hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Tarih Kültür Sanat Forumu > Türkiye > Turizm
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Turizm Turizm konusundaki tüm sorularınıza yanıtlar, Tatile nereye gidelim, nasıl gidelim?Tavsiyeleriniz...



Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-01-11, 18:20   #1
Banned
 
ILKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-06-06
Nerden: Nereye Geldik..
Mesajlar: 8,360
Tecrübe Puanı: 0 ILKeR 1000 ILKeR 1000 ILKeR 1000 ILKeR 1000 ILKeR 1000 ILKeR 1000 ILKeR 1000 ILKeR 1000 ILKeR 1000 ILKeR 1000 ILKeR 1000
ILKeR - MSN üzeri Mesaj gönder
Side Antik Kent Gözde Oldu

Side Antik Kent'te 2011 yılı arkeoloji turları başladı. Arkeoloji turu tutkunu turistler İstanbul'dan başladıkları 21 günlük Anadolu yolculuklarına 16 il gezdikten sonra Apollon Tapınağı Selge Perge Letoon Xanthos Seleukeia ve Side Antik Kent'ti gezerek son veriyor.


Andante In Travel Archaelogy Turizm Seyahat Acentesi Arkeoloji Turizmi Uzmanı Arkeolog Dr. Denise Allen geçen yıl Türkiye'de 38 bin tarih kültür sanat ve arkeoloji tutkunu gezgini Anadolu turuna çıkardıklarını kaydetti.
Türkiye'de ilk Anadolu turlarına 2007 yılında 6 bin 255 doğal ve kültürel varlıkları seven İngiliz Alman Fransız Danimarka İskoçya ve Norveçli arkeoloji turizmi tutkunuyla başladıklarını belirten Ellen 21 günlük gezi programına katılanların genelde Avrupalı entelektüel güzel sanatlar hayranları sağlık çalışanı diş hekimi veteriner ve doktorların ilgi gösterdiğini söyledi. Allen arkeoloji turizmi severlerin 21 günlük harcamalarının ise ortlama 4 bin 200 Euro olduğunu kaydetti. Allen 'Arkeoloji turizmi genelde paralı ve entelektüel kişiler elit kişiler. Arkeolojik turlarımıza Avrupa'dan genelde İngiliz Belçika Danimarka Norveç İzlanda ve İskoçyalılar ilgi gösteriyor. Avrupalı arkeoloji turizmi severler için Türkiye adeta açık hava müzesi konumunda. Türkiye'de de yavaş yavaş arkeoloji turizmi oturmaya başladı.' diye konuştu.


Allen Anadolu'da çok zengin bir tarihi insanlık mirası olmasına rağmen Avrupa ülkelerine göre müze sayısının çok düşük olduğunu kaydetti. Allen 2011 yılı hedeflerinin 50 bin turisti arkeoloji turizmine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar turizm beldesinin deniz kum ve güneş turizmi yanı sıra doğa ve arkeoloji turizminde de dünyanın sayılı tarihi şehirlerinden olduğunu söyledi. Geçtiğimiz aylarda katıldıkları WTM Londra Turizm Fuarı'nda Side destinasyonunun arkeolojik zenginliğini ön plana çıkardıklarını belirten Uçar Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtımlarında ada Apollon Tapınağı'nın yer aldığını ifade etti.
Side antik kent turizminin en önemli unsurunun arkeolojik zenginliği olduğunu belirten Uçar hedeflerinin 2011'de beldelerini arkeoloji turizminde marka yapmak olduğunu kaydetti. Uçar bu bağlamda Side Antik Kent'te daha fazla eser sergilemek için müze sayısını 5'e çıkaracaklarını belirtti. Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar turizm beldesinin deniz kum ve güneş turizmi yanı sıra doğa ve arkeoloji turizminde de dünyanın sayılı tarihi şehirlerinden biri olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz aylarda katıldıkları WTM Londra Turizm Fuarı'nda Side destinasyonunun arkeolojik zenginliliğini önplana çıkardıklarını belirten Uçar Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtımlarında ada Apollon Tapınağı'nın yer aldığını ifade etti. Side turizminin en önemli unsurunun arkeolojik zenginliği olduğunu belirten Uçar hedeflerinin 2011'de beldelerini arkeoloji turizminde marka yapmak olduğunu kaydetti. Uçar bu bağlamda Side Antik Kent'te daha fazla eser sergilemek için müze sayısını 5'e çıkaracaklarını belirtti. Side Müzesi'nde 9 bin 690'ı sikke olmak üzere toplam 11 bin 815 tarihi eserin bulunduğu belirtildi.

kaynak : habertatil
ILKeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

  • Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

    Seçenekler
    Stil

    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-KodlarıAçık
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:39 .


    Powered by vBulletin Version 3.8.7
    Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.0 RC2
    Sohbet ve Sohbet odalari sitesi

    Sohbet Chat Forum Oyunlar1