hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Sağlık Sorunları > Sağlık İle İlgili Herşey > Çocuk Sağlığı
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Çocuk Sağlığı Çocuk ve çocuk sağlığı hakkında herşey

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-11-07, 16:05   #21
Çalışkan üye

Tecrübe Puanı: 10 tale 10
--->: Gonullu Annelik..

bence hep gündemde tutulması gereken bir konu bu tşkkürler duyarlılık için

Konu Komşu Duysun!!!
Elimiz Ağırdır...
tale isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati
Alt 29-11-07, 10:08   #22
Ord.Prof

AngyaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 1859 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000

Siz de gönüllü anne olabilirsiniz Türkiye'de çocuk sahibi olmak isteyenlere yardımcı olan tek sivil toplum örgütü olan ÇİDER (Çocuk İstiyorum Derneği), dileyen çiftlere her türlü konuda yol göstererek yardımcı oluyor. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere danışmanlık hizmeti de veren dernek, Türkiye ve dünyada 24 bin üyeye sahip. Dernek, Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşanan olayların ardından, Çocuk Esirgeme Kurumları'ndaki çocuklara yardım etmek amacıyla da gönüllü annelik kampanyası başlattı. 25 Ekim'de ülke çapında gerçekleşen kampanyaya Türkiye genelinde 1100, İstanbul'da 300, Kadıköy'de 70 kişi gönüllü anne olmak için katıldı.

Gönüllü annelik kampanyası atakta
ÇİDER Başkanı Sibel Tuzcu, derneklerinin evlat edinme, koruyucu aile ve yuvalarda gönüllü annelik konusunda Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'yle işbirliği yaptıklarını belirterek, gönüllü annelik kampanyasıyla ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: "Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşanan olaylardan önce Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yla elimizdeki projelerle ilgili görüşme yapmıştık. Çubukçu, özellikle çocuk esirgeme kurumlarının rehabilitasyonu (düzenlenmesi) konusundaki proje teklifimizle ilgilenmişti. O esnada da Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olaylar patlak verdi. Bu olumsuz gelişme, bizim gönüllü annelik projemizi hızlandırarak, hemen hayata geçirmemizi sağladı. Kampanyaya da ülke çapında büyük ilgi oldu. Türkiye genelinde gönüllü anne olmak isteyen 1100 kişi kampanyaya destek verdi"

Gönüllü anneler eğitim alıyor
Gönüllü anne olmak için, sadece derneklerine gelerek bir form doldurmak gerektiğini ifade eden Tuzcu, "Formlar incelendikten sonra gönüllü anne olmak isteyen adayların gruplar halinde eğitim almalarını sağlıyoruz. Çünkü yuvadaki çocukların davranış biçimiyle, ailede yaşayan çocukların davranışları arasında farklılıklar var. Onlara anlayışla davranmak için de gönüllü annelerin eğitim alması gerekiyor. Bu nedenle kampanyaya katılan gönüllü annelerimize, yuvadaki çocuklara nasıl davranmaları gerektiği konusunda, bir yuva öğretmeni ve sosyal hizmet görevlisi tarafından bilgiler veriliyor. Gönüllü anneler kurs niteliğinde bu eğitimlere katıldıktan sonra, yuvalarda eğitim vermeye başlıyorlar. Çocuklara verilecek eğitimler de bir program dahilinde oluyor. Haftanın beş günü yapılması gereken aktiviteler önceden belirlenerek, o çocukların ufuklarını açmalarına yardımcı olunuyor. Her ayın sonunda da gönüllü anneler rapor vererek, yapılan çalışmalar gözden geçiriliyor" diye konuştu. "Biz, çocuk doğurmak ve aşık olduğumuz için evleniyoruz. Ancak, aile bir kadın ve erkekten kurulu da olabilir" diyen Tuzcu, insanların yuvalardaki çocuklara da ilgi göstermesi gerektiğini belirtiyor. Tuzcu, çocuk yuvalarının daha iyileştirebilmesi için herkesin destek vermesi gerektiğine de dikkat çekiyor.

