek'te konaklamak isteyenler için çok sayıda yatak kapasiteli oteller hizmet veriyor.

Bodrum

Son yıllarda sanat ve sosyete dünyasının uğrak yeri haline gelen Bodrum bir çok tarihi ve doğal güzelliği içinde barındırıyor. Halikarnas, Türkbükü ve Yalıkavak bölgenin ilgi odağı. Kale üzerinden güneşin batışını izlemek ise müthiş bir keyif.Bodrum'da geceleri disko-clup tarzındaki eğlence mekanlarıyla gündüzleri ise plajlarda jet-ski yaparak yada beachlerde su oyunlarına katılarak renklendirebilisiniz. Mahzar Fuat Özkan'ın da dediği gibi Bodrum Bodrum...

Bozcaada

Türkiye'nin 3. büyük adası olma özelliğine sahip olan Bozcaada yaz tatili için uygun seçenekler arasında yerini alıyor.İnce kumu ve uzunluğu nedeniyle tercih edilen Ayazma Plajı tatil severlerin uğrak yeri. Bozcaada'ya gittiğinizde moteller ve pansiyonlarda konaklayabilir, ada sokakalarındaki tarihi evlerin mistik havası içinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Cunda Adası

Tatilin gözde mekanlarından Ayvalık'ın şirin adası Cunda eşsiz manzarası ile ilgi odağı. Ege sofra kültürünü en iyi şekilde tanıyabileceğiniz Cunda restorantlarında başka yerde bulamayacağınız lezzetler var.

Dalaman

Turistlerin denize en çabuk kavuştukları, tarihi merkezlere yakınlığı, ve işlek hava alanı ile Dalaman, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi.Dalaman'da tatil yapmak isterseniz bahçe içine kurulan restorantlarda yemek yiyebilir ve kent içinde hizmet veren otellerde konaklayabilirsiniz.

Datça

Akdeniz kıyısında yer alan küçük ve şirin bir kasaba Datça Marmaris'e 67 km. mesafede.Yaz aylarındaki ortalama sıcaklığın 35 derece olduğu bölgede kuzeyden esen rüzgâr sayesinde sörf yapabilir, temiz denizde yüzebilir ve dalış yapabilirsiniz. Datçada yaz ve kış boyunca açık, apart, otel, pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.

Efes

Kuruluşu M.Ö 6000 yılına dayanan Efes antik kenti yaz tatilini kültürel geziler yaparak geçirmek isteyenler için ideal bir mekan.Özellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Efes de Meryem Kilisesi, Meryemana Evi, Yedi Uyuyanlar, St. Jean Kilisesi, Kale ve İsabey Camii görülmesi gereken yerler arasında..

Kıbrıs

Tatilini yurtdışında geçirmek isteyen herkes için en kolay ve an yakın yer Kıbrıs... Kıbrıs'ın tertemiz kumsallarında bir yandan güneş banyosu yaparken bir yandan da çiçek kokularını tenefüs edebilirsiniz.Tatilcilere en popüler ve en eğlenceli sporları yapma imkanı sunan bu küçük tatil cennetinde yüksek tepelere kurulmuş kalelerden Akdeniz'in bütün güzelliğini seyredebilirsiniz.

Kemer

Clupları, Beachleri ve tatil köyleriyle konforu ve eğlenceyi ziyaretçilerine birarada sunan Kemer Antalya'nın gözde mekanlarından. Kemer'de beş yıldızlı otellerde yapacağınız enfes kahvaltı ile güne başlayabilir sonrasında Antalya Marina'ya giderek mavi turda yolculuğa çıkabilirsiniz. Birbirinden ünlü sanatçıların sahne aldığı Kemer'de gece yaşamı ayrı bir eğlence

Kuşadası

Ege Bölgesi'nin denizle buluştuğu noktada yer alan Kuşadası merkeze 60 km. uzaklıkta bulunuyor. Ege şeridinde yer alan belde gözde tatil mekanları arasında. Kuşadasında 5 yıldızlı otellerde konaklayabilir yada yeni yapılandırılmış olan villaları kiralayabilirsiniz.

