hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Romantizm - Duygusallık - Sevgi > Şiirler
Kayıt ol Bloglar Yardım Sohbet Okey Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Şiirler Yüreğimizden Gelen Veya Aklımızdan Düşmeyen Şiirleri Paylaşabileceğimiz Bölüm.

Tags:

Seçenekler Stil
Alt 04-07-08, 13:18   #1
DamLa
Ord.Prof

DamLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tesekkür: 945
141 Mesajına 346 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 2547 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000
Ben Sustum Sen Söyle Sensizligimi

Ben Sustum Sen Söyle Sensizligimi

Ey yâr susuşum sözümü esirgemekten değil. Sana değen sözleri çoktan yitirdim; dudağım avare dilim perişan.

Aklım ermiyor ki sustuğumu bileyim. Kalbim ayılmıyor ki sana hitap edeyim. Kelimelerin sıcağı kaçmış hece hece küllenmişler; sükût lehçesinde aç susuz bir mülteciyim şimdi. Seni taşa benzettiler. Öyle dilsiz öyle hayatsız öyle duygusuz diye. Değirmende konuşan taş değil midir peki? Acıyı öğütüp ekmek eyleyen senin dönüşün değil mi? Sen değil misin kabrimi bekleyen sadık yâr? Dillerin sustuğu yerde sen değil miydin ısrarla adını söyleyen unutulanların? Sen değil misin nice dertlinin derdini hiç itirazsız dinleyen?

Sahiden taş mı kesildin? Oysa sen sözlere efsûn bağışlayan dudaksın. Nefesi boşluğun hapsinden kurtarırsın. (Belki de her ses bir mahpusun kırılmış zincirlerinin şakırtısıdır.) Sana değdiği yerde dirilir sessizlik. Sana vuruldukça hece hece kanatlanır suskunluk; şiirlerin ufkuna yükselir söz öykülerin kuytularında giyinir. Sen dağı delen Ferhat’sın; söz ki dağı kar gibi eritir de Şirin yâri sımsıcak kucaklar. Sen Aslı’ya Kerem’sin; ses ki çatlak dudaklardan sızan kevserdir. Sen Kerem’in Aslı’sın; söz ki tek bir hecesi bizi varlığın koynuna saklar; “Ol!”sözü hatırına yokluk varlığa yüz bulur.

Taşın sözü yok mudur ey yâr? Taş dediğin konuşur. Zamanın dudağıdır. Çatlaklarından acılar sızar; kuytularında çocuk gülüşleri gibi neşeler saklar. Taş dediğin susar. Zamanın dilidir; bir bakışında nice gürültüyü susturur; anlamsız telaşları dağıtır hoyrat koşturmaları durdurur. Kadîm zamanlar içinden sızıp gelen bir kan gibidir taş; nabzımızı doldurur.

Taş zamanla eskimez mi? Sen zamansın ey yâr gelir ve gidersin. Saatlerin kadranında uslu uslu gezinirsin amma saçlarımı değil sadece kemiklerimi dağıtırsın. Usulca sokulursun odama; “tik-tak” sadece “tik-tak” eşyalarımı değil sadece beni de benden çalarsın; elbisemi değil sadece tenimi de soyarsın. sevdiğimle arama ayrılıklar koyansın. Sen çoğaldıkça ben azaldım; seni tükettim derken ben tükendim.

Taş kesilmişsin ki sana vefasız dediler. Tanımazmışsın beni. Adımı bile anmazmışsın. Güzellikten hiç anlamazmışsın. Mehtabı kucaklayan sen değil misin her defasında? Günün ilk ışıkları sana koşmadı mı her sabah? Nice surlarda masum bebekleri bekleyen sendin. Nice sütunlarda fısıltılı dualara fısıltını ekleyen sensin. KöPage Rankülerde kemerlerde yâri yâre kavuşturan senin ****netin değil mi? Çeşmelerden serin sulara yol veren senin serinliğin değil mi? Dereler boyu suların elinden tutup şiirler söyleyen sen değil misin?

