![]() |
| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Sohbet | Okey | Gazete oku | Spor gazeteleri | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Mustafa Kemal ATATÜRK Hakkında her şey |
![]() |
| | Seçenekler | Arama | Stil |
| | #21 |
| ღ♥ღAѕỉ Pяєиѕєѕღ♥ღ ![]() Üyelik tarihi: 13-02-07 Nerden: VenüS Yaş: 20
Benim Modum: Tesekkür: 212
226 Mesajına 611 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 222 | --->: HoSsohBeT Atatürk Ziyaret Defteri ÖZLEDİK SENİ ATAM.... ![]()
__________________ ![]() ßoğazımda düğümLenen onca sözü AZAD ETTİM... Ké$ké Cocuk OLsam YéNiDén SaDécé Dü$tüqüm İcin CaNım Acısa. Ké$ké Cok Ko$tuqum iCin CaRpsa KaLbim..! Gerçeklere arkamı dönecek kadar güvenmişim düşlerime Sen seslenmeseydin bakmazdım ardıma Ve takılıp düşmezdim Ve kırılmazdı hayallerim |
| | |
| | #22 |
| Yeni Üye ![]() Üyelik tarihi: 10-01-08 Yaş: 29
Tesekkür: 0
0 Mesajına 0 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 | Cevap: HoSsohBeT Atatürk Ziyaret Defteri Ünlü bilim adamı Einstein: Siz biliyor musunuz, dünyanın en büyük liderine sahipsiniz Emekli öğretim üyesi Profesör Münir Ülgür, 1949da ünlü bilim adamı Einstein ile ABDde yaptığı görüşmeyi Cumhuriyet Bilime anlattı. Einstein, Ülgüre Atatürkü kastederek Dünyanın en büyük liderine sahipsiniz. Üniversite reformu sırasında beni de ülkenize davet etmişti demiş. İSTANBUL Teknik Üniversitesinin (İTÜ) elektrik-elektronik bölümü emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Münir Ülgür, ünlü bilim adamı Albert Einstein ile yaptığı bir görüşmede, Einsteinın Atatürkten Türkiyeye gelmesi için davet aldığını öğrendiğini söyledi. Prof. Dr. Kerim Erim ve Prof. Dr. Adnan Adıvardan sonra Einsteinla görüşen 3. Türk bilim adamı olan Ülgür, olayı Cumhuriyet Gazetesi Bilim Teknoloji Dergisine şöyle anlattı: TÜRKİYEYE ÇAĞIRDI ABD Philadelphiada çalıştığım dönemde Einsteinın da Princeton Üniversitesinde olduğunu biliyordum. 1949da bir gün üniversitedeki sekreterine telefon ettim ve görüşme isteğimi bildirdim. Hiç beklemediğim bir şekilde, hemen kabul ettiler. Bizi hemen kabul etmesinin sebebi, benim Atatürkün evladı olmamdı. Konuşmalarımız sırasında da Atatürkü kastederek, Siz biliyor musunuz, dünyanın en büyük liderine sahipsiniz dedi. 1933 Üniversite Reformu sırasında Atatürkün kendisinin de Türkiyeye gelmesini istediğini söyledi ve Arkadaşlarım hep oradaydı ama burada imkanlar çok fazla olduğu için burayı tercih ettim dedi. Yaklaşık yarım saat konuştuktan sonra, bize memleketimize iyi şeyler götürmemizi tavsiye etti ve ayrıldık. 42 YABANCI PROFESÖR Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal, o dönem başlattığı üniversite reformuyla, dünyanın dört bir yanında ülkeye bilim adamlarını davet etmiş, İstanbul Darülfünunu kaldırarak, Türkiye Cumhuriyetinin ilk üniversitesi olan İstanbul Üniversitesini kurmuştu. Türkiyeye üniversite sözünü kazandıran Atatürk, bu reformla, Türkiyede birçok tarihçinin de kabul ettiği gibi yaklaşık 15 yıl sürecek altın bir çağı başlatmıştı. O yıl Almanyada iktidarı ele geçiren Adolf Hitlerin Nazi rejiminden kaçan Alman bilim adamları ise reformun en önemli aktörleri olmuşlardı. 1933te 42 yabancı profesör, Türkiyede çeşitli üniversitelerde işe başlamıştı. Almanyada Yahudi öğretim üyelerinin üniversitelerden atılacağını öğrenen Einstein ise o sırada misafir öğretim üyesi olarak bulunduğu Amerikadaki Princeton Üniversitesinde kalmayı tercih etmişti. Bunu Einstein bile anlamış ama bizde hala örümcek beyinli insanlar var bunu anlayamayan...
__________________ BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR Ben MEVLANA mıyım ki ; git adam ol da gelTOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR. Ne olursan ol yine gel, |
| | |
| | #23 |
| Dili Silah Tutan Şair ![]() Üyelik tarihi: 03-10-08 Nerden: İstanbul UnderGround Yaş: 18
Benim Modum: Tesekkür: 85
52 Mesajına 100 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 5 | Cevap: HoSsohBeT Atatürk Ziyaret Defteri Ey Mustafa Kemal... Atam demiyorum, sevmiyormuşsun hiç.. ömrünün büyük bir kısmını hizmet etmeye adadığın milletin ve kurduğun bize hediye ettiğin Türkiye Cumhuriyeti sen ve silah arkadaşların vede şanlı Mehmetçiğimiz sayesinde 21. yüzyılı görebilmiştir.Fakat, senin gösterdiğin bize hedef olarak medeniyet gelemedi buralara kadar Atatürk'üm.. Medeniyetsizliğin takvimindeyiz biz sene 2008. Hala çoğu ülkede vatandaşlık anlayışı kadın hakları barış huzur demokrasi v.s çoğu şey yok.. Ama bizde var (çoğu zaman hor kullansakta yada elimizden alınmaya çalışsada hunharca o yobaz ellerce, düşmanca).. bize emanet bıraktığın Cumhuriyeti getirebildiğimiz kadar ileri getirmek için çabalasakta Atatürk'üm güya senin izinden gelenler geçiyor hep başa amerikan izinleriyle. bize geçit yok malesef. izin alamadık. taşlar sopalar oynuyor artık meydanlarda. güya devrimciler. senin izindeler ama cumhuriyete karşı komunizm i savunanlarla dolu aralar. ve son 30 yılda başımıza musallat edilmiş bi it sürüsünün sözde bayrağı birkaç paçavra sallanır olmuş.. polis asker nerde diyorsun şimdi biliyorum. polis çaresiz onada izin çıkmadı. daha geçen aylarda amerikan büyükelçiliğine saldırı oldu. 2 polis (adayı) öldü. şehit bile sayılmadılar düşün. asker desen ne yapacağını bilemez halde.. başında kumandan yokki bilsin. kendisi gabarda cudide.. komutanı antalyada golf oynamakta.. Ya işte Atatürk üm. işte böyle... işte Türkiye işte milletin. herşey varda şu güzel vatanda. bi sen eksiksin Atatürk üm. mecliste herkes var ama bi sen eksiksin.teröristinden tut. abd köpeğine kadar hepsinden var. ama bi sen eksiksin. portrelerin her devlet dairesinde baş köşede var ama atam. yapılan yolsuzlukları senin portrelerin dibinde gerçekleştirenler sana sormuyorlar yaptıklarını. ''Atam siz ne dersiniz yapalımmı'' diye. hatta senin yolundan çıkmamak için direnen milletinden korkuları olmasa daha geçen sene ab kriterlerine uyacaz diye devlet dairelerinden fotoğraflarını kaldıracaklardı.. bilirmisin... Yinede bilki. hepimiz olmasakta İZİNDEYİZ ATAM!!!! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
__________________ İnsan dedikleri mahluk Şerefini iki paraya satmış boşluk topluluğudur Yolunu seçemeyen kör bir köstebek Nankörlükler timsali şeytan dostudur TonyaLı |
| | |
| | #24 |
| Banned ![]() Üyelik tarihi: 18-03-08 Nerden: Belcika Yaş: 26
Benim Modum: Tesekkür: 106
63 Mesajına 78 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 113 | Cevap: HoSsohBeT Atatürk Ziyaret Defteri medeniyet yolunda yürümek ve basarıya ulasmak hayat sartıdır bu yol üzerinde duraklayanlar ya da ileri degil geri bakmak cehalet ve gafletinde bulunanlar dünya medeniyetinin coskun setleri altinda bogulmaya mahkumdurlar . M Kemal Atatürk |
| | |
| | #25 |
| Üye ![]() | Cevap: HoSsohBeT Atatürk Ziyaret Defteri yazicak aslinda cok sey var ama yazamiyorum :( ülkemizin suandaki icinde bulundugu durumdan ben sahsen cok rahatsizim:(
__________________ KoVboY gibi YaSamaKsa AmAc GiDiN AmEriKa SiZi BeKleR.... |
| | |
| | #26 | |||||||||||||||||||||||
| Banned ![]() Üyelik tarihi: 18-03-08 Nerden: Belcika Yaş: 26
Benim Modum: Tesekkür: 106
63 Mesajına 78 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 113 | Cevap: HoSsohBeT Atatürk Ziyaret Defteri
| |||||||||||||||||||||||
| | |
![]() |
| Bookmarks | |||
Digg | del.icio.us | StumbleUpon | Google |