hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Müzik > Müzik İle İlgili Herşey > Sanatçılar ve Müzik Grupları > Fan Club
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Fan Club Hayranı olduğunuz ünlüler gruplar sanatçıların fan clublarını kurabilir, yazı, resim paylaşabilirsiniz.

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-07-11, 20:05   #1
Psikolojik Deli

PySSyCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 211514 PySSyCaT 1000 PySSyCaT 1000 PySSyCaT 1000 PySSyCaT 1000 PySSyCaT 1000 PySSyCaT 1000 PySSyCaT 1000 PySSyCaT 1000 PySSyCaT 1000 PySSyCaT 1000 PySSyCaT 1000
Sıla Fan Club

Sıla Gençoğlu

OTOBİYOGRAFİ

17 Haziran 1980 yılında Denizli'de doğdum, ilkokulu da Denizli'de okudum. Orta ve lise oğrenimim için İzmir'e anneannemin yanına yerleştim. Hayatıma sonrasında da buyuk etki edecek aldığım ilk şahsi radikal kararımdır. İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde okuduğum yıllara denk duşer ilk sahne tecrübelerim, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korolarında korist ve solist soylediğim zamanlar da. Lise ikinci ve üçüncü sınıflarda özel san derslerine başladım; çünkü artık kararlıydım,mesleğim buydu. İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Sabahat Tekebaş ile san ve ses eğitimi uzerine çalıştım. 1998 yılında yüksek ogrenimim icin İstanbul'a geldim. İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı'nda bir sene okudum ama olmadı. Aklımı ve kalbimi daha fazla durduramadım ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'ne kaçtım. Gururumu çokca oksayan ilk Afyon Caz Festivali'nde Neşet Ruacan, Nedim Ruacan ve Nezih Yeşilnil'den oluşan caz orkestrasında solist bile söyledim. Her zaman rahmetle, buyuk sevgi ve minnetle adını anacağım Nukhet Ruacan'la ses eğitimi uzerine çalıştım. Aynı dönemlere düşer uzun yol arkadaşım Efe Bahadır'la tanışmamız, beraber şarkılar yazmaya başlamamız ve hayaller...

2000 yılında Kenan Doğulu'yla geri vokal olarak çalışmaya başladım. 2007'ye kadar sürecek olan bu dönem içinde Efe Bahadır'la Buyuk Kulup, Moda Deniz Kulubu ve Galatasaraylılar lokalinde Fransizca, ingilizce ve Türkçe şarkılar söyledik.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Ayşe Sezerman Ünel ile şan ve ses eğitimi çalıştım ve sonrasında Kevork Tavityan'la da.

Solo albümüm öncesinde 'Sıla' isimli televizyon dizisine yapıp sesllendirdiğim jenerik muziği 'Can perperisan' ve Sezen Aksu'nun yaptığı 'Töre' isimli şarkıyı seslendirmem bir anda fazlaca ses getirdi. Benim için güzel bir başlangıç olmuştu.

Ozan Doğulu prodüktörlüğünde ve bir çok kıymetli müzisyen arkadaşımın da yol arkadaşlığı ettiği, dört senelik bir çalışmanın ürünü olan ilk solo albümüm 2007 yılının Ekim'inde Sony Bmg etiketiyle çıktı. Aynı yıl aldığım 'En iyi çıkış yapan sanatçı' ödüllerim şu an karsımda ben bunları yazarken.

Kendi albüm şarkılarımın yani sıra Efe Bahadır'la beraber yahut yalnız yaptığım şarkıları başka şarkıcı arkadaşlarım da söyledi. Bu macera Kenan Doğulu'nun Demedi Deme albümündeki , bestesinin Ozan Doğulu'ya ait olduğu 'Boğaziçi' şarkısının sözlerini yazmamla başladı. Ferhat Göçer 'Vur kadehi ustam', Emel 'Ağla' ile devam etti. Bestesini Sezen Aksu'nun yaptığı benimse sozlerini yazdığım Aslan gibi Linet'in albümünde yer alırken, Efe Bahadır'la bestesini yaptığımız sözlerini benim yazdığım 'Pardon' da Murat Dalkılıç tarafindan seslendirildi. Yeni çıkacak albümlerde yine başka seslerle kimlik bulacak şarkılarımız sıralarını ve zamanlarını bekliyor.[Üye Olmadan Linkleri Göremessin! Üye Olmak İçin Tıkla...]

Yine Ozan Doğulu prodüktörlüğünde, bestelerini Efe Bahadır'la yaptığımız sözlerini yine benim yazdığım şarkılarım ikinci solo albümüm "imza"ile sizlerle buluştu. "Sevişmeden Uyumayalım" albüm satışa çıkmadan bir hafta içinde radyolarda ust sıralara yerleşirken dijital satışta da yasal olarak en çok indirilen şarkı oldu. Sony Music etiketiyle çıkan albümümde de başta Ozan Doğulu ve Efe Bahadır, bir çok değerli müzisyen arkadaşım yine elimi birakmadi. Kenan Doğulu'yla ilk albümümde söylediğimiz "...dan sonra' yı bu albümde de "Bitse de gitsek' le destekledik.

Çıktığım bu uzun yolda beni destekleyen ve zaman zaman bana benden bile çok inanan ve güvenen bütün takım arkadaşlarıma, en çok da beni seven ve kabul eden sizlere teşekkür etmek benim için bu yazının en güzel cümlesi olacak! Teşekkur ederim.

Daha cok şarkılar yazacağız ve söyleyeceğiz beraber. Siz oldukça...

ALBÜMLER

Sıla (2007)

Korkma
Sıla (Töre)
Egeli Lodos
...Dan Sonra
Rus Ruleti
Cebren ve Hile İle
Kenar Süsü
Özledim Onu
Malum
Ne desem İnanırsın
Bıktım
Uşak Makamı
Köşe Yastığı
Dön Demeyi Unuttum

İmza (2009)

Yoruldum
Masumum
Her An Aksilik Çıkabilir
Bana Biraz Renk Ver
Ne çok
Bitse De Gitsek
Sevişmeden Uyumayalım
İnşallah
En Doğru Zaman
Yara Bende

Konuşamadığımız Şeyler Var (2010)

Öndeyiş
Acısa Da Öldürmez
Kafa
Oluruna Bırak
Boş Yere
Gol
Boşver
Tam Da Bugün
Cam
Kafoz
Zamanında
Vur Kadehi Ustam

PySSyCaT isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati
Alt 07-07-11, 21:11   #2
«emsali Bulunamadi»

Gitarist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 2212 Gitarist 1000 Gitarist 1000 Gitarist 1000 Gitarist 1000 Gitarist 1000 Gitarist 1000 Gitarist 1000 Gitarist 1000 Gitarist 1000 Gitarist 1000 Gitarist 1000
Gitarist - MSN üzeri Mesaj gönder
--->: Sıla Fan Club

hastasıyım

Gitarist isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati
Alt 24-07-11, 22:06   #3
DarKNeSs

sezenNNN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 23776 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000
--->: Sıla Fan Club

severim Sılayı.

İstanbul'um;
Cilveli yosmam benim
Ne kadar güzelsin bu gün

Sokak araların,
Tenha yerlerin,
...Uç noktaların,
Alaycı çehren ve muzip yanların
Nispet yapar gibi baktın yüzüme
İki yakan bir araya gelmez umarım !...

sezenNNN isimli Üye şimdilik offline konumundadır