hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Yaşam ve Eğlence > Eğlence Mizah Komedi
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-10-06, 12:10   #81
Yönetici

SeRGeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000
SeRGeN - MSN üzeri Mesaj gönder
--->: Şaka gibi

Evde çıplak dolaşmayın

Meksika'nın sıcak havasıyla ünlü Villahermosa kentinde, evde çıplak dolaşmak yasaklandı. 1 Ocak 2005'te yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme, bunu ihlal edenlerin 36 saate kadar hapis ya da 121 dolar (yaklaşık 170 milyon lira) para cezasına çarptırılmasını öngörüyor.
Yetkililer, kararı ihlal edenleri görenlerden ihbar bekliyor!
Peki Meksika'da gerçekten evlerde çıplak dolaşılıyor mu?
Bence evet ya sizce?

[Üye Olmadan Linkleri Göremessin! Üye Olmak İçin Tıkla...]

SeRGeN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati
Alt 30-10-06, 12:10   #82
Yönetici

Tecrübe Puanı: 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000 SeRGeN 1000

Akıllara zarar tazminat davaları

ABD'de birbirinden ilginç tazminat davaları açılıyor. İşte mahkemelerin uğraştığı en çılgın davalardan bir kaçı. San Diego'da bir adam belediyeye karşı 5.4 milyon dolar tazminat açti. Belediye salonunda verilen konser sırasında erkekler tuvaletinde bir kadın gördügü gerekçesiyle, duygusal travma yaşadığını öne sürdü.
Bir soyguncu ise hapishane yönetiminden şikayetçi oldu. Çünkü tek kişilik hücrede kalan mahkum, bedava deodorant vermediği için hapishane yönetimine kızdı.
Bir kanser hastası, öngörülen süre içinde ölmediği gerekçesiyle sağlık müdürlügünü dava etti. Doktorların koyduğu teşhise göre çoktan ölmüş olması gerektiğini belirten davacı, tazminat istedi.
Peter Wellis (36), boşandığı eşine tazminat ödemek istemedi. Karısının kendisine doğum kontrol hapı kullandığını söylediğini savunan Wellis, eşini sperm hırsızlığıyla suçladı. Ancak Wellis haklı bulunmadı.
Bira düşkünü bir adam Anheuser-Busch biralarını üreten şirkete 10 bin dolarlık dava açtı. Biracıya göre, reklamda birayla kadınların tavlanabileceği söyleniyordu, ancak kendisi başarılı olamadı.
Bir kadın sürücü, buz tutmuş yolda motorlu bir kızakla çarpıştı. Kızağın sürücüsü öldü. Kadın sürücü, tanık olduğu ölüm anında yaşadığı şok yüzünden adamın dul karısına tazminat davası açtı.
Florida'da bir balıkçı şiddetli fırtınada öldü. Ailesi, hava durumu yorumu doğru çıkmadığı gerekçesiyle bir TV kanalından 10 milyon dolar tazminat istedi. Dava geri çevrildi.
Dorothy H. (40) eşini ayarttığı gerekçesiyle öteki kadın hakkında 1 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Yargıç, 18'inci yüzyıldan kalma bir maddeye dayanarak, davanın görülmesini kabul etti.
81 yaşındaki Stella Liebeck, satın aldığı kahvenin dökülmesi üzerine teninde yanık oluştuğu gerekçesiyle McDonald's'dan davacı oldu. O günlerde bütün Amerika bir anda bu davaya odaklandı. Yaşlı kadın 2.7 milyon dolar tazminat kazanarak bir anda şöhret olurken, ülkenin en büyük fast food zincirlerinden biri olan McDonald's, ortaya çıkabilecek başka uyanıklara karşı çeşitli önlemler almaya başladı.
<!--<tr><td align="right">14.12.2004</td></tr>-->
Alt 30-10-06, 12:11   #83
Yönetici

