hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Tarih Kültür Sanat Forumu > Genel Kültür Bilim Tarih > Edebiyat
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Edebiyat Edebiyat üzerine her şey....

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-11-11, 06:55   #1
Bayan Özel Üye

wampiRRella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 130 wampiRRella 1000 wampiRRella 1000 wampiRRella 1000 wampiRRella 1000 wampiRRella 1000 wampiRRella 1000 wampiRRella 1000 wampiRRella 1000 wampiRRella 1000 wampiRRella 1000 wampiRRella 1000
Murat Menteş

Müptalası olduğum yazarlardan biri de Murat Menteş.. Kendisiyle sevgili ve pek değerli hocam Doç. Dr. Levent Aysever'in önerisiyle tanışmış oldum. Türk edebiyatında gerçekten de yeni bir dönemin başlangıcı sayılabilir.(Buna ben ne kadar karar verebiliyorsam artık)

Kitapları İletişim Yayınlarından çıkıyor ve biyografi şu şekilde;

İstanbul'da doğdu. Bisiklet tamiriyle uğraştı, ufak tefek sihirbazlık numaraları öğrendi ve amatör olarak boksla ilgilendi. Yediği yumruklar dayanılmaz bir raddeye gelince, ringlere veda edip şiir yazmaya koyuldu. Dergilerde, yayınevlerinde, gazetelerde çalıştı. Kaosa Mütevazı Bir Katkı'da (2001, Şûle Yayınları) medyanın bozucu ve yıkıcı tesirlerini konu etti; Aynalı Barikatlar'da (2003, Şûle Yayınları) ise terörün gündelik hayatlarımıza sindiğini öne sürdü.

Dublörün Dilemması

Murat Menteş, okumacı, tartışmacı, kavgacı, yani kışkırtıcı bir yazar arkadaşım. Onunla çekişirken çiçek açarsınız. Yazarlık macerasını ben de merakla izliyorum. Peşinen söyleyeyim, fiktif, tümden hayal ürünü metinler sevmem, fakat Murat Menteş’in birbiri peşi sıra kurduğu cümlelerin gücü, benim kendimce şikayetimi kuruntuya dönüştürdü. Ben, Murat’ın yaşındayken kelimelerle kasap gibi boğuşuyordum; Murat aksine, kelimeleri kırbaçlayıp cümleler içinde düzene sokuyor ve bunu pek mahirce başarıyor. Bu yüzden Dublörün Dilemması çok canlı, renkli, inceden felsefi çığlıklarla bezeli bir kitap ve hızla yaklaşan bir yazarı işaretliyor... Böyledir, edebiyat kavgayla başlar huzurla sona erer derler; gerçi ben görmedim, hayırlısı Murat için olsun!..
Nihat Genç

Çok acayip. Çok tuhaf. Müthiş!.. Böyle bir kitabın yazıldığına inanamıyorum. Okuyun, siz de inanamayacaksınız!
Hakan Albayrak

Dublörün Dilemması ilginç, heyecanlı, eğlenceli, derinlikli...
bir roman. Ama galiba en önemli özelliği, bize sözcüklerin gücünü hatırlatması. Hiperaktif bir zekanın ürünü, bu baş döndürücü macerayı okumak büyük keyif! Ben sevdim eller alsın.
Alper Canıgüz

Gerçekten çok tatlı bir kitap ama dediğim gibi yenilikçi de.. eh biraz fazla gelebilir de.. Mesela ben sonunu hiç anlamadım, anlayamadım

Korkma Ben Varım

“Öldürdüğüm insanlarla iyi arkadaş olacağımızı düşünmüşümdür hep.”
Dublörün Dilemması’nın yazarından komik, hızlı, şoke edici bir roman daha.
Gönül İşleri Bakanlığı’nda basın müşaviri dövüş ustası Fu.
Başkalarının intikamını alarak hayatını kazanan Gıcırbey.
Tarih öğretmeni dilber Şebnem Şibumi.
Padişah yorganları satıcısı Enver Paşa.
Dul gangster Hayati Tehlike.
Mr. Spock, Abdülcabbar, Ruhiye Hanım, papağan Huduni, cin Jajha, Atom Bombacıyan, Uçan Kız, Abidin Dandini, Leyla Kalahari ve diğerleri...
Korkma Ben Varım’ın her sayfası sürprizlerle dolu.
Aşk, dostluk, intikam, yalnızlık ve şiddetin ustaca harmanlandığı roman, olağanüstü bir enerji saçıyor.

“Bu kitap karnaval sırasında başgösteren bir bombardımana benziyor.” - MURAT UYURKULAK

Bu kitap gerçekten Murat Uyurkulak'ın dediği gibi bir bombardıma benziyor. 4 koldan geliyor geçiyor karakterler çok eğlenceli çok çoook! Umarım okuyanlar benim kadar beğenirler de haksız çıkmam Üstelik konuk sanatçımız da var bu kitap da, çok sevdiğim bi çizer ; Ersin KARABULUT

Alt 25-11-11, 08:06   #2
Özel Erkek Üye

YAKISIKLIM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 609 YAKISIKLIM 1000 YAKISIKLIM 1000 YAKISIKLIM 1000 YAKISIKLIM 1000 YAKISIKLIM 1000 YAKISIKLIM 1000 YAKISIKLIM 1000 YAKISIKLIM 1000 YAKISIKLIM 1000 YAKISIKLIM 1000 YAKISIKLIM 1000
--->: Murat Menteş

Bu kitap bizi aşar ))) okuyanlara da mani olmayalım. surrealist bir resme bakarsın bişe anlamazsın ama en azından renklerle oyalanırsın. Edebiyata romana yansımış bir abstraklık, surrealizmi de herkes kaldıramaz. sen anlamadıysan biz nasıl anlayalım?

Konu YAKISIKLIM tarafından (25-11-11 Saat 08:10 ) değiştirilmiştir..
YAKISIKLIM isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati

• Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

Etiketler
    murat menteş

Seçenekler
    Stil