hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Damak Keyfi > Tatlı Kek Pastalar
Kayıt ol Yardım Sohbet Okey Gazete oku Spor gazeteleri Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Tatlı Kek Pastalar Tatlilar Kekler Pastalar Kurabiyeler vs..

Seçenekler Arama Stil
Alt 02-11-07, 16:41   #11
angelica
Kaderine Gülümse..

angelica - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tesekkür: 672
756 Mesajına 1.229 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 10000 angelica isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
--->: Receller Marmelatlar

Karışık Marmelat Tarifi
Malzemeler
350 gram kayısı,
350 gram olgun erik
350 gram şeftali
1 kilo şeker
1 gram limon tuzu ve ya bir limonun suyu.

YAPILIŞI
En iyi marmelatların elma, armut, erik, şeftali ve kayısı gibi meyvelerden yapıldığını yazmıştık, karışık olarak bir marmelat tarifi yapacağız;
1. Marmelatlık meyvelerden 350'şer gram kayısı, erik, şeftali gibi meyvelerin kabuk, çekirdek, sap ve yenmeyen kısımları çıkardıktan sonra hepsi birlikte az bir su ile bir tencereye konur. Elle kolayca ezilecek hale gelince ateşten alınır. Kevgirden geçilir ve ezmesi elde edilir. Hiç bir zaman marmelada fazla su katılmaz çünkü bunu koyulaştırmak güçtür. Fazla ateşte kalınca da hoş olmazlar. Renklerini ve nefasetlerini kaybedip esmer bir renk alırlar.
2. Bu ezme tencereye konarak pişirilmeye başlanır. Evvelce anlatıldığı gibi pişerken şeker partileri halinde verilir.
3. Marmelatlar ateş üzerinde kıvamlı bir şekilde karıştırılır. Olup olmadığını anlamak için ayrı bir usul de; Kaynama kaşığı çekildiği zaman bıraktığı boşluk çabuk bozulmazsa olmuş demektir.
4. İndirileceğine yakın limon tuzu veya bir limonun suyu katılır. Bir dakika kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Sıcak olarak kavanoza doldurulur.
Marmelatların saklanması:
Marmelat sıcak olarak kavanoza doldurulduktan sonra: asidin kaynar suyla eriyiğine batırılmış yağlı kağıt ile örtülür, sonra kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.
angelica isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-07, 16:42   #12
angelica
Kaderine Gülümse..

Benim Modum:
--->: Receller Marmelatlar

Narenciye Marmelatı
Malzemeler
1 kg meyva (greyfrut, portakal, limon veya mandalina)
1 lt su
2 çay kaşığı limon tuzu
2 kg toz şeker

Hazırlanışı
Meyvaları ovarak yıkandıktan sonra greyfrutu sekize, diğer meyveleri ise dörde dilimleyin. çekirdeklerini çıkartıp ince bir kumaştan yapılmış bir torbaya doldurun. Dilimlenen meyvaları, 1 lt su dolu tencereye koyun ve kırkbeş dakika kaynatın. çekirdek torbasını da suyun içine koyun. Kırkbeş dakika kadar sonra kaynayan meyvalara iki kg şeker ilave edip iyice karıştın ve tencerenin kapağını örtmeden bir saat daha kaynatın. Marmeladın kıvama gelip gelmediğini anlamak için, bir tabağa kaşıkla damlatıp parmağınızı içine hafifçe daldınlır, eğer pamağın çukurlaştırıp açtığı yer hemen kapanıyorsa henüz olmamış demektir. kıvaına gelen mamneladın aldığı şekil hemen bozulmaz. Marmelat kıvama gelince çekirdek torbasını çıkartıp atın. Bir çay kaşığı suda erittiğiniz, iki çay kaşığı dolusu limon tuzunu marmelata ilave edilip kanıştırın. Bir kg meyve ile ortalama altı yedi adet orta boy kavanoz marmelat elde edebilirsiniz.
Alt 04-05-08, 04:15   #13
angelica
Kaderine Gülümse..

Benim Modum:
Cevap: Receller Marmelatlar

Bol Vitaminli Recel

Malzemeler:
4 kivi
3 şeftali
200 ml greyfurt suyu
500 gr reçel şekeri

Nasıl Hazırlanır:
1. Kivileri soyup ikiye bölün. Ardından küp küp doğrayın. Şeftalileri kaynar suya atıp kısa bir süre bekletin. Kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeğini çıkardıktan sonra püre haline getirin. Tüm malzemelerin ve meyve suyunun ağırlığı birlikte 1 kg olmalı.

2. Şeftali püresini, kivileri ve greyfurt suyunu şekerle karıştırın. Karıştırarak şeker paketinin üzerindeki tarife göre 3 - 4 dakika kaynamasını bekleyin. Tencereyi ocaktan alıp reçelin köpüğünü alın. Reçeli, sıcak suyla yıkadığınız ve kuruladığınız kavanozların içine doldurup kapaklarını kapatın. Kavanozları ters çevirip 5 dakika kadar bir örtü veya havlunun üzerinde bekletin.
Alt 04-05-08, 04:16   #14
angelica
Kaderine Gülümse..

Benim Modum:
Cevap: Receller Marmelatlar

Tropikal Recel

Malzemeler:
1 papaya (yaklaşık 300 gr)
1 küçük ananas (yaklaşık 300 gr)
Yarım kavun (yaklaşık 500 gr.)
2 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu 150 gr esmer tozşeker
500 gr reçel şekeri (2:1)

Nasıl Hazırlanır:
1. Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın. Toplam ağırlık yaklaşık 900 gr olmalı.
2. Meyve karışımını limon suyu ve kabukları, şeker ve recel sekeri ile karıştırın. Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife göre 3 - 4 dakika kaynatın. Üstte biriken köpüğü alın. Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın. Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü veya havlunun üzerinde bekletin.

Bookmarks
Digg del.icio.us StumbleUpon Google

Seçenekler Arama
Stil