Seŋsiz Caŋ CekişmeŁeŕim βoguşuyoŕ Ruhsuz βedeŋimŁe..!

1 lc lsyaŋ MisaŁi, Hükmedemioŕ Beyŋim kaŁβime..

Agıŕ geŁioŕ PompaŁadıgı Kaŋ iŁikŁeŕime..!

Haŋi ' Eť Tŕŋakťaŋ AyŕıŁmas ' DeŕŁeŕ Ya....

" YaŁaŋ !! "

Yaşamaya ayrı, yürütmeye ayrı zaman mı ? Ben darbe kullanıyorum. Yıkıyorum. Çıkıyorum.

AngyaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 29-11-07, 10:13   #23
Ord.Prof

Tecrübe Puanı: 1859 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000 AngyaL 1000

Türkiye de hastanelerin onkoloji servislerinde yatan kanserli çocuklarımız uzun ve yorucu tedavilerinde çocuklarımıza moral vermek amacıyla gelen gönüllü annelere ne kadar teşekür etsek azdır.
Çocuklarımızın ikinci anneleridir onlar bizlerin ve çocuklarımızın hayata bağlılığımızı artırmaktadırlar. Gönüllü annelerimiz içinde bulunduğumuz zor ortamı daha rahat geçirmemize yardımcı olmaktadırlar. Bu gibi hastalıklarda tedavinin yanısıra moral desteğine daha ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak ben kendi hastanemizi baz alarak söylüyorum, daha çok gönüllü anneye ihtiyacımız var. Sizler de gönüllü anne olun sevginizi, gülümsemenizi, birikimlerinizi çocuklarımızla paylaşın. Paylaşarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Bunun için sadece çocukları sevmeniz ve bu sevgiyi paylaşmanız yeterli.
Bulunduğunuz şehirde onkoloji servisi olan hastane varsa gidin lütfen. İnanın orda yatan çocuklarımız sizi bekliyor olacaktır. Ben size bir gönüllü annenin ÇOKSEV derneğinin internet sitesine yazdığı bir yazıyı özetlemek istiyorum .
"Ben Esin Aysoy. iki çocuk sahibi bir ev hanımıyım. İST.ÜNİV.ONK.ENST.çocuk servisinde haftanın bir günü çocuklarıma kitap okuyarak, oyunlar oynayarak zor ve uzun geçen bu tedavilerini biraz olsun hafifletmeye çalışıyorum. Onları mutlu ederken kendimide mutlu ediyorum. Çünkü herbirini çok seviyorum, bir şiirde şair şöyle der; "Eğer bir çocuk toplumda onay ve kabul görmüşse kendini sevmeyi öğrenir, eğer bir çocuk ailesinde sevgi dostluk görmüşse bu dünyada mutlu olmayı öğrenir", demiştir. Haydi arkadaşlar sizler onlara vakit ayırın ve kendinizi mutlu edin."
Evet bu yazı derneğimizin sitesinden. Geçen gün gazetede bir yazı okudum tv de bir yarışmaya tam 500 bin mesaj atılmış yani düşünün o atılan mesajların yarısı bu gibi derneklere aktarılsa inanın maddi durumu olmayan benden bile zor durumda olan ailelerimizin ne kadar işine yarayacak. Yol parası bile bulamayan aileler var. Maddi durumu kötü olup tedaviyi yarım bırakan aileler var ama duyarsız bir toplum olduğumuz için bu durum daha çok devam eder. Sizler gönüllü anne olarak bizlere moral kaynağı olursanız bu hastalıkla savaşmada en büyük silahımız olacaktır.