MaJeSTe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-05-08, 16:23   #2
ILKeR
Ord.Prof

ILKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tecrübe Puanı: 88 ILKeR has a reputation beyond repute ILKeR has a reputation beyond repute ILKeR has a reputation beyond repute ILKeR has a reputation beyond repute ILKeR has a reputation beyond repute ILKeR has a reputation beyond repute ILKeR has a reputation beyond repute ILKeR has a reputation beyond repute ILKeR has a reputation beyond repute ILKeR has a reputation beyond repute ILKeR has a reputation beyond repute
Cevap: Tatil Cennetleri

İç Çeke Çeke Okur Bakar İnsan Bunlara Heran Orda Olmak İster Ama Gidip Gitmemek Yine Bize Kalmis Sanirim..Hepsi Birbirinden Harika Tatil Mekanlari Gitmek Nasip Olur İnsallah :p

Eline Saglik Canim Benim Güzel Çalışma Olmuş.

cα∂σℓσzZ
ILKeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-05-08, 16:33   #3
MaJeSTe
Ord.Prof

MaJeSTe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tecrübe Puanı: 14 MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold MaJeSTe is a splendid one to behold
--->: Tatil Cennetleri

Evet çok güzeller :) aminn canım

MaJeSTe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-05-08, 18:24   #4
DamLa
♥ Ask Bize Yakıstı ♥

DamLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tecrübe Puanı: 6 DamLa is a jewel in the rough DamLa is a jewel in the rough DamLa is a jewel in the rough
DamLa - MSN üzeri Mesaj gönder DamLa - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Tatile Çok İhtiyacım var

Cüneyttttttttttttt nerdesin Beni Tatile götürrrrrr

Tesekkürler MaJeSTe
Alt 27-05-08, 19:39   #5
SenSuaL
Ben Secilmem, SeceriM

SenSuaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tecrübe Puanı: 126 SenSuaL has a reputation beyond repute SenSuaL has a reputation beyond repute SenSuaL has a reputation beyond repute SenSuaL has a reputation beyond repute SenSuaL has a reputation beyond repute SenSuaL has a reputation beyond repute SenSuaL has a reputation beyond repute SenSuaL has a reputation beyond repute SenSuaL has a reputation beyond repute SenSuaL has a reputation beyond repute SenSuaL has a reputation beyond repute

avşa adasına gitmeyi düşünüyorum kısmetse 3saatlik yol var yakın sayılır marmara adasına gittim ama beyenmedim orayı inş burası güzeldir emeğine sağlık bacım

SenSuaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-05-08, 12:36   #6
Asi
•┼••┼ тαтℓı ¢α∂ı ┼••┼•

Asi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tecrübe Puanı: 23 Asi has a brilliant future Asi has a brilliant future Asi has a brilliant future Asi has a brilliant future Asi has a brilliant future Asi has a brilliant future Asi has a brilliant future Asi has a brilliant future Asi has a brilliant future Asi has a brilliant future Asi has a brilliant future

Emeğine sağlık fıstığım

Durmaksızın Her Zevki Yaşıyorum..
Sorular Soruyor Cevapları Arıyorum..
Her şeyin İçindeki Acıyı Bile Sonuna Kadar Sızdırıyorum..
Talan Ediyorum Hayatı...AVLIYORUM!
...

αякαм∂αη кσηυşαηℓαя αякαм∂αη уüяüмєує ∂єναм єтѕιηℓєя...
๓ız๓ız
Asi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-06-08, 07:08   #7
CrueL

"αηηєm αηηєm"

CrueL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 40 CrueL has a reputation beyond repute CrueL has a reputation beyond repute CrueL has a reputation beyond repute CrueL has a reputation beyond repute CrueL has a reputation beyond repute CrueL has a reputation beyond repute CrueL has a reputation beyond repute CrueL has a reputation beyond repute CrueL has a reputation beyond repute CrueL has a reputation beyond repute CrueL has a reputation beyond repute

Güzel yerLer..
Alt 03-07-08, 02:08   #8
çöl çiçeği
Firarda...!

çöl çiçeği - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tecrübe Puanı: 1 çöl çiçeği is on a distinguished road
Cevap: Tatil Cennetleri

emeğine sağlık... tamda tatil zamanı :)

Bookmarks
Digg del.icio.us StumbleUpon Google

Seçenekler Arama
Stil