hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Sevgi - Aşk - Tutku > Forum Kahvesi
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-07-09, 17:10   #1
Code'S

TonyaLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 230 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000
Kendimce bi ayrıştırma. Bir cevap bulabilmek için..

Ne zamandan beri bu yazıyı yazmak istiyordum aslında. Şimde boş vakit buldum ve aklıma gelince yazayım, içimdekileri aktarayım dedim.. Konumuz siyasi görüş farklılıkları...

Komunizm ve (size göre faşizm) Milliyetçilik.

Bu iki görüşün farklılıkları ve çatıştıkları konular.. İlk önce komunizmle milliyetçiliği kısaca bi açıklamaya çalışırsak...

Komunizm özgürlükçüdür, halkçılıkdır yalanlarıyla büyümüş olanların anlattıklarına bakarsak herkesin bildiği inek örneğindeki gibi ''İki ineğiniz varsa devlet ikisini alır size süt verir''... Kendi malınızın hizmetçisi olursunuz. Buda zengin fakir kavramını ortadan kaldırır (herkes fakir olur :)) devlet zenginleşir...

Birde ben şahsi görüşümle Milliyetçiliği anlatayım.. Milliyetçilik, halkçıdır özgürlükçüdür, dışar karşı bütün olma bilincidir. Kısacası iki inek örneğine uyarlarsak ''İki ineğiniz vardır devlet ineğinizi almaz sütünüzü satın alır işler halka dağıtır. ve hem devlet zenginleşir. Hemde halk yerli malını kullanmış olur ve ihtiyaçlarını dışarıdan giderme gereksinimi duymadan kendine yeter hal alır.. Yani siz elin Yunanına değilde kendi içinizden birine para kazandırmış olursunuz ve devletiniz zenginleşir.. buna orantılı olarak sizinde yaşam standartlarınız artar :)..

Gel gelelim siyasi boyutlara...

Komunizm neydi halkçıydı değilmi.. halkı için savaşmak halk için ölmek.. halka hizmet etmek vs v.s... peki söyleyebilirmisiniz bu komunizm çok özgürlükçüyse yenilikçiyse.. neden hala Küba da bir kubalının bırakın arabasını evini bi dvd playeri bile yok. nedeni şu diyeceksiniz belkide emperyalistlere gider sağlamamak amacı... Peki çok yenilikçi halkçı bu siyasi görüş neden bu ihtiyaç unsurlarını kullanmayı yasak etmek yerine kendisi üreterek halkına bahşetmiyor... :)..

Bunu yapamıyor çünkü.. O Yöntem milliyetçilik görüşünün bi parçası.. iki zıt kutup yani.. Onun yaptığını yapmam .. E o zaman nasıl halka hizmet edeceksin halkın refah seviyesi artacak..

Milattan önce Orta Asya Türklerinde Milliyetçilik Irkçılık değil Milletinin değerlerini Haklarını savunmaktı. Yani yasaklamayla düşmanı durdurarak değil düşmanın koz olarak kullandığı şeyleri kendiside üreterek halkına hem hizmet eder hem Zenginleşir hemde Düşmana gider sağlamazdı...

Komunizm halkçıdır barışcıdır.. Nedense Milliyetçilik faşizm ırkçılık ..

O yüzden Komunizmle yönetilen Ülkeler bütün bi tarihlerini savaşla geçirmişlerdir ve zamanla Millet olma bilinçlerini kaybetmişler ve değişik etnik kökenleri oluşturmuşlardır :)

Milliyetçilik madem ırkçılıktı faşizmdi savaştı.. Neden MeteHan çini fethetmiş olmasına rağmen halkının oraya yerleşmesini engellemiş ve Millet olma bilincinin BİN yıllarca süre gelmesini sağlamış ve halkının savaş ve asimile olma durumuyla karşı karşıya kalmışlığını engellemiştir :)

Yada Osmanlının son nefesini verdiği Kurtuluş savaşında 7 düvele karşı bir bütün olarak Türk Kürt Laz Çerkez Alevi Sünni omuz omuza savaş vermesini sağlamıştır :)

cevap verebilecek olan varmı acaba ?