İstanbul'da oturan bütün annelere seslenmek istiyorum; Gelin istanbul üniversitesi onkoloji çocuk servisinde sizleri heyacanla bekleyen bir çocuğunuz var.Kimi insanlar zamanını verir kimileri parasını kimi ise kanını... Ama herkesin verecek bir şeyleri vardır. Barbara BUSH
Ne kadar güzel bir söz değilmi sizde benim gibi düşünüyorsanız haydi o zaman.

[Üye Olmadan Linkleri Göremessin! Üye Olmak İçin Tıkla...]
Alt 29-11-07, 10:14   #24
Bayan Özel Üye

HaZinGüL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 150 HaZinGüL 1000 HaZinGüL 1000 HaZinGüL 1000 HaZinGüL 1000 HaZinGüL 1000 HaZinGüL 1000 HaZinGüL 1000 HaZinGüL 1000 HaZinGüL 1000 HaZinGüL 1000 HaZinGüL 1000

harika bir paylaşım tek kelimeyle sagolun
HaZinGüL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 29-11-07, 10:19   #25
Ord.Prof

Kanserli çocuklar için gönüllü anneler aranıyor

Cerrahpaşa'daki kanserli çocuklar, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nca yaptırılan oyun odalarında moral topluyor. Minik kanser hastalarının en büyük destekçisi olan vakfın, maddi yardımların yanı sıra, çocuklarla ilgilenecek gönüllü annelere de ihtiyacı var.

KANSERLİ Çocuklara Umut Vakfı, Cerrahpaşa'daki kanserli çocuklarla haftanın birkaç günü de olsa ilgilenebilecek gönüllülere çağrıda bulunuyor. Kimi hastalık nedeniyle çocuğunu kaybetmiş, kimi işkadını anneler tarafından ihtiyaçları karşılanan kanserli çocuklar, iyileşmelerine yardımcı olacak yeni gönüllüleri bekliyor. Birkaç yıl öncesine kadar karanlık hasta odalarından oluşan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji servisi, bugün tam bir çocuk oteli gibi. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nca yenilenen serviste, inşaat sürüyor. Amaç, bölümü büyüterek tedavi edilebilecek hasta çocuk sayısını artırabilmek. Uzun süreli, maliyetli ve son derece zahmetli bir tedavi sürecinin ardından iyileşebilme umudu taşıyan bu çocukların tek moral kaynağı ise vakfın verdiği psikolojik destek. Vakıfta çalışanların çoğu doktor, diğer bölümünü ise çocuklarını bu hastalık nedeniyle kaybetmiş aileler oluşturuyor. Herkes tedavi sürecinde çocukların oyun oynamasını ve daha az sorunlu bir yaşam sürmelerini sağlamak istiyor. Bunun için çocukların oyun oynarken hastalıkla savaşmaları sağlanıyor.

OYUN ONLAR İÇİN EN İYİ İLAÇ
OYUN odasında vakfın görevlisi olarak bulunan Psikolog Cenk Erdem, bu minik hasta bedenlere hastalığı kabullenmelerini ve bu süreçte eğlenmelerini sağlıyor. Kendisini 'showman psikolog' olarak tanımlıyor. Çünkü kimi zaman palyaço, kimi zaman korsan olarak çocukların arasında dolaşıyor. Yaptırdığı resimlerle onların iç dünyasına girerken hastalık döneminde hayata katılmalarına yardımcı oluyor. Gönüllü anne olmak isteyenlere de bir çağrıda bulunan Cenk Erdem, "Bu hastalık son derece zor ve zahmetli. Herkesin yardımına ihtiyacımız var. Burada bir tek çocukla düzenli olarak ilgilenebilecek dost bir ele, oyuncak yardımıyla bile bu çocukları sevindirecek desteklere açığız" diyor.