Dumur durumlar seri devamı

Yer Viyana, bir sarayın salonu. Depremin senesinin sonları, bir defile düzenleniyor depremzedeler yararına, çok ünlü(!) bir modacımız tarafından, olay sadece reklam tabii kimsenin depremzedeyi taktığı yok, herkes takmış takıştırmış, sürüştürmüş gelmiş kendini göstermeye. Defile başlar, manken kızlarımız iç gıdıklayan kıyafetlerle salınmaya başlar. O da ne?! Konsolosluk ve kalantor tayfasının sıralandığı tribünden iyi giyimli bir zonta mankenlerden birinin göğsüne para sıkıştırmaya kalkmaz mı? İnanıyorumki kızcağız benden katbekat fazla dumura uğramıştır, ben nihayetinde alışkınım yurdum insanına, dünyanın neresine gitse, ne eğitimi alsa aynı oluşuna. Geçen hafta üniversite dolayısıyla Adana'ya yaptığım seri ziyaretlerden birini gerçekleştirirken bütün hücrelerime işleyen iki tabela dumuruyla karşılaştım.
İlk tabelada şöyle yazıyordu: "garımızda sahipsiz paket unutmak yasaktır."
Diğer bir uyarı ise: "garımızdan yurtdışına tarihi eşya çıkarmak yasaktır."
Ankara Sakarya caddesinde eniştemin dükkanının bulunduğu işhanına hızla girdim bigün. Aynı hızla da dumura uğrayıp kala kaldım. Hanın asansörünün kapısında şu tabela karşıladı beni:
"DİKKAT!! ASANSÖR İKİ KİŞİLİKTİR. ÜÇ YA DA DAHA FAZLA BİNERSENİZ ASANSÖR DÜŞER, ÖLÜRSÜNÜZ!! YÖNETİM."
Yer Muğla... sabah erkenden okula gitmek için evden çıktım ve ana caddede otobüse yetişmeye çalışıyordum. Geceden yağan yağmurdan dolayı caddede küçük su göletleri vardı ve bir polis arabası sağa çekmiş iki polis arabanın içinde çay içiyorlardı. Tam o sırada tam gaz gelen bi araba camı açık olan polis arabasını doğal olarak da polisleri ıslatmıştı. O anda polis megafonundan şu sesi duydum.
"yavvaş! .nasını ...... yavvaş!"
Louvre müzesini geziyoruz. Yıl 1993. Eşimin fotoğraf makinasının bozulacağı tuttu. Aynı koridorda bulunan bir Japona gidip ingilizce "şuna bir bakarmısınız, siz japonsunuz nasıl olsa anlarsınız" dedi. Japon benden daha da çok dumura uğradı.
Alt 30-10-06, 12:12   #84
Yönetici

Bizim memlekette müşteri hizmet hattı

- Meraba ben Serkan nasıl yardımcı olabilirim?
- Benim telefonda bi problem var bankomatta işlem yapamadım
- Peki ilk önce telefonunuzun ''menü" tuşuna sonra da ''5'' tuşuna başın...
- Evet... Tamam...
- Ekranda ne var şimdi?
- Show tv... - ??? -İyi günler kredi kartı başvurunuz için aramıştım sizi...
- Tabi buyrun..
- Mesleğiniz nedir acaba?
- Hayat kadını...
- ... Özel sektör yazıyorum ben...
- O da olur!...
Kadın : Merhaba ben kredi kartınızla köpek almıştım...
Yetkili: Evet efendim?...
Kadın : Bu köpeğin kulakları duymuyor. Acaba sigorta kapsamına giriyor mü?
Yetkili: Ben bi üstüme danışayım !!!?!!...
İyi günler, nasıl yardımcı olabilirim?
- Para çekemiyorum ben...
- Şifrenizi yanlış giriyormuşsunuz Ahmet bey!...
- Şifre mi? Benim şifrem hep aynıdır, İstanbul'un kurtuluşu...
- Lütfen, bana şifreyi söylemeyin efendim.
- Hah, tamam hatırladım, 1956!!!
- Efendim o İstanbul'un kurtuluşu değil ama...
- Yaaaa!... Kaçtı İstanbul'un kurtuluşu?
- Efendim ben malesef söyleyemem bunu size.
- Niye sen de mi bilmiyosun?...
- Biliyorum, ama güvenlik açısından benim şifreyi bilmemem gerekiyor.
- Ben sana şifreyi sormuyorum ki!... İstanbul'un kurtuluşunu soruyorum.
- Evet, ama... ???!!!
- Alo ben Konya, Ya benim bu printer çalışmıyor!...
-Windows'ta mı çalışıyor?
- Evet
- Bilgisayar printerı görüyor mu Konya?
- Evet, karşı karşıyalar!...
- Şu an bankanızın ATM'sinden maaşımı çekemiyorum.
- Üzgünüz efendim geçici bir hatadan ötürü şu an tüm sistemlerimiz off'tadır.
(Bir saat kadar sonra yine arar)
- Ben şu an Of'dayım ve hala paramı çekemiyorum...
-Güvenliğiniz için bir kaç soru sormam gerekiyor.
-Doğum yeriniz?
- Erzurum...
- Doğum tarihiniz?
- 23 Ocak 1957
- Annenizin evlenmeden önceki soyadı?
- Anamı karıştırma bu işe
Alt 30-10-06, 12:13   #85
Yönetici