TonyaLı
Alt 28-07-09, 17:17   #2
Banned

Tecrübe Puanı: 0 Kuzey_Cephesi 1000 Kuzey_Cephesi 1000 Kuzey_Cephesi 1000 Kuzey_Cephesi 1000 Kuzey_Cephesi 1000 Kuzey_Cephesi 1000 Kuzey_Cephesi 1000 Kuzey_Cephesi 1000 Kuzey_Cephesi 1000 Kuzey_Cephesi 1000 Kuzey_Cephesi 1000
Cevap: Kendimce bi ayrıştırma. Bir cevap bulabilmek için..

dün yazmıstı mama neyse dayanamadım yazam gene

Komünist & terörist hangisi yada her ikisi de mi???
60'larda başlayan komünizm belası bugünde etkisini sürdürüyor mu?

Yoksa rusya,Türkiye üzerindeki tarihi emellerini deniz gezmiş'in başarısızlığına rağmen gerçekleştirme amacından hiç şaşmadı mı?

68 gençliği sıfatıyla ülkeyi mahvetmeye başlayan komünistler 5 bin Ülkücü kardeşimizi şehit etmekle kalmayıp Türk halkının tüm manevi değerlerinide şahsi çıkarları yüzünden yerle bir ettiler.

Peki ne içindi bu?

Marx,engels'le başlayıp castro,che,stalin,lenin'le devam eden sözde işçilerin haklarını savunan bir ideoloji için miydi??

Peki bunu ilk devlet rejimi haline 1917 yılında çar ve ailesini öldürerek getiren lenin,binlerce insanın kıtlığına sebep olmuş,freud'dan insanların maymundan geldiği tezine deneyle bir kanıt getirtmeye çalışarak tüm dinleri özellikle de müslümanlığı insanların kafalarından atmaya çalışmıştır.

Tüm bunları yaparken özel polisleriyle halka etmediği zulüm kalmamıştır.

Tüm bunlar belgelerle sabitken nasıl oluyorda dünya da ve ülkemizde kominizm bukadar taraftar bulabiliyor?

Ve asıl soru bugün solcu,kominist kesimin ''siz de bugün dağdaki pkk'lılarla aynı görüşü savunuyorsunuz,onlar gibi işçilerin hakkından bahsediyor,lenin'i,moskova'yı dilinizden düşürmüyorsunuz,birde vatan sevdalısıyız diyorsunuz'' düşüncesine karşı çıkmaları ne kadar mantıklı????

Ben komünistle teröristin ayrımını yapamadım yapan varsa lütfen açıklasın...

bir baskasının üretti bir teoriyi yada fikri benımseyerek vatanına topraına nasıl zarar verır veyahut nasıl bır pişkınlıktırkı eskısını yıkıp ben yenısını yapıcam demek hemde benım paramla hemde senin sözde halkının parasıyla cem yılmaz kadr komıkler
Kuzey_Cephesi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati
Alt 28-07-09, 19:08   #3
Asistan

NogaY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 363 NogaY 1000 NogaY 1000 NogaY 1000 NogaY 1000 NogaY 1000 NogaY 1000 NogaY 1000 NogaY 1000 NogaY 1000 NogaY 1000 NogaY 1000
NogaY - MSN üzeri Mesaj gönder

