hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Sağlık Sorunları > Sağlık İle İlgili Herşey > Cinsel
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Cinsel Cinsel sağlık problemleri



Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-01-12, 22:29   #1
NazLı KıZ
 
DeRyAa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 19-10-06
Nerden: Ne önemi vaR
Yaş: 27
Mesajlar: 5,317
Tecrübe Puanı: 14772 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000 DeRyAa 1000
İlk gece fiyaskosu


İlk gece fiyaskosunun nedenleri üzerine ilginç açıklamalar yapan CİSED’in verdiği bilgiler şöyle:
Erkekler, özellikle ilk cinsel ilişkilerini gerdek gecesi yaşayacaklarsa, tıpkı kızların yaşadığı gibi bir başarılı olup olmama kaygısı taşıyabilirler. Bu kaygı “ya penisim kalkmazsa”, “ya vajinaya girmeden penisim inerse” veya “ya erken boşalırsam ve eşimi tatmin edemezsem” şeklinde değişik şekillerde karşımıza çıkabilir ve o güne kadar hiçbir sertleşme sorunu olmayan bir erkeğin ilk kez gerdek gecesinde sertleşme zorluğu yaşamasına neden olabilir. Biz bu duruma “balayı empotansı” yani “ilk gece fiyaskosu” adını veriyoruz.
İktidarsızlık ve Balayı Empotansı Farkı
Balayı empotansı, “erektil disfonksiyon” adını verdiğimiz ve halk arasında “iktidarsızlık” olarak bilinen sertleşme bozukluğundan farklı bir durumdur. Bu iki sorunu birbirinden ayıran en önemli şey, balayı empotansının sadece psikolojik faktörlere dayanmasıdır. Balayı empotansının bir kez yaşanması bile sonraki cinsel ilişkilerin stresli bir hale gelmesine neden olabilir.
Gerdek gecesinde kendisinden beklenenleri yerine getiremediği duygusuna kapılan bir erkek, eşinin ya da bu durumundan haberdar olan yakın çevresinin olumsuz tutumlarının da etkisiyle cinsel öz güvenini yitirebilir. Yitirilen öz güven her başarısız denemede biraz daha pekişir ve kısa sürede negatif bir kısır döngü ortaya çıkar.
Bu kısır döngü, erkeğin aylar boyu sertleşme sağlayamamasına sebep olabilir. Erkeklerin yaşadığı ilk gece korkusunda kadınların da rolü bulunmaktadır. Kadının ilk gece hakkındaki kanama korkusu, ağrı ve acı korkusu gibi abartılı ve yanlış düşünceleri erkekte bu korkuların oluşmasına yol açabilir. Bazı kadınların eşlerinden aşırı performans beklediklerini farkında olmadan da olsa belli etmeleri de olumsuz bir faktördür.
Ereksiyon, istek ve uyarılmanın ardından oluştuğundan, bu dönemde oluşacak herhangi bir negatif durum kişide dikkat dağınıklığı ve sertleşme kaybına yol açabilir. Daha sonraki denemelerde ise kişi “ereksiyonum oluşacak mı?” beklentisi içinde ilişkiyi tekrar denediğinde, istekli olmasına ve ön sevişmede sertleşme olmasına rağmen sertliğinin aniden kaybolduğunu görebilir. Psikolojik faktörler böylelikle kişinin hayatını olumsuz yönde etkiler ve erkek bir süre sonra ön sevişmeden kaçar hale gelebilir.
HÜRRİYET
__________________


İnkar etmeye çalışsamda her dakikada her saniyede dudaklarımda senin adın. Gözlerimde senin suretin ve tenimde senin kokun. Senle yapamadığım gibi kimi zaman sensizde yapamıyorum çoğu zaman. Karmakarışık duygularıma tercüman yok ben bile kendimi anla(ya)mıyorum.
Bildiğim bir şey var ve hep bilmeye devam edeceğim.
Ben seninle anlamlıyım
..
Biz birlikte anlamlıyız ~






DeRyAa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

  • Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

    Seçenekler
    Stil

    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-KodlarıAçık
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:38 .


    Powered by vBulletin Version 3.8.7
    Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.0 RC2
    Sohbet ve Sohbet odalari sitesi

    Sohbet Chat Forum Oyunlar1