Kurtlar Vadisi'nde kim kimdir?

Polat Alemdar: Abdullah Çatlı

Süleyman Çakır: Alaaddin Çakıcı

Aslan Akbey: Yeşil

Doğu Bey: Mehmet Fuat Doğu (Mit Müsteşarı) veya Alpaslan Türkeş

Memâti: Muradi Güler

Nesrin (Çakır'ın Karısı): Uğur Çakıcı (Uğur Kılıç)

İplikçi Nedim: Nesim Malki

Şevko: İbrahim Telemen

Şevko'nun Ölmeden Önce Konuşmak İstediği Gazeteci: Uğur Mumcu

Deve Tuncay (Tuncay Kantarcı): Tuncay Mataracı

Karahanlı: Tuncay Özilhan veya Rahmi Koç (Tuncay Özilhan olma ihtimali yüksek, çünkü geçen seneki bölümlerinin birinde Akşam Gazetesi'nde Aslan Bey, Baron'un açıklamasını okuyordu. Yazının başlığı "Türkiye Totaliter Rejimden Yana Olamaz!". Aynı yazıyı Akşam Gazetesi'nde Tuncay Özilhan söylemiştir.)

Laz Ziya: Dündar Kılıç (Dizinin başlarında bir sahnede Baron Laz Ziya'ya "Üzülme bu sene de Sürmenespor'u şampiyon yaparız" demişti)

Kılıç: Nihat Akgün

Hüsrev Ağa: Abuzer Uğurlu

Tombalacı Mehmet: Ali Fevzi Bir

Baron'un Söz-Bir'de kaybolan uçaksavarlarla ilgili konuştuğu kişi: Aydın Doğan (Hürriyet'te de benzer bir başlık çıkmıştı "Kaybolan silahlar Kadek'in elinde mi?" diye)

