hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Bilgisayar ve İnternet Dünyası > Bilgisayar - İnternet > Bilgisayar Dünyası
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Bilgisayar Dünyası Bilgisayar ile ilgili her sey

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-10-11, 12:29   #1
Özel Erkek Üye

Superman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 1469 Superman 1000 Superman 1000 Superman 1000 Superman 1000 Superman 1000 Superman 1000 Superman 1000 Superman 1000 Superman 1000 Superman 1000 Superman 1000
Shok Tablet PC 35 Dolar

35 dolara tablet bilgisayar

Hindistan, tablet bilgisayarda devrim niteliğinde bir proje hayata geçiriyor

35 dolara satılacak cihazlar ilk olarak okullarda kullanılacak

ADI GÖKYÜZÜ

Hindistan, dünyanın en ucuz arabası ve evinin ardından şimdi de en ucuz tablet bilgisayarı piyasaya sürüyor. Aakash (gökyüzü) adı verilen cihazın fiyatı ise sadece 35 dolar.

Tablet bilgisayar öncelikli olarak okullarda öğrencilerin kullanımına sunulacak sonra da tüketici ile buluşacak. Önümüzdeki aylarda milyonlarca tablet için üretime geçeceklerini belirten Hintli yetkililer, ilk etapta 100 bin adetlik pilot bir deneme üretim yapacaklarını açıkladı. Hindistan Telekom ve Eğitim Bakanı Kapil Sibal, sübvanse edilmiş fiyatla satılacak bilgisayarı yakında okullardaki her çocuğun kullanacağını söyledi. Bakanlık ve bilgisayarı geliştiren küçük İngiliz şirketi DataWind'in, tablet bilgisayarın üretimine dün resmen başladığı kaydedildi.

ANDROID SİSTEM KULLANILACAK

Aakash'ın da Amazon'un geçen hafta satışa sunulan elektronik kitap okuyucusu Kindle'in bir üst modeli olan "Kindle Fire"da olduğu gibi Google'un Android işletim sistemini kullanacağı belirtiliyor. İngiltere merkezli teknoloji şirketi Datawind ve Hindistan Teknoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen 350 gram ağırlığındaki tablet bilgisayarlar, 5.7 ve 9 inç ekran boyu seçeneklerinde sahip olacak.

FATİH PROJESİNİ HATIRLATTI

Hindistan'da üretime geçecek tablet bilgisayarlar akıllara Fatih Projesi'ni getirdi. Bilindiği gibi proje kapsamında eğitim ve öğretimde fırsat eşitliği sağlamak ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla tüm okullardaki dersliklere dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve internet altyapısı sağlanacak. İnternet altyapısı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakından takip ettiği tablet bilgisayarlarla birlikte projenin yaklaşık maliyeti 8 milyar doları buluyor. Projenin 4 yılda tamamlanması öngörülüyor
Superman isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati
Alt 07-10-11, 20:29   #2
19o3

Tecrübe Puanı: 11109 SiyahBeyazAsK 1000 SiyahBeyazAsK 1000 SiyahBeyazAsK 1000 SiyahBeyazAsK 1000 SiyahBeyazAsK 1000 SiyahBeyazAsK 1000 SiyahBeyazAsK 1000 SiyahBeyazAsK 1000 SiyahBeyazAsK 1000 SiyahBeyazAsK 1000 SiyahBeyazAsK 1000
Mesaj Cevap: En ucuz tablet bilgisayarı ürettiler

Dünyanın en ucuz otomobilini üreten Hindistan’dan şimdi de dünyanın en ucuz tablet bilgisayarı çıktı.

Ubislate adıyla öğrencilere standart olarak 35 dolardan satılacak olan tabletin, mağazalardaki fiyatının 60 dolar olacağı belirtildi.

1.2 milyar kişinin yaşadığı Hindistan’da, halkın büyük çoğunluğu fakir olduğundan, bugün efsanevi CEO’sunu ebedi yolculuğuna uğurlayan Apple’ın iPad gibi ürünleri, son zamanlarda sayıları artan orta sınıf aileler için bile oldukça maliyetli.

Dünyanın en ucuz tablet bilgisayarının farklı ihtiyaçlara yanıt verdiği görüldü. Video konferans özelliği olan bilgisayarın, iki USB girişi ve üç saatlik batarya ömrü var. Ancak bazı kullanıcılar, tabletin oldukça yavaş olduğunu söyledi.

UCUZ ÜRÜNLERİYLE ÜNLÜ

Hindistan, kullanımı kolay ve ucuz ürünleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Ülkenin en büyük holdinglerinden Tata Group, sadece 2 bin dolara satılan Nano marka arabaları üretmişti.

Tablet bilgisayarın iki yıllık bir üretim sürecinden geçtiği ve kalınlığının bir kitap büyüklüğünde olduğunu ifade edildi.

Hindistan’ın Telekomünikasyon ve Eğitim Bakanı Kapi Sibal, “Hindistan’da zengin aileler, dijital dünyaya kolayca erişebiliyor. Sıradan insanlar ise bu dünyanın tamamen dışında. Aakash olarak üretilen ve küresel piyasalarda Ubislate olarak satılacak bilgisayarlar, bu ayrıma son verecek” dedi.

Hafif ve dokunmatik ekran tabletlerden ilk üretimleri, Hindistan hükümeti, Hindistan’da üretim yapan bir İngiliz şirketten, tanesi 50 dolardan satın aldı.

Üretimlerden ilk 100 bini, öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

AүѓıLıκ RiтimLeѓiүLe Çαѓpαп вiѓ καLвe , αşκ mαSαjı үαpmαпıп пe αпLαmı √αѓ κi вıѓακ qeвeѓSiп !

SiyahBeyazAsK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07-10-11, 21:12   #3
DarKNeSs

sezenNNN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 23776 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000 sezenNNN 1000
--->: Tablet PC 35 Dolar

süper valla :) kitapda okunur bunla

İstanbul'um;
Cilveli yosmam benim
Ne kadar güzelsin bu gün

Sokak araların,
Tenha yerlerin,
...Uç noktaların,
Alaycı çehren ve muzip yanların
Nispet yapar gibi baktın yüzüme
İki yakan bir araya gelmez umarım !...

sezenNNN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

• Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

Etiketler
    aakash , en ucuz tablet bilgisayar , gökyüzü , hindistan , tablet bilgisayar , tablet pc 35 dolar

Seçenekler
    Stil