hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Sağlık Sorunları > Sağlık İle İlgili Herşey > Çocuk Sağlığı
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Çocuk Sağlığı Çocuk ve çocuk sağlığı hakkında herşey

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-09-11, 23:11   #1
NazLı KıZ

DeRyAa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 14772 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000
Exclamation Çocuların yüzüne sürülen boyaların zararları

Yüz boyalarındaki tehlike

Çocukların yüzlerini süslemekte kullandığı boyaların tehlike saçtığını tespit eden Sağlık Bakanlığı, yüz boyalarının toplatılması kararını aldı. Sağlık Bakanlığı genellikle eğlenme amacıyla çocukların yüzlerini süslemede kullandığı Çin ve Kuzey Kore kaynaklı yüz boyasının içinde, ağır metal tespit ederek, piyasadan toplatılmasına karar verdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremessin! Üye Olmak İçin Tıkla...]

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin sağlık müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda, ''Mascots skin Friendly Party Make-up By Colordale'' adlı yüz boyasının ''PVY01FC'' serisinde, Kozmetik Yönetmenliği'ne göre bulunmaması gereken ağır metal tesbit edildiği belirtilerek, söz konusu yüz boyasının ilgili serisinin piyasadan toplatılması istendi.

81 ilin sağlık müdürlüklerine gönderilen ve yüz boyasının toplatılmasıyla ilgili resmi yazı şöyle:

''Bakanlığımız Piyasa Gözetimi ve Denetimi Daire Başkanlığı tarafından yürütülen denetim faaliyetleri sonucunda 'Mascots skin Friendly Party Make-up By Colordale' adlı ürünün PVY01FC numaralı serisinde Kozmetik Yönetmeliğine göre bulunmaması gereken ağır metal tespit edilmiş olup bu ağır metaller insan sağlığı açısından ciddi risk oluşturmaktadır.

Söz konusu ürün kırtasiyelerde satılan yüz boyalarından olup kozmetik ürün kapsamında değerlendirilmektedir.

'Mascots skin Friendly Party Make-up By Colordale' adlı ürünün PVY01FC numaralı serisinin satışının durdurulması ve piyasaya arz edilenlerin toplatılması hakkında işlem başlatılmıştır. Ancak söz konusu ürünü piyasaya arz eden firmaya ulaşılamadığından ürünü elinde bulunduran kişilerin bağlı bulundukları İl Sağlık Müdürlüğüne teslim etmesi gerekmektedir.''

ALINTI..

İnkar etmeye çalışsamda her dakikada her saniyede dudaklarımda senin adın. Gözlerimde senin suretin ve tenimde senin kokun. Senle yapamadığım gibi kimi zaman sensizde yapamıyorum çoğu zaman. Karmakarışık duygularıma tercüman yok ben bile kendimi anla(ya)mıyorum.
Bildiğim bir şey var ve hep bilmeye devam edeceğim.
Ben seninle anlamlıyım
..
Biz birlikte anlamlıyız ~

DeRyAa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati

• Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

Seçenekler
    Stil