hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Tarih Kültür Sanat Forumu > Genel Kültür Bilim Tarih
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Genel Kültür Bilim Tarih Mitoloji, Felsefe, Sosyoloji, Cografya, Biyoloji

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-07-07, 19:45   #1
ELa
''yaLnızLık moda oLsun Renginide Ben Seçeyim''

ELa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nerden: ARaLık kaLmış Neresi varSa hayaTımın ..Bünyede Ne kadar baStırıLmamış iSyan varSa oRDan...
Tecrübe Puanı: 25529 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000
Thumbs up VeDa aCıSı !!

Veda Acısı...

İnsanların birbirini tanıması için en iyi zaman, ayrılmalarına en yakın zamandır" der Dostoyevski...

.........

Veda acısı, kabuğunu soyar insanın; yıldızını kazıyıp çırılçıplak ortaya serer. Birlikteliğin örttüğü tüm kusurları ayrılık sergiler.

Bir ayrılık arifesinde helalleşilir ve o an hakiki tabiatlarıyla yüzleşilir. "Ölene kadar" diye söz verilmiştir, ama "ölüm yolunda" başka tercihler belirmiştir. Kararsız prensesin vicdanı azap çekerken 7 cücelerin somurtkanı "aklını başına" al diye fısıldar kulağına; haytası ise "kalbinin sesini" dinle diye çekiştirir eteğinden.

Hep hayran bakan gözlere, hatalar takılmaya başlar. "Ama"yla biter alelade iltifat cümleleri: "Sen iyi bir insansın, ama arkadaşların kötü", "Seni seviyorum, ama bu ilişkide mutlu değilim", "Ben baska türlü bir beraberlik düşlemiştim" vs..vs..

Sonra gelsin uykusuz geceler... Bir türlü karar verememeler... Ruhen gidip gelmeler... "Hele biraz daha zaman geçsin" diye nikah ertelemeler... Birlikteymiş gibi yaparken, sevecek başka yüzler, yüzecek başka denizler kollamalar.. "Aslında bütün bunlar bizim iyiliğimiz için"e kendini kandırmalar.

Sonrası hep aynı: Bekleyenin "Hani sonbaharda buluşacaktık. Hazan geldi geçti, sen gelmez oldun" sızlanmaları... Bekleyenin "Geliyorum az kaldı" oyalamaları... Bittiğini bile bile işi uzatmalar; söyleyemedikçe hepten batağa saplanmalar... Terke makul bir gerekçe ararken hepten çarşafa dolanmalar... Veda konuşmasında süslü iltifat cümlelerinin arasına, o cümleleri hiçleştiren mayınlar serpiştirmeler...

Üzgün görünmeler... Bağış dilenmeler..."Ama kaçınılmazdı" demeler... "Sözünden caydın" yakınmalarını "Sen de eski sen değilsin. Değişmişsin" diye göğüslemeler... Asıl kendinin değiştiğini bilmezden gelmeler...

Ve son sahne; Terk edenin o mahçup "Yapamıyorum, dayanamıyorum.. Her şeyi denedim.." itirafına karşılık terk edilenin kırık çalımı: "uğurlar olsun! Ben yoluma devam ediyorum".

İhanetler hep böyledir: ilki, bir yenisine gebedir; ikincisi daha az acı verir. Ondan sonra dur durak yoktur: Güvenilmez aşık, sevdikçe kıran, gezdikçe ardında bir kırık kalpler mezarlığı bırakan bir dervişe döner. Artık acılara hapsolmuştur: Buluşmak istedikçe ayrılacak, birleşmeye çalıştıkça parçalanacak, sonunda terk ettiklerinin "ah"ı tutup, terk edildiğinde, mukadder yalnızlığına kapanacaktır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremessin! Üye Olmak İçin Tıkla...]

"RenkLer yittiginden berimi yoksa gittigin andan itibarenmi bu yokluk hissi..biLemedim!!
Tek biLdigim.
tıLsımımı kaybettim...
.....
.
''bir adım daha atsam çıkıcaktım. sadece insanlıktan değil, bütün dünyadan. insanın kendi imkanlarıyla bir uzay mekiği inşa etmesi böyle oluyor işte. önce deneme mahiyetinde fırlatılan maymunlar gibi birkaç duygu bindiriliyor mekiğe. sonra da bütün beden, bütün beyin hazırlanıyor, dünyanın dışına yollanmaya. tek amaç, ay'a benzeyen bir uydu olmak.
dünya güzel ama çok uzaktan diyebilmek...
ELa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati
Alt 23-03-09, 13:33   #2
ღ♥ღ EFuLim ღ♥ღ

ÇiNgEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 144275 ÇiNgEnE 1000 ÇiNgEnE 1000 ÇiNgEnE 1000 ÇiNgEnE 1000 ÇiNgEnE 1000 ÇiNgEnE 1000 ÇiNgEnE 1000 ÇiNgEnE 1000 ÇiNgEnE 1000 ÇiNgEnE 1000 ÇiNgEnE 1000
Cevap: VeDa aCıSı !!

Alıntı:
İhanetler hep böyledir: ilki, bir yenisine gebedir; ikincisi daha az acı verir. Ondan sonra dur durak yoktur: Güvenilmez aşık, sevdikçe kıran, gezdikçe ardında bir kırık kalpler mezarlığı bırakan bir dervişe döner. Artık acılara hapsolmuştur: Buluşmak istedikçe ayrılacak, birleşmeye çalıştıkça parçalanacak, sonunda terk ettiklerinin "ah"ı tutup, terk edildiğinde, mukadder yalnızlığına kapanacaktır.
eline saglik canim

• Küçük şeylere takarım olaycıyım..
• Benle oyun oynanmaz mızıkçıyım..
• Herzaman ilk ve son sözü ben söylerim..
• Hayat zordur bilirim ama bende kolay biri değilim..
• Benim için mantık herşeyden önemlidir gerisi hoştur ama boştur..
• Adımlarımda 'kim ne der' diye düşünmem..
• Basit kişilerle polemiğe girmem..
• Bazi yanlışları asla affetmem..
• Tutkularım vardır vazgeçmem..
• Bazen cok severim ama söylemem..
ÇiNgEnE isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati

• Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

Seçenekler