Elif: Avukat Şeydâ Yıldırım

Behiç Türkcan: Behçet Cantürk

Barış Bulmaz: Savaş Buldan

Önder Zülfü Koşal: Ömer Lütfi Topal

Hüsrev'in Yardımcısı Şeyhmuz: Şeyhmuz Daş

Laz Ziya'nın Yardımcısı Orhan: Tarık Ümit

Çakır'ın Kumarhanesinin Müdürü: Korkmaz Yiğit

Testere Necmi: Yaşar Avni Musullulu
Alt 30-10-06, 12:14   #86
Yönetici

Seri hem de sepseri ilanlar

ABD'den seçme gazete ilanları... Anlatım bozuklukları, noktalama işareti eksiklikleri derken bakın ortaya ne komiklikler çıkmış: "OKUMA YAZMA BİLMİYOR MUSUNUZ?"
O halde eğitim hizmetlerimizden yararlanmak için bize yazın..."
"OTO TAMİR SERVİSİ"
Bizi denedikten sonra bi daha bi yere gidemiyceksiniz"
"SATILIK KÖPEK"
Herşeyi yer hem de çocuklara bayılır"
"SATILIK ANTİK MASA"
Uzun ve ince bacaklı geniş çekmeceli bayanlara uygun"
"YILBAŞI ÖZEL MENÜMÜZ"
Hindi: $3.25, Tavuk: $ 2.25, Çocuk: $ 2.00"
"ÇAMAŞIRINIZI KENDİNİZ YIKAMAKTAN BIKTINIZ MI?"
Gönder ben yıkarım"
Alt 30-10-06, 12:14   #87
Yönetici

Bunlar hayatımızdan çıkmayacak gerçekler

Gerçek dünya filmlerdeki kadar hızlı değişmiyor. Gelişim yavaş yavaş oluyor. Bilim adamlarına göre gelecek 20 yılda şu ankinden çok farklı bir hayatımız olmayacak. İşte daha uzun süre değişmeyecek şeyler: Evler
Genellikle, içinde büyüdüğümüz ev stilinden etkilendiğimiz için zevkimizi kökten değiştirmemiz kolay değil. ABD'deki 110 milyon yaşam alanından yüzde 70'inin 20 yıl sonra da kullanılacağı belirtiliyor.
Kurşun kalem
Kurşun kalem satışları teknolojideki gelişmelere rağmen hep sabit kaldı, çünkü eskiden varolan avantajlarının hepsi hâlâ geçerli... Kurşun kalemle yazılan yazılar silinebiliyor, ucu kalem açacağıyla kolaylıkla açılabiliyor, pile ihtiyacı yok, sürekli mürekkep tedariki gerekmiyor ve ne önemlisi de fiyatı ucuz.
Kitap
Geleneksel kitapların arkasında 500 yıllık atalet var. Kalıcı, ucuz, dayanıklı ve hafifler. Bu faziletler 'e-kitap'ların 20 yıl içinde kolay kolay taklit edemeyeceği cinsten...
Nakit para
Mikroçipli 'zeki' kartların nakit parayla yer değiştireceği tahmin ediledursun, nakit para tüm popülerliğini korumaya devam ediyor ve edecek de... İngiliz Retail Banking Research'ün yayımladığı bir rapora göre nakit para kullanım oranı önümüzdeki 20 yıl boyunca da günümüzdekiyle aynı seviyede olacak.
Ataç