Aslında kendi taşını dikiyor değil mi insan? Her gün bir önceki günde bırakırız bedenimizi. Her yeni günün sabahında eskimiş bedenlerini yüklenir gibi insan. Sanki yakamızda çocukluk fotoğrafımızı taşır gibi yürürüz yeni zamanlara. Kendi cenazesini kaldırır gibidir insan. Baktığımız her yüzün ardında eskimiş yüzler saklıdır. Şimdiki bedenimiz daha öncekilerin başını bekleyen konuşkan bir taştır. Ölmüş yanlarımızı hatırlatır. Bir taş gibi ağırlaşır gözlerimizin karası. Var-yok arası bir titreyişe dönüşür nefesimiz. İki nefes ortasında dikilir taşımız. Taştan taşa koşar bakışımız. Hatıralarda saklı solgun fotoğraflara nakışlı yüzler üzerine uzanır gölgesi.

Sen değilsin; taş benim ey yâr. Kendimi taşımaya mecâlim yok. Kendime söyleyecek sözüm yok. Kabrimden kalbine taşınıyorum ey yâr. Suskunluğum taş olmaklığımdan. Sözsüzlüğüm sözümü taşa devrettiğim için.

Bağrımda ağır ve soğuk bir suskunluk... / Taşıdığım sensin ey yâr. / Söze sığdıramadığım. / Ve hiç susturamadığım. / Ne oldu kalbime? / Katılaştı katılaştı. / Taştan da katılaştı. / Ağlarsa taşlar ağlar. / Ben ağlayamadım; sen ağla... / Taş değil misin ey yâr?

DamLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-08, 13:47   #2
KemanciKiz
Profesör

KemanciKiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tesekkür: 176
60 Mesajına 130 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 22 KemanciKiz 1000 KemanciKiz 1000 KemanciKiz 1000 KemanciKiz 1000 KemanciKiz 1000 KemanciKiz 1000 KemanciKiz 1000 KemanciKiz 1000 KemanciKiz 1000 KemanciKiz 1000
--->: Ben Sustum Sen Söyle Sensizligimi

Super Sozler Cok tsk ederim

KemanciKiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-08, 13:17   #3
YaRamaZ
'ßu Yâkânın DêLisi''

YaRamaZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tesekkür: 212
215 Mesajına 331 Kere Teşekkür Edildi
Blog Başlıkları: 23
Tecrübe Puanı: 20010 YaRamaZ 1000 YaRamaZ 1000 YaRamaZ 1000 YaRamaZ 1000 YaRamaZ 1000 YaRamaZ 1000 YaRamaZ 1000 YaRamaZ 1000 YaRamaZ 1000 YaRamaZ 1000 YaRamaZ 1000
Cevap: Ben Sustum Sen Söyle Sensizligimi

Sen değilsin; taş benim ey yâr. Kendimi taşımaya mecâlim yok. Kendime söyleyecek sözüm yok. Kabrimden kalbine taşınıyorum ey yâr. Suskunluğum taş olmaklığımdan. Sözsüzlüğüm sözümü taşa devrettiğim için.

süper süper

YaRamaZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-08, 13:47   #4

KaRma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tesekkür: 2,049
2,640 Mesajına 3,331 Kere Teşekkür Edildi
Blog Başlıkları: 12
Tecrübe Puanı: 253871 KaRma 1000 KaRma 1000 KaRma 1000 KaRma 1000 KaRma 1000 KaRma 1000 KaRma 1000 KaRma 1000 KaRma 1000 KaRma 1000 KaRma 1000
Cevap: Ben Sustum Sen Söyle Sensizligimi

cok güzel eline saglik seker

TıKLa

! .sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs

Forum Kuralları / Yardım ve Şikayet Bölümü / Moderatör Başvurusu /
Resim Yükle /
NLP Nedir? NLP ve Başarı / Chat

KaRma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-07-08, 12:14   #5
DamLa
Ord.Prof

DamLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tesekkür: 945
141 Mesajına 346 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 2547 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000
--->: Ben Sustum Sen Söyle Sensizligimi

Gözlerinize Sağlık Sagolun
DamLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

• Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

Seçenekler
    Stil