hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Sağlık Sorunları > Sağlık İle İlgili Herşey > Besinler
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Besinler Besinler ve özellikleri



Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-11-09, 21:27   #1
Özel Erkek Üye
 
SeNaToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 27-04-07
Nerden: Derin SessizLikten..
Mesajlar: 2,881
Tecrübe Puanı: 223049 SeNaToR 1000 SeNaToR 1000 SeNaToR 1000 SeNaToR 1000 SeNaToR 1000 SeNaToR 1000 SeNaToR 1000 SeNaToR 1000 SeNaToR 1000 SeNaToR 1000 SeNaToR 1000
SeNaToR - İCQ üzeri Mesaj gönder
Sarımsağı En Çok Hangi İl Tüketiyor

Sarımsağın faydalarını keşfeden Arap ülkelerinin dünyada en çok sarımsak tüketen topluluk olduğu bildirildi.



Sarımsaktan yapılan özel yemeklerin bulunduğu birçok Arap ülkesinin Türkiye'nin yıllık sarımsak tüketiminin 5-6 katı kadar sarımsak aldığı belirtildi.

Dünyada en çok sarımsağın üretildiği Çin, Dubai'de kurduğu özel satış ofislerinde Arap dünyasına sarımsak satıyor. Türkiye'de ise Gaziantep en çok sarımsak tüketen şehirlerin başında geliyor.

Geçmiş yıllarda grip başta olmak üzere birçok hastalığa karşı toplumdaki inanışlara göre doğal antibiyotik niyetine tüketilen sarımsak satışları şu günlerde domuz gribi vakalarının artmasıyla hareketlendi. Kurban Bayramı'nda satışların artması bekleyen sarımsak üreticileri ve tüccarları ise bu durumdan memnun.

Kayseri'de sarımsak üretiminin yanı sıra ithalat ve ihracatını yapan Korkmaz Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Korkmaz, domuz gribine doğal antibiyotik olarak sarımsak kullanılması yönündeki haberlerin sarımsak taleplerini artırdığını söyledi.

Nuri Korkmaz, yaklaşan kurban bayramında sarımsak satışlarının artmasını beklediklerini hatırlatarak, "Bu söylentiler bayram için aldığımız sarımsakların daha erken bir süreçte talep edilmesiyle karşılaştık." dedi.

Kış aylarında sarımsak taleplerinde artışın her zaman olduğunu ifade eden Korkmaz, "Türk toplumu arasında doğal antibiyotik olarak adlandırılan sarımsak tüketimi her zaman için vardı. Özellikle kış aylarında taleplerin arttığını iyi biliyoruz. Ama domuz gribi söylemleri, gribe karşı sarımsağın iyi geldiği ifadeleri satışlarımızda beklemediğimiz bir hareket yaşamamıza neden oldu."

Türkiye'de yıllık 25-30 bin ton sarımsak üretildiğini ve kendilerinin de Kahramanmaraş'ta ekim yaptıklarını anlatan Nuri Korkmaz, sarımsak üretiminde Çin'in 1 milyon tonla dünya pazarında söz sahibi olduğunu dile getirdi.

Korkmaz, Çin'in kendi topraklarında ürettiği sarımsağın pazarlamasını Dubai'deki ofisinde yaptığını anlatarak, "Sarımsak ticaretinin merkezi, alımın ve satımının yapıldığı yer Dubai'dir. Çin sarımsakta söz sahibidir. Türkiye'nin üretimi zaten yıllık 30 bin ton olan tüketimine ancak yetiyor ve hatta ithalat bile yapmak zorunda kalıyor." diye konuştu.

DÜNYADA EN ÇOK SARIMSAĞI ARAPLAR TÜKETİYOR

Dünyada en çok sarımsak tüketimini Arapların yaptığını aktaran Korkmaz, Çin'in bu nedenle sarımsak pazarlamasını Dubai'de yaptığına dikkat çekti. Korkmaz, her bir Arap ülkesinin Türkiye'nin yıllık tüketiminin 5 katı fazla sarımsak aldığını ve tükettiğini ifade etti. Korkmaz, Arap ülkelerinde sarımsaktan yapılan yemeğin çok sevildiğini ve sarımsağın yeşil saplarını da kullanarak çorba yapıldığını aktardı.

Türkiye'de ise en çok sarımsak talebi yapan şehrin ise Gaziantep olduğunu belirten Nuri Korkmaz, "Kayseri'de sarımsak daha çok sucuk üretiminde kullanılıyor. Turşulara konuyor ve günlük sarımsak yiyenler oluyor. Közde sarımsağın yanı sıra cacıkta, güveçte ve birçok et yemeğinde kullanılıyor. Ama Gaziantep'te bu tüketim daha farklı. Şehir insanı sarımsağın çorbasını yapıyor, lahmacuna kadar sarımsak katıyor." şeklinde konuştu.

Nuri Korkmaz, Türkiye'de ilaç üretimi yapan firmalarda sarımsak satışı yaptıklarını hatırlatarak, "Doktorlar bile sarımsağın birçok faydası olduğunu söylüyor. Ama bu koruyucu bir önlem olarak algılanmalıdır. Hastalığı bire bir iyi eden bir ürün olmadığını bilmeliyiz. Sadece vücut direncini artırdığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.
__________________




Sevmeyi BiLmeyen GözLeri Çoktan Kapadım...

Gir İçeri UsuL UsuL, Beni Bu Dertten Kurtar.
SeNaToR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati
Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-09, 16:45   #2
ELa
''yaLnızLık moda oLsun Renginide Ben Seçeyim''
 
ELa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-12-06
Nerden: ARaLık kaLmış Neresi varSa hayaTımın ..Bünyede Ne kadar baStırıLmamış iSyan varSa oRDan...
Yaş: 27
Mesajlar: 13,201
Tecrübe Puanı: 25529 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000 ELa 1000
--->: Sarımsağı En Çok Hangi İl Tüketiyor

Bide kokuSu oLmaSa =)

tşK.
__________________
.. Yasadışıyım ! Hadi tutukLa beni gözLerimden..


[Üye Olmadan Linkleri Göremessin! Üye Olmak İçin Tıkla...]

"RenkLer yittiginden berimi yoksa gittigin andan itibarenmi bu yokluk hissi..biLemedim!!
Tek biLdigim.
tıLsımımı kaybettim...
.....
.
''bir adım daha atsam çıkıcaktım. sadece insanlıktan değil, bütün dünyadan. insanın kendi imkanlarıyla bir uzay mekiği inşa etmesi böyle oluyor işte. önce deneme mahiyetinde fırlatılan maymunlar gibi birkaç duygu bindiriliyor mekiğe. sonra da bütün beden, bütün beyin hazırlanıyor, dünyanın dışına yollanmaya. tek amaç, ay'a benzeyen bir uydu olmak.
dünya güzel ama çok uzaktan diyebilmek...
ELa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

  • Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

    Seçenekler
    Stil

    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-KodlarıKapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:15 .


    Powered by vBulletin Version 3.8.7
    Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.0 RC2
    Sohbet ve Sohbet odalari sitesi

    Sohbet Chat Forum Oyunlar1