hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Damak Keyfi > Tatlı Kek Pastalar
Kayıt ol Yardım Sohbet Okey Gazete oku Spor gazeteleri Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Tatlı Kek Pastalar Tatlilar Kekler Pastalar Kurabiyeler vs..

Etiketler:

Seçenekler Arama Stil
Alt 04-05-08, 03:44   #11
Sahin
Banned

Benim Modum:
Tesekkür: 0
7 Mesajına 9 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 315 Sahin has a reputation beyond repute Sahin has a reputation beyond repute Sahin has a reputation beyond repute Sahin has a reputation beyond repute Sahin has a reputation beyond repute Sahin has a reputation beyond repute Sahin has a reputation beyond repute Sahin has a reputation beyond repute Sahin has a reputation beyond repute Sahin has a reputation beyond repute Sahin has a reputation beyond repute
Cevap: Dondurma'lar

ImmmmmmmmmmMMmm, Canım Çekti .
Sahin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-05-08, 03:45   #12
angelica
Kaderine Gülümse..

angelica - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tesekkür: 673
756 Mesajına 1.229 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 10000 angelica isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.

Yufkalı Vanilyalı Dondurma

MALZEMELER
1 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Süt Kreması
2 Paket Vanilya
6 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Yufka
100 gr Eritilmiş Margarin
1 Paket Krem Şanti

HAZIRLANIŞI
Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.
6 yumurta sarısını tozşekerle karıştırıp iyice çırpın. Yumurtalı karışımı tencereye ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kremalı karışımı en az 6 saat buzlukta bekletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, Bu arada yufkanın üzerine eritilmiş margarin sürüp seritler halinde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp yufka şeritlerini üzerine yerleştirin. Tepsiyi fırına verip 15 dakika kadar pişirin.
Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Dondurmayı bir dondurma kaşığı ile servis kaplarına alın. Krem şantiyi bir sıkma torbasını içine yerleştirip dondurmanın üzerine sıkın. Fırından aldığınız yufka şeritlerini krem şantinin üzerine yerleştirip servis yapın.
Oneri: Evde dondurma hazırlayacak kadar zamanınız yoksa hazır dondurmadan da yararlanabilirsiniz.
Ayrıca dondurma yerine puding, muhalebi veya sütlaç da kullanabilirsiniz.

angelica isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-05-08, 03:46   #13
angelica
Kaderine Gülümse..

Benim Modum:

Ev Usulü Kaymaklı Dondurma

Malzemeler

3 yumurta
4 yumurta sarısı
250 gr krema
1/2 çay bardağı pudra şekeri

Yumurtaları çelik veya porselen bir kaba kırın. Üzerine toz şekeri ilave ederek kabı sıcak su dolu olan bir tencereye oturtup yumurta çırpma teli ile veya tahta kaşıkla çırpın. Bu arada tencereyi çok hafif yanan bir ateşin üzerine koyup ağır ağır kaynamasını sağlayın. Bu şekilde karıştırmaya 10 dakika devam edin. Yumurta koyulaştığı zaman suyun içinden kabı çıkarıp beklemeye bırakın. Bu arada kremaya pudra şekerini ilave edip çırparak kar haline getirin. Daha önce yapmış olduğunuz yumurtalı harca kremayı ilave ederek hepsini iyice karıştırıp bir kaba döktükten sonra buzdolabının buzluğuna koyun. Bu şekilde 5-6 saat bekletin. Servis yapacağınız zaman, kabın altını sıcak su bulunan bir kaba değdirerek düz bir tabağa ters yüz ederek çevirin. Tekrar buzluğa koyup 15-20 dakika beklettip istediğiniz biçimde keserek düz tabaklarda servis yapabilirsiniz.
Alt 04-05-08, 03:47   #14
angelica
Kaderine Gülümse..

Benim Modum:

Yeşil çaylı dondurma

Malzemeler
2-2.5 su bardağı (375 - 500 ml arası) tam yağlı süt
2 yemek kaşığı ya da 6 fincan poşeti yeşil çay
2 su bardağından az sıvı krema
5 büyük yumurta sarısı
185 gr toz şeker
3 yemek kaşığı bal

Hazırlanış
Öncelikle eğer toz çay kullanıyorsanız 2.5 su bardağı süt, eğer poşet çay kullanıyorsanız 2 su bardağından az süt kullanmalısınız.

