![]() |
| | #1 |
| Kaderine Gülümse.. ![]() ![]() Üyelik tarihi: 06-05-05 Nerden: bilsin . . . ツ ★deli1isi★ . . . İşte . . .
Benim Modum: Tesekkür: 684
771 Mesajına 1.256 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 10000 | Karadeniz Kemençesi Karadeniz Kemençesi Yaylı bir Türk Halk çalgısıdır. Adından da anlaşılacağı üzere Karadeniz Bölgesi'nde yaygın olarak kullanılan bir çalgıdır. Kemençenin tekne kısmı dut,erik,ardıç ağaçlarından yapılmaktadır. Yayın çubuğu ise genellikle gül ve şimşir ağaçlarından yapılmaktadır. Yayın uç kısımlarına at kuyruğu kılları bağlanmaktadır. Kemençe üç telli bir çalgıdır. Kemençeye eskiden bağırsaktan yapılan kiriş teller takılırken, günümüzde daha çok madeni teller kullanılmaktadır. Kemençe perdesiz bir çalgıdır. Her türlü kromatik sesleri kolaylıkla elde etmek mümkün olabilmektedir. Kemençe genellikle iki tele aynı anda basılıp paralel dörtlü sesler elde edilerek çalınmaktadır. Ayrıca bilek hareketleriyle sağlanan özel bir çalım tekniği ile çalınmaktadır.. |
| | |
| angelica Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Rahdan (13-10-08)
|
| | #2 |
| Sana Gelen Bana Gelsin... ![]() | Cevap: Karadeniz Kemençesi kemençe değilde bu tulum müthiş hoşuma gidiyor.ne kadar güzel geliyor kulağıma. emeğine sağlık angelica,teşekkürler bütün müzik aletlerini sevenler adına:)
__________________ .....Gözlerime buğulu bir şehrin sağnak yağmurları kaldı yokluğunla amaçsızlaştı duygularım yas kokuyor şarkılarım yaşamak bir mücadeleydi sana ben belki yoruldum ama bil ki hala savaşındayım ..... |
| | |
| | #3 |
| Dili Silah Tutan Şair ![]() Üyelik tarihi: 03-10-08 Nerden: İstanbul UnderGround Yaş: 18
Benim Modum: Tesekkür: 85
52 Mesajına 100 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 5 | Cevap: Karadeniz Kemençesi hayden horonaa :D:D
__________________ İnsan dedikleri mahluk Şerefini iki paraya satmış boşluk topluluğudur Yolunu seçemeyen kör bir köstebek Nankörlükler timsali şeytan dostudur TonyaLı |
| | |
| | #4 |
| Sana Gelen Bana Gelsin... ![]() | Cevap: Karadeniz Kemençesi sen başla tonyali biz önümüz yıllar geliriz oynamaya. arsinde oynarım ama yada uzungölde olurmu.
__________________ .....Gözlerime buğulu bir şehrin sağnak yağmurları kaldı yokluğunla amaçsızlaştı duygularım yas kokuyor şarkılarım yaşamak bir mücadeleydi sana ben belki yoruldum ama bil ki hala savaşındayım ..... |
| | |
| | #5 | |||||||||||||||||||||||
| Dili Silah Tutan Şair ![]() Üyelik tarihi: 03-10-08 Nerden: İstanbul UnderGround Yaş: 18
Benim Modum: Tesekkür: 85
52 Mesajına 100 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 5 | Cevap: Karadeniz Kemençesi
__________________ İnsan dedikleri mahluk Şerefini iki paraya satmış boşluk topluluğudur Yolunu seçemeyen kör bir köstebek Nankörlükler timsali şeytan dostudur TonyaLı | |||||||||||||||||||||||
| | |
| | #6 |
| Sana Gelen Bana Gelsin... ![]() | Cevap: Karadeniz Kemençesi o zaman oralarda oynarım bende.arsinde bide araklıda asker arkadaşlarım var.hemd eonları görmüş olurum demiştim.
| | |
![]() |
| Bookmarks | |||
Digg | del.icio.us | StumbleUpon | Google |
| Etiketler |
| karadeniz kemençesi |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|
Sohbet Chat sohbet Chat sohbet Spor gazeteleri Dvd film Oyunlar1 Gayrimenkul değerleme