Kağıtları bir arada tutmak için yüzlerce yıldır kullanılan atacın, 2020'lerde de kağıt kullanılacağı göz önüne alındığında, hâlâ görevini yerine getireceği düşünülüyor.
Yolcu jetleri
NASA, 300 yolcu kapasiteli saatte 1500 mil hızla giden High Speed Civil Transport'un üretimine 15 yıl içinde başlayacak. Ancak, Technology in Society dergisinin editörü G. Bugliarello, günümüzün gürültülü jetlerinin 2020'lerde de varolacağını söylüyor.
Araba kullanma
Kendi kendine gidebilen araba teknolojinin 2020'ye kadar geliştirilmesi pek olası değil. Yani araba kullanmaya devam.
Trafik sıkışıklığı
Bilim adamları otomobillerin 20 yıl sonra da karada gideceğini ve trafik sıkışıklığının hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmaya devam edeceğini söylüyorlar.
Gürültü
Giderek daha da mekanikleşen hayatımızdaki gürültüyü, ses izolasyonu ya da insülasyonuyla engellemek çok kolay değil. Buliarello, gürültüden 2020'de de kurtulamayacağımızı tahmin ediyor.
Din
Birlemiş Milletler'in popülasyon verileri gösteriyor ki 2025'te kendisini Hıristiyan veya Müslüman olarak tanımlayan insan yüzdesinde büyük bir değişiklik olmayacak.
Fermuar
1851 yılında geliştirilmesinden bu yana fermuarı hiçbir rakip altedemedi.
Yoksulluk
Uzmanlar üçüncü dünya ülkelerindeki kitlesel yoksulluk ve açlığa daha uzun süre şahit olacağımızı açıklıyorlar.
Takım elbise
'Clothes and the Man' kitabının yazarı moda editörü Alan Flusser, takım elbisenin uzun süre başarıyla varolabilmesini, ortak bir paydaya hitap etmesine bağlıyor. Başka bir deyişle, takım elbise statü, rahatlık ve gizliliği içinde barındırıyor.
Alış-veriş
E-ticaretin çekiciliğine rağmen, girip alışveriş yapabileceğimiz gerçek mağazalar ve marketler kesinlikle gelecekte de varolacak. Yeni dükkanlar kapanmayacak.
Terörizm
Uzmanlar, fanatizmin her çeşidiyle uğraşma becerisizliğimizin devam edeceğini ve önümüzdeki 20 yıl içinde terörizmin daha da artacağını tahmin ediyorlar.
Yemek takımları
Kaşık, çatal ve bıçak... Batı dünyasında bu temel üçlünün önümüzdeki yıllarda da hayatımızın önemli parçaları olacağı düşünülüyor.
Futbol
Bazı sporlar yıllar içinde popülaritesini kaybedecek ama futbol önümüzdeki 20 yılda da yığınları etkilemeye devam edecek.
Ölüm
Journal of Anti Aging Medicine'in editörü Dr. Michael Fossel, ölümü yenemeyeceğimizi tahmin ediyor. Hastalıklardan ölmek 2020' lerde de hâlâ mümkün olacak.
Alt 30-10-06, 12:15   #88
Yönetici

