hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Sevgi - Aşk - Tutku > Forum Kahvesi > hoSSohbeT Günlük
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

hoSSohbeT Günlük Günlük blog paylasimlar

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-12-09, 17:54   #1
DarKNeSs

sezenNNN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 23776 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000
Sen Kuşların Göçtüğü Yersin

Kırkambar Güncesi 3 / 14.Aralık.2009 - Pazartesi

Sen Kuşların Göçtüğü Yersin

Hafızamın şerrine uğrayanlar varsa beni bağışlasın; ancak bu yaşıma değin aldığım iki iltifatı unutmam mümkün değil.

Birincisi Ahmet abiden, hani şu avukat olan, uzun yıllar önce bir gün iş yerinin biraz ötesinde karşılaştık, beni farkedince gözleri ışıldıyarak "Seni gördüm de kitabımı unuttuğum aklıma geldi" dedi ve geri iş yerine geri döndü. Aklına kitap düşüncesinin beni gördüğünde düşmesini ifade etmesi ne kadar incelikliydi. Kitaplarla seni özdeşleştirdim demenin ne güzel bir yöntemiydi bu. Ah benim Ahmet abim, güzel abim.

İkincisini ise yaşam sınavından alınmış bir onur nişanesi gibi aklımda tutuyorum; "Sen kuşların göçtüğü yersin" demişti sevgili. Sıcacık bir iltifattı, imge zenginliği idi, içmeden körkütük sarhoş edebilecek bir sözdü.

Gerçekten de okyanus geçmek zorunda olan kuş sürüleri gibiydik yola çıkarken, herkes gibi hayatlarımızı ısıtacak iklimler arıyorduk.

"Marifet iltifata tabidir, iltifatsız marifet zayidir" diyen ataların ellerinden öpmek gerekir.

Hepimizin ihtiyacı var iltifata, tay tay durmaya çalışan on aylık bebeğin de ihtiyacı var, yapabildiklerini artık kontrolsüz yapabilen yaşlıların da. Cebimizden para çıkar gibi cimri olmamıza gerek yok bu konuda. Hak edene hakkı verilmeli kuşkusuz, iltifatı esirgemeyin sevdiklerinizden, bakın yıllar sonra bile unutulmuyor.

Dinleme Günlüğü 2

Tutam Yar Elinden Tutam

İnsanın içindeki yalnızlık duygusunu çimdikleyen bir türkü bu, sözleri de çok güzel ama ezgisi bir başka güzel.

Hiç gitmediğim ama kışın kaldırımlarında damlarından sarkan buzlardan korunarak yürümenin gerekli olduğunu duyduğum Erzurum'un yakan soğuğunu hissettiren bir türkü bu...

Başlar başlamaz nedenini açıklayamadığınız bir dinginlik hisseder ve ezgisine vurulursunuz. .. Akıcılığı bir tarafa öyle bir tınısı vardır ki türkünün alıp götürür bilmediğiniz ama orada olmaktan dolayı da mutlu olduğunuz yerlere. Nereli olduğunuz hiç önemli değildir hani; sanki bir italyan dinlese aynı etkiyi bırakacaktır!

Kavuşamamayı anlatır. Kavuşma isteğinin insanın içini kavuran sıcaklığını saklar.

Hadi, bulun bir yerlerden de dinleyin; içinizdeki sevgiye, sevgiliye sarılın..
.

Nevzat TEKİN

İstanbul'um;
Cilveli yosmam benim
Ne kadar güzelsin bu gün

Sokak araların,
Tenha yerlerin,
...Uç noktaların,
Alaycı çehren ve muzip yanların
Nispet yapar gibi baktın yüzüme
İki yakan bir araya gelmez umarım !...

sezenNNN isimli Üye şimdilik offline konumundadır