dışardan bakıldığında kominizm denen yönetim biçiminde insanların hoşuna giden maddeleri görürüz.
ama uygulayan kim:)
ahmet zengin o zaman mehmette zengin olsun.mehmet zengin olamıyormu o zaman ahmetin günahı ne mehmetide biz zengin edelim diyorlar ama bu yok.
Türkiyede yaşayan sol görüşlü insanlar nedense Türk olsa bile bir lenini stalini yahut mao yu veya che adlı Allahın kübalısının resimlerini böbürlenerek gezdirirler üstlerinde:)
sonra dönüp bakarız meydanlara ellerinde Atatürk posterleri.sen daha dün başkalarını seviyordun Atatürkle alakan ne zaman başladı.
sosyalizm bugün devlete zarar verici ne kadar faaliyet varsa içinde barındırıyor.bu ülkede gözde olman için önce kominist olacaksın sonra satacaksın ekmek yediğin bu yeri aynı orhan pamuk gibi.
bir hitler var bir musolini ama ben daha birgün bu ne idiğü belirsiz insanların resimlerine bakmadım dışardan bakıldığında bende onlarla aynı kafadanım diyorlar çünkü onlarda kafatasçı.kafatasçı olmadım ama olsam bile yine o ucubelerin ne oldukları beni ilgilendirmez:)
herneyse bir insan mensup olduğu milletle övünebilir hatta haklarını savunabilir bu ayıp yada kötü bişey değil.Kürt milliyetçisidir hiç kimseye zarar verici oluşumların içine girmeden Kürtleri seviyordur bu onun en doğal hakkı.bende insanlara zarar vermediğim müddetçe kendi insanımı sevmemde hiç bi sakıncam yok.yok var diyen kendini düzeltsin.yorumum bu altını çiziyorum sonra silip nokta nokta yapmıyorum.emrahım anladın sen onu :))
pkk da aynı çizgide ilerliyor.dağda kendi aralarında anket yapılıyor en beğenilen peygamber isa (as) çıkıyor :)
sonra aşağıya iniyorlar ellerinde Kuranı kerim dalgalanıyor.
vay be :)
Alt 28-07-09, 20:09   #4
Code'S

TonyaLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 230 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000 TonyaLi 1000

Alıntı:
Asla unutmA´isimli üyeden Alıntı
dışardan bakıldığında kominizm denen yönetim biçiminde insanların hoşuna giden maddeleri görürüz.
ama uygulayan kim:)
ahmet zengin o zaman mehmette zengin olsun.mehmet zengin olamıyormu o zaman ahmetin günahı ne mehmetide biz zengin edelim diyorlar ama bu yok.
Türkiyede yaşayan sol görüşlü insanlar nedense Türk olsa bile bir lenini stalini yahut mao yu veya che adlı Allahın kübalısının resimlerini böbürlenerek gezdirirler üstlerinde:)
sonra dönüp bakarız meydanlara ellerinde Atatürk posterleri.sen daha dün başkalarını seviyordun Atatürkle alakan ne zaman başladı.
sosyalizm bugün devlete zarar verici ne kadar faaliyet varsa içinde barındırıyor.bu ülkede gözde olman için önce kominist olacaksın sonra satacaksın ekmek yediğin bu yeri aynı orhan pamuk gibi.
bir hitler var bir musolini ama ben daha birgün bu ne idiğü belirsiz insanların resimlerine bakmadım dışardan bakıldığında bende onlarla aynı kafadanım diyorlar çünkü onlarda kafatasçı.kafatasçı olmadım ama olsam bile yine o ucubelerin ne oldukları beni ilgilendirmez:)
herneyse bir insan mensup olduğu milletle övünebilir hatta haklarını savunabilir bu ayıp yada kötü bişey değil.Kürt milliyetçisidir hiç kimseye zarar verici oluşumların içine girmeden Kürtleri seviyordur bu onun en doğal hakkı.bende insanlara zarar vermediğim müddetçe kendi insanımı sevmemde hiç bi sakıncam yok.yok var diyen kendini düzeltsin.yorumum bu altını çiziyorum sonra silip nokta nokta yapmıyorum.emrahım anladın sen onu :))
pkk da aynı çizgide ilerliyor.dağda kendi aralarında anket yapılıyor en beğenilen peygamber isa (as) çıkıyor :)
sonra aşağıya iniyorlar ellerinde Kuranı kerim dalgalanıyor.
vay be :)
anladım onu abim :) merak etme o da anlayacaktır okuduğunda :D ...

millet kendini komunizm le avutsun :) biz milliyetçilikle bütünleşelim yeter :)
TonyaLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati

• Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

Seçenekler
    Stil