MÜZİK VE RESİM ÇOK ÖNEMLİ
KANSERLİ çocukların yüzde 80'inin uzun bir tedavi sürecinin ardından iyileştiğini anlatan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, aynı zamanda Cerrahpaşa'da Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı Başkanlığı'nı yürütüyor. Tedavi ettiği çocuk hastaların, gönüllü anneliğini de yapıyor. Vizite ve muayene saatleri dışında soluğu oyun odasında alıyor. Onlarla birlikte resim yapıyor, yap boz oyunlarına katılıyor. Bu şekilde çocukların tedavi süreçlerinin daha kolaylaştığını anlatan Prof. Dr. Yıldız, "Müzik ve resim öğretmenleri arıyoruz. Onları yönlendirerek, çektikleri acıları azaltacak eğitmenlere çağrıda bulunuyoruz. Maddi imkanı olanlar ilaç almalarını sağlayabilir, ancak manevi destek vermek isteyenler de haftanın belirli günleri gönüllü annelik yaparak bu çocukların ailelerine destek verebilir" diye konuşuyor.

Alt 29-11-07, 10:38   #26
Ord.Prof

Exclamation --->: Gonullu Annelik..

Gönüllü Anne

Çocuk doğurmaya gerek kalmadan bir çocuğa annelik yapan annelerdir.. gönüllü anne olmak için bir yuvaya ba$vuruluyor.. uygun $artları ta$ıyanların düzenli olarak yuvaya gelmeleri isteniyor.. sanırım bunun sebebi de çocukların sürekli görme isteğidir.. aksi halde çocuklar bundan olumsuz etkilenebilir.. düzenli anne olabilmek için illa çocuk sahibi olmak gibi bir $art aranmıyor.. 18 ya$ını geçmi$ tüm bayanlar olabiliyor..

gönüllü anne diye bir kullanım var. muhtemelen bir memuriyetin ya da resmi statünün adlandırılması için kullanılan. yoksa gönülsüz anne mi olur? anne demek gönül demektir belki de. gönlüyle yapılmayan bir şey annelik değildir zaten.

Cocuk yurdundaki bir yavru ile onu oraya veren bir annenin görüntüleri vardı tv’de. telefon konuşmaları bir şekilde kayda alınmış. çocuk diyor ki; bana on sekiz yaşıma kadar sen bakabilirmişin, ya da bakmalısın. annesi de diyor ki; hayır sana on sekizine kadar devlet bakacak. şimdi, belki de gerçekten o annenin çocuğuna bakacak gücü yoktu. belki gerçekten de zor durumdaydı. ancak, benzer durumdaki kadınların kendi çocuklarına karşı gönüllü olamayabilmeleri de uçuk kaçık bir fikir değildir. o çocukları oraya veren insanların önemli bir kısmı kendi çocuklarına karşı gönüllü anne olamadıkları için bunu yapıyorlar.

meseleye bu gözle bakmakta da fayda var. kendi çocuklarına gönüllü olamayan kişiler varken, acaba gönülü annelerden bu yükü kaldırmalarını beklemek çok mu doğru? şüphesiz hakkıyla yapanlar kutsal bir vazifeyi icra ediyorlar. fakat gönüllü olabilme sorumluluğu toplumun kendisinde yerleşmedikçe bu tür durumlar her zaman yaşanabilir.

uzun süre yapılamayacaksa hiç başlanmaması gereken eylem...zaten terkedilmiş ve kırılmış çocuk kalpleri bir kez daha terketmenin vicdan azabı kolay kolay erimiyor insanın içinde. öte yandan bu durum daha hayatlarının basında niye ben diye sorgulayan, orada olmalarının eşittir olduguna inanmıs ve bununla yasayan mutsuzluga daha yakın duran cocukların istenmiyorum güven duyguları ve yasama bakıslarına dair olumsuz bir iz bıraktıgı kesindir ki bunun vicdan azabı hic bitmez hic erimez
Alt 07-11-08, 10:37   #27
Ord.Prof

Cevap: Gonullu Annelik..

Okuma fırsatı bulamayanlara...

• Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

Seçenekler
    Stil