![]() |
| | #1 |
| Forum Demirbaşı ![]() | Atamız hakkında şiirler 19 Mayıs Bir gemi yol alıyor, Karadeniz sularında. Çürük çarık bir gemi, Ha battı ha batacak. Tüm gücüyle direniyor, Azgın dalgalara. Bir güneş taşıyor içinde Samsun'da doğacak. Işık saçacak yurduma Boğacak karanlıkları, Kurtaracak vatanımı, Düşman istilasından.. Bölünmüş tüm Anadolu İnğiliz'e.fransız'a,yunan'a Ülkem kan ağlıyor Düşman çizmesi altında. İşkenceler diz boyu Kan akıyor ırmaklardan. Tesbih yapmış sallıyor düşman, Anamın bacımın meme ucundan. Padişah satmış memleketi Kendi çıkarları uğruna. Toplanmış tüm silahlar Çırılçıplak halkım ortada.. Bu gün Ondokuz Mayıs Bir gemi yanaşıyor Samsun'a Doğan güneşin aydınlığın da Çıkıyor Mustafa Kemal Samsun'a İçlerinde vatan sevgisiyle Sopayla,Orakla,tırpanla Boğuluyor düşmanlar Kendi akıttıkları kanda. Bir Mustafa Kemal vardı Türk Milletine önder olan. Bir Mustafa Kemal vardı Yurdumuzu kurtaran. Bir Mustafa Kemal vardı Laik Cumhuriyet'i kuran. Bir Mustafa Kemal vardı Cumhuriyeti gençlere bırakan. Bir Mustafa Kemal vardı Çağdaş medeniyete ulaştıran Bir Mustafa Kemal vardı Bu Milletin kalbinde yatan. Bu gün ondokuz Mayıs İrtica kol geziyor yurdumda Laik Cumhuriyetimi yıkmak istiyorlar Türbanla,kara çarşafla,yobazlıkla Aydınlarımız vuruluyor birer birer İktidarlar gaflet uykusunda Şimdi de Yargı hedef oldu Laik Cumhuriyeti koruyan. Bu gün Ondokuz Mayıs Huzurana çıkacağız utanmadan Emanetini koruyamadık Affet,Affet bizi Atam. Bu gün Ondokuz Mayıs Bir güneş doğacak Samsun'dan Boğulacak irtica,boğulacak karanlıklar Çıkacak binlece Mustafa Kemal atatürk saat dokuzu beş geçe, atam dolma bahçede. gözlerini kapamış bütün dünya ağlamış doktor doktor kalksana lambaları yaksana atam elden gidiyor bi çaresine baksana uzun uzun kavaklar dökülüyor yapraklar ben atama doymadım doysun kara topraklar atatürk kurtuluş savaşında ATATÜRK KURTULUŞ SAVAŞINDA Bir gemi yanaştı Samsun'a sabaha karşı Selam durdu kayığı, çaparası, takası Selam durdu tayfası Bir duman tüterdi bu geminin bacasından Bir duman Duman değildi bu Memleketin uçup giden kaygılarıydı. Samsun limanına bu gemiden atılan Demir değil Sarılan anayurda Kemal Paşanın kollarıydı. Selam vererek Anadolu çocuklarına Çıkarken yüce komutan Karadeniz'in halini görmeliydi. Kalkıp ayağa ardı sıra baktı dalgalar Kalktı takalar, İzin verseydi Kemal Paşa Ardından gürleyip giderlerdi Erzurum'a kadar Atatürk'ü Yaşıyorum Atatürk'ü Yaşıyorum... Atatürk'ü yaşıyorum 1881'de, Atam dünyaya geldi Selanik'te, İsmi anılacak birlik ve beraberlikte, Atatürk'ü yaşıyorum hür ve hürriyette... Atatürk'ü yaşıyorum 1915'lerde, Atam ölmeyi emretti son kalede, 253 bin şehit Çanakkale'de, Atatürk'ü yaşıyorum hür ve hürriyette... Atatürk'ü yaşıyorum (1919) 19 Mayıs'ta, Bandırma vapuruyla başlayan yarışta, Birlik beraberlik ve barışta, Atatürk'ü yaşıyorum hür ve hürriyette... Atatürk'ü yaşıyorum (1920) 23 Nisan, Atamdan dünya çocuklarına armağan, Türkiye Büyük Millet Meclisini kuran, Atatürk'ü yaşıyorum hür ve hürriyette... Atatürk'ü yaşıyorum (1923) 29 Ekim, Bu tarihte kuruldu cumhuriyetim, Hür doğdum yaşasın hürriyetim, Atatürk'ü yaşıyorum hür ve hürriyette... Atatürk'ü yaşıyorum (1938) 10 Kasım, Dökülüyor gözümden damla damla yaşım, Saygıyla anıyorum eğiktir önünde başım, Atatürk'ü yaşıyorum hür ve hürriyette... ATATÜRK'Ü YAŞIYORUM HÜR VE HÜRRİYETTE, ATATÜRK'Ü YAŞIYORUM LAİK CUMHURİYETTE... ATAM Bir sonbahar gününde bizleri Bizleri bırakıp gitmişsin Her Türk'ün kalbinde Bir yer edinmişsin Atam her 10 Kasım'da, Bu millet seni anar. Saat dokuz'u beş geçe Her Türk sana ağlar. Bu vatan sana emanet, Atam sen yerinde rahat et. Biz Türk çocukları var olodukça Seni unutmaz bu millet. ağlayalım atatürkle ağlayalım atatürkle bütün dünya kan ağladı süleyman olmuştu mülke geldi ecel can ağladı doğu batı cenup şimal aman tanrım bu nasıl hal? atatürk`e erdi zeval memur mebusan ağladı atatürk`ün eserleri söylenecek bundan beri bütün dünyanın her yeri ah çekti vatan ağladı atatürk çocukluğu çalışkan büyüdüğünde çalışkan savaşları kazanan mustafa kemal paşa halkını seven ülkesini seven çocukları seven mustafa kemal paşa öldü diye geçmeyin o ülkesi için canını verdi ben olsaydım verirdim sizde verirdiniz mustafa kemali düşünüyorum MUSTAFA KEMAL’İ DÜŞÜNÜYORUM Mustafa Kemal’i düşünüyorum; Yeleleri alevden al bir ata binmiş; Aşıyor yüce dağları, engin denizleri, Altın saçları dalgalanıyor rüzgarda, Işıl ışıl yanıyor mavi gözleri. Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Yanmış, yıkılmış savaş meydanlarında, Destanlar yaratıyor cihanın görmediği, Arkasından dağ dağ ordular geliyor Her askeri Mustafa Kemal gibi. Mustafa Kemal’i düşünüyorum Gelmiş geçmiş kahramanlara bedel Hükmediyor uçsuz bucaksız göklere; Al bir ata binmiş yalın kılıç Koşuyor zaferden zafere. Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Ölmemiş bir Kasım sabahı; Yine bizimle beraber her yerde. Yaşıyor dört köşesinde vatanın; Yaşıyor damar damar yüreklerde. Mustafa Kemal’i düşünüyorum; Altın saçları dalgalanıyor rüzgarda, Mavi gözlerini ışıl ışıl, görüyorum, Uykularıma giriyor her gece. Ellerinden öpüyorum. |
| | |
![]() |
| Bookmarks | |||
Digg | del.icio.us | StumbleUpon | Google |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|