Büyük bir kapta sütü orta ateşte kabın kenarında baloncuklar olana kadar (yaklaşık 5 dakika),Ateşten indirin ve toz çayı karıştırın yada poşet çayları atın.Oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerini kapatıp en az 4 saat en fazla 1 gece buzdolabında bekletin.Sütü bir süzgeçten geçirerek yada poşetleri çıkararak bir tasa koyun.Büyük bir kapta çay ve süt karışımı ile 1,5 su bardağı kremayı karıştırın.Yine kabın kenarında baloncuklar oluşana kadar(yaklaşık 5 dakika) orta ateşte pişirin.Bu arada yumurta sarısı şeker ve kalan kremayı bir tasta birleştirin.Yarım bardaktan biraz fazla sıcak süt karışımı ile yumurtalı karışımı iyice çırpın,ardından bu karışımı bir başka pişirme kabına koyun ve bal ekleyin.. Bu karışımı ağır ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli olarak karıştırın ve tamamen kaynatmamaya dikkat edin. Yaklaşık 4-6 dakika sonra karışıma batırdığınız yahta kaşığın arka yüzünü parmağınızla çizdiğinizde temiz bir iz kalıyorsa pişirme işlemi yeterlidir. Daha sonra bu karışımı ince bir süzgeçten geçirerek bir tasa süzün.
Bu tası yarısı buz ve su ile dolu daha büyük bir tasın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırın. Daha sonra bu tercihen bir strec film ya da plastik bir kapakla karışımın yüzeyene değecek şekilde kaplayın ve en az 4 saat buzlukta dondurun. Bu süre içinde yarım saatte bir buzluktan alıp iyice karıştırın ve tekrar buzluğa koyun. Dondurma kıvamına gelince çikolata parçalarını ekleyin ve iyice karıştırın. Dondurmaya uygun bir saklama kabına koyarak servis yapmadan önce en az 3 saat en fazla 2 gün dondurun.
Afiyet olsun.
Alt 04-05-08, 03:48   #15
angelica
Kaderine Gülümse..

Benim Modum:

Mangolu sorbe

Malzemeler
1,5 su bardağı su
200 gr şeker
1 kg mango
2 yemek kaşığı limonsuyu

Hazırlanış
soyup küçük küçük kestiğiniz mangoları çatal yardımı ile ezin,limon suyunu ekleyip buzdolabında 3-4 saat kadar soğutun. şeker eriyip şurup haline gelene kadar(1 dakika kadar) suyla beraber bir sos kabında orta ateşte kaynatın. Bunu da buzdolabında 3-4 saat kadar soğutun, iki karışımı mikserle hafif devirde bir süre çırpın,dondurma kabında buzluğa koyun ve buzlukta 3 saat kadar yarım saate bir karıştırmak sureti ile bekletin
Alt 04-05-08, 03:52   #16
angelica
Kaderine Gülümse..

Benim Modum:

armut dondurması

Malzemeler

* 3 bardak su
* 1 çorba kaşığı toz jelatin
* 300 gr. toz şeker
* 1 su bardağı armut suyu
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş armut
* Bir miktar armut likörü

Yapılışı

Su, şeker, jelatin ve armut rendesini bir kaba koyun. Ağır ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Karışımı kaynatın. Beş dakika karıştırmadan kaynamaya bırakın. Ocaktan indirerek soğutun. Soğuduktan sonra, armut suyunu ve armut likörünü kaba ilave edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Buzluğa koyarak dondurun. Ara sıra dolaptan çıkararak karıştırın.
Alt 04-05-08, 03:53   #17
angelica
Kaderine Gülümse..

Benim Modum:

banana split

Malzemeler

* Muz 1 adet
* Sos (Çikolata, karamela sosu veya çilek reçeli-şurubu) 3 değişik tür
* Badem (Kıyılmış, veya ceviz)
* Dondurma (Karışık, çikolatalı, vaniyalı ve çilekli) 3 top
* Krem şanti (Koyu)
* Kiraz (İri, kırmızı) 1 adet

Yapılışı

Muzu uzunlamasına ikiye kesin ve derin olmayan bir kasenin kenarlarına koyun. Dondurma toplarını muzların ortasına sıralayın. Çikolata sosunu çilekli dondurmanın, karamela sosunu vanilyalı dondurmanın üzerine dökün. Üzerini krem şanti ile kaplayın ve onun üzerine badem veya cevizi serpiştirini en üste de kirazı oturtun.
Alt 04-05-08, 03:53   #18
angelica
Kaderine Gülümse..