Yamyam atasözleri

Toplumca başkalaşım geçirmemize ramak kaldı. Sinirden birbirimiz yiyoruz. Kimileri açlık sınırında, etrafındakileri kızarmış piliç olarak görüyor. * Aç yamyam kendini stadyumda Dünya Kupası final maçında sanır.
* Ağanın eli yenmez.
* Helmut'un iyisini ayılar yer.
* Ak Hatçe kara gün içindir.
* Ayağına yorganına göre tuz at.
* Anasına bak, kızını ye.
* Yiyemediğin eli öpeceksin.
* İki çıplak bir kazana yakışır.
* Ne oldum dememeli, ne yemeği olucam demeli.
* Tatlı dil yamyamı susatır.
* Önce Can sonra Canan, yavaş ye tıkanacaksın.
* Her yiğidin bir yoğurtlu yenişi vardır.
* Bir dil bir insan, araya defne yaprağı.
* Erken öten horozun sahibini yerler.
* Zenginin eti züğürt yamyamın çenesini yorarmış.
* Komşu komşunun etine muhtaçtır.
* Çevir kızı yanmasın.
Alt 30-10-06, 12:16   #89
Yönetici

Absürt davalar

ABD'de her yıl en ilginç davalar arasından birine ödül veriliyor. Milli Reasürans T.A.S.'nın yayın organı Reasürör Dergisi'nde yer alan aday davaların ilginçlerinden biri, Pennsylvanialı ''Yavuz Hırsız'' Dickson'un hikayesi...
Terrence Dickson, soyduktan sonra garajı kullanarak çıkmaya çalıştığı evden, garajın otomatik kapısının bozuk olması nedeniyle çıkamayınca, geri dönüp evin girişinden çıkmaya çalışır ama garajla evi ayıran kapı kilitli olduğu için garajda mahsur kalir. Evsahiplerinin tatilde olması nedeniyle Dickson, garajda kuru köpek maması ve Pepsi Cola ile 8 gün geçirir. Dickson, bunalıma girmesine neden olduğu içın evsahibini dava eder ve 500 bin dolar tazminat almaya hak kazanır.
Merv Grazinski, yeni aldığı karavanla evine dönerken otoyolda aracı saate 70 mil hızda otomatik pilota bağlayarak, yolculuğun keyfini çıkarmak için kahve yapmak üzere arka tarafa geçer ve karavan sürpriz olmayan bir şekilde yoldan çıkıp devrilir.Grazinski, karavanın el kitabında bunu yapmaması gerektiği konusunda bir uyarı olmadığı için üreticiyi dava eder ve 1 milyon 750 bin dolar tazminat ve yeni bir karavan almaya hak kazanır. Üretici firma ise orijinal metindeki haliyle, Merv Grazinski gibi bir ''moronun'' karavan satın alma ihtimaline karşı kullanıcı el kitabını değiştirmeye karar verdiğini açıklar.
Los Angeles'da yaşayan 19 yaşındaki Carl Truman, komşusunu, aracıyla ellerini ezdiği gerekçesiyle dava eder ve mahkeme Truman lehine karar verir. Dikkatsiz Truman, komşusuna ait otomobilin jant kapaklarını çalmaya çalışırken direksiyonda birinin oturduğunu farkedemediği için hastane masrafları artı 74 bin dolar tazminat almaya hak kazanır.
Texas'ta yaşayan Kathleen Robertson, bir mobilya mağazasında henüz yürümeye başlayan ve sağa sola koşturan küçük bir çocuğa takılarak düşer, ayak bileğini kırar. Mobilya mağazasını dava eden kadın 780 bin dolar tazminata hak kazanır ama karar, mobilya mağazası için büyük sürpriz olur, çünkü kuçük çocuk Robertsen'in oğludur.
Listede yer alan vakalar arasında bir diğeri ise, 3.5 dolarlık giriş ücretini ödemek istemediği gece kulübüne tuvalet penceresinden girmeye çalışırken düşüp dişlerini kıran Kara Walton. Öndeki iki dışı kırılan Walton olaydan kulübü sorumlu tutup dava eder ve 12 bin dolar tazminat kazanır, tabii hastane masraflarını da ödetir.
Komşusunun bahçesindeki köpeği tabancasıyla küçük saçmalar atarak sinirlendiren Jerry Williams, köpek tarafından ısırıldığı için komşusunu dava eder ve hastane masraflarına ek olarak 14 bin 500 dolar tazminat kazanır.
Philadelphia'da bir restaurant, mekan içinde kayarak düşen ve kuyruk sokumu kemiğini kıran müşterisi bayan Amber Çarson'a 113 bin 500 dolar tazminat ödemeye mahkum edilir. Çarson, restaurantta tartıştığı sevgilisine attığı meşrubat şişesine 30 saniye sonra basıp düşmüştür.
Alt 30-10-06, 12:18   #90
Yönetici

İnanması zor ama gerçek!

1. Exxon'a ait bir petrol tankeri Kanada açıklarında battıktan sonra, iki tane deniz ayısı 80.000 dolar harcanarak temizlenmiş ve büyük bir törenle denize bırakılmışlar. Tam 2 dakika sonra herkesin gözleri önünde bir mavi balina deniz ayılarını yemiş. 2. New York'ta yaşayan bir psikoloji öğrencisi kız boş odasını bir marangoza kiralar. Amacı onunla konuşup, adamın davranışlarını incelemek. Ama iki hafta sonra marangoz kızı bir balta ile parçalar.
3. Bonn'da iki gösterici, domuzların kesimevine barbarca götürülüp orada kesilmelerini protesto ederken, domuzların bulunduğu yerin kapıları kırılır ve 2000 domuz kaçışırken, iki göstericiyi ezerek öldürürler.
4. Amerika'da kadının biri evine gelir ve kocasını mutfakta titrerken görür. Belinden su-kaynatıcı'ya doğru bir kablo gitmektedir. Kadın hemen kalın bir tahta parçası bulur ve adamın koluna vurarak onu elektrik şokundan ayırmaya çalışır. Adamın kolu iki yerinden kırılır. Sonradan anlaşılırki, kocası orada mutlu bir şekilde wallkman dinliyordur.
5. Iraklı bir terörist postaya bombalı-mektup verir. Posta ücreti eksik ödendiği için mektup kendisine geri postalanır. Herşeyi unutan terörist mektubu açınca parçalanarak ölür.

• Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

Seçenekler
    Stil