hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Forum Ne? > Kim kimdir?
Kayıt ol Yardım Sohbet Okey Gazete oku Spor gazeteleri Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Kim kimdir? Biografi

Etiketler:

Seçenekler Arama Stil
Alt 18-04-08, 13:58   #1
angelica
Kaderine Gülümse..

angelica - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tesekkür: 293
400 Mesajına 613 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 10000 angelica isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo
(5 Şubat 1985, Funchal), tam adı Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro olan Portekizli futbolcu. Şu anda İngiltere'nin ve dünyanın en ünlü futbol kulüplerinden biri olan Manchester United'da oynamaktadır.
Ronald Reagan hayranı olan babası bu yüzden ona Ronaldo ismini vermiştir.
Profesyonel olmadan önce Andorinha, CD Nacional ve son olarak Sporting Lizbon genç takımında oynayan Ronaldo, 17 yaş altı Portekiz milli takımında da dikkat çekmişti. Profesyonel kariyeri yine Sporting Lizbon'da başlayan genç oyuncu, 2003 yılından beri Manchester United'da oynuyor. Başarılı performansı nedeniyle 2007 yılında sözleşmesi 5 yıl daha uzatıldı.
İngiltere'de ilk maçına 16 Ağustos 2003'te Bolton Wanderers a karşı çıktı. Manchester United'da David Beckham'ın 7 numaralı forması verilen Ronaldo, aynı zamanda bu takımda oynayan ilk Portekizli.
Manchester United forması ile ilk sezonunda Sir Matt Busby Yılın Futbolcusu ödülünü almıştır. 2002/2003 sezonunda 25 maçta forma giymiş ve 3 gol atmıştır. 2003/2004 sezonunda 39 maçta forma şansı bulmuş ve 8 gol atmıştır, ayrıca FA Cup finalinde Millwall ile oynanan maçta forma giymiştir.Daha önce Portekiz'in Sporting Lizbon takımında oynamıştır. Onu diğerlerinden farklı kılan özelliği çok hızlı olması, inanılmaz bilek hareketleri ve çalım yeteneğine sahip olmasıdır. Euro 2004 de yıldızı parlayan oyuncu, Portekiz milli takımının vazgeçilmez ilk 11'i arasında bulunmaktadır.
Günümüzde birçok şirket reklamlarını Cristiano Ronaldo ile çekmeyi istemektedir ve bu yüzden onunla iş yapmak isteyen tonlarca parayı gözden çıkarmak zorundadır. Pepe Jeans reklamında oynamıştır. Ayrıca Japon otomobil ve motosiklet üreticisi Suzuki şirketinin Suzuki Swift araba reklamında oynamıştır. Bunlar dışında özellikle de Nike şirketinin yarattığı Joga Bonito akımının süperstarları arasında bulunmaktadır.
Cristiano Ronaldo nun Sporting Lizbon'dan Manchester United takımına transferi çok ilginçtir.İki takımın hazırlık karşılaşmasında Sporting Lizbon forması giyen yıldız Manchester United'a karşı adeta tek başına oynayarak takımının kazanmasını sağlamıştır.Böylece Cristiano Ronaldo'yu çok beğenen manchester takımı yıldız futbolcuyu transfer etmiştir.
angelica isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-04-08, 16:34   #2
Gitarist

Gitarist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 7
1 Mesaja Tesekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 8 Gitarist has a spectacular aura about Gitarist has a spectacular aura about Gitarist has a spectacular aura about
Gitarist - MSN üzeri Mesaj gönder
--->: Cristiano Ronaldo

messi ve c.ronaldo ikisini çok seviyorum harika oynuyolar.

Gitarist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-08, 08:39   #3
VuraL
Yaşamak Direnmektir

VuraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tesekkür: 46
3 Mesajına 8 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 7 VuraL is just really nice VuraL is just really nice VuraL is just really nice VuraL is just really nice
Cevap: Cristiano Ronaldo

EMEĞİNE SAĞLIK..........T.Ş.K
VuraL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks
Digg del.icio.us StumbleUpon Google

Etiketler
cristiano ronaldo

Seçenekler Arama
Stil