Benim Modum:

Yoğurt Dondurması

Malzemeler:

1/2 kg tuzsuz yağlı süzme yoğurt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı vişne suyu
1 paket vanilya

Yapılışı:

Bütün malzeme şeker eriyene kadar iyice çırpılır. Varsa vişne taneleri eklenir. Uygun büyüklükte bir kaba dökülür. Üzeri streç naylonla sıkıca kapatılır. Buzluğa konur . Ertesi günü kaselere konarak servise sunulur.
Alt 04-05-08, 03:54   #19
angelica
Kaderine Gülümse..

Benim Modum:

Çikolata parçalı espressolu dondurma

Malzemeler:
2 su bardağından biraz daha az (375 ml) tam yağlı süt
2 su bardağından biraz daha az (375 ml) sıvı krema
1 su bardağından biraz fazla (250 ml) pişirilmiş espresso
4 büyük yumurta sarısı
125 gr toz şeker
155 g

Hazırlanış
Büyük bir kapta süt, 250 ml (bir bardaktan biraz fazla) krema ve espresso karıştırılır. Orta ateşte, hafif katılaşmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika yavaş yavaş kaynama derecesinin hafif altında pişirilir. Ancak kesinlikle tamamen kaynamamalı. Eğer kaynarsa, ocaktan alın ve karıştırarak soğumasını sağlayın ve tekrar kısık ateşe koyun.
Bu arada, yumurta sarıları, şeker ve kremanın kalanını pürüzsüz olana kadar çırpın.

Süt ile hazırlanan karışımı ateşten alın. Yarım su bardağından biraz daha fazlasını (125ml) yumurta ile hazırladığınız karışıma katın ve iyice birleşene kadar çırpın. Bu karışımı bir kaba koyun ve ağır ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli olarak karıştırın. Yine bu karışımı da kaynatmamaya dikkat edin. Yaklaşık 4-6 dakika sonra karışıma batırdığınız yahta kaşığın arka yüzünü parmağınızla çizdiğinizde temiz bir iz kalıyorsa pişirme işlemi yeterlidir. Daha sonra bu karışımı ince bir süzgeçten geçirerek bir tasa süzün.
Bu tası yarısı buz ve su ile dolu daha büyük bir tasın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırın. Daha sonra bu tercihen bir strec film ya da plastik bir kapakla karışımın yüzeyene değecek şekilde kaplayın ve en az 4 saat buzlukta dondurun. Bu süre içinde yarım saatte bir buzluktan alıp iyice karıştırın ve tekrar buzluğa koyun. Dondurma kıvamına gelince çikolata parçalarını ekleyin ve iyice karıştırın. Dondurmaya uygun bir saklama kabına koyarak servis yapmadan önce en az 3 saat en fazla 3 gün dondurun.
Afiyet olsun.
Alt 04-05-08, 04:00   #20
angelica
Kaderine Gülümse..

Benim Modum:

Krem Şantili Dondurma

Malzemeler
2.5 su bardagi Süt
1 adet çubuk
vanilya
1 su bardagindan iki parmak eksik toz
seker
6 Adet yumurta aki
1 poset Toz Krem Santi
Yarim su bardagi Süt

Yapilis Tarifi
Iki buçuk su bardagi sütü ve uzunlamasina ikiye ayirdiginiz çubuk vanilyayi tencereye aktarin. Sütü 2 su bardagi kalana dek kaynatin. Çubuk vanilyayi çikarin. Toz sekeri ekleyin. Seker eridikten sonra tencereyi atesin üzerinden indirin. Yumurta aklarini baska bir kapta kar gibi olana dek çirpin ve ilik sütü yumurta aklarinin üzerine karistirarak, ilave edin. Yarim su bardagii sütle hazirladiginiz bir poset Pinar Toz Krem Santi’yi (1 su bardagi kadar) ilave edin. Dondurma malzemesini karistirdiktan sonra plastik bir kutuya doldurun. Buzluga yerlestirin ve donana dek bekletin. Dondurmayi buzluktan çikarin. Iyice yumusayana dek çirpin. Tekrar buzluga koyun. Bu islemi 3 kez tekrarlayin. Buzlukta sogutulmus kuplara doldurarak servis yapin. Asçinin notu: Üzenini rendelenmis çikolata ve sekerlemelerle süsleyerek, servis yapabilirsiniz

Bookmarks
Digg del.icio.us StumbleUpon Google

Seçenekler Arama
Stil