hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Sevgi - Aşk - Tutku > Aşk
Kayıt ol Yardım Sohbet Gazete oku Diyetsaglik Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Aşk Aşk nedir?

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-01-08, 16:13   #1
Üye

fuzulii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 9 fuzulii 10
Soru Sevgili için can -İskender Pala

Sevgili için can isteyen

Vaktiyle bir padişahın çok güzel bir kızı vardı. Uzun saçlı bir delikanlı ona âşık oldu. Geceleri hasretiyle ah ediyor, gündüzleri sarayın kapısını gözlüyor, o nereye giderse atının ardından sürüklenip gidiyor, koşuyor, gözlerinden yağmur gibi yaşlar akıtıyordu. Bu yüzden sultanın çavuşlarından durmadan eziyet görüyor, dayak yiyor, ama bir kerecik olsun feryad etmiyor, ah demiyordu. Halk bu olup biteni gördükçe kah delikanlıyı ayıplıyorlar, kah sultanın insafsızlığına söyleniyorlardı. İçlerinden bir tanesi bile delikanlıyı kıza layık görmüş değildi. Nihayet kız, babasına,

-Bu bela niceye dek sürecek, dedi; beni bu halden kurtar, artık utanıyorum.

Sultan bunun üzerine o delikanlının tutulup derhal şehir meydanına getirilmesini, orada saçlarından bir atın ayağına bağlanıp bedeni paramparça olana dek sürükletilmesini ferman etti. Halk, yürekleri parçalanarak meydana toplandılar, göz yaşları toprağı kızıl güllere benzetmekteydi. Ve nihayet sultan da kızı uğrunda can feda edecek olanın halini görmek istiyordu. Herkes hazır olunca bir asker, delikanlının saçlarından tutup hazırlanan atın ayağına bağlamak üzere sürüklerken aniden kurtuldu ve padişahın huzuruna koşup eteğine yapıştı:

-Ey âleme adalet veren sultan, dedi; senden bir dileğim var, bir parçacık beni dinle!...

Sultan hışımla karşılık gösterdi:

-Canını bağışlamamı istiyorsan, nafile; şu anda seni öldürtmekten daha önemli bir arzum yok. Saçımdan sürükletme, bir anda öldürecek bir yol tut diyeceksen, ahdettim, senin kanını at nallarına çiğneteceğim. Bir zaman için bana aman ver diyeceksen, bu da mümkün değil, çünkü toplanan halka karşı küçük düşmüş olurum. Yok kızımla birkaç dakika olsun yalnız kalayım diyeceksen, onun bir tek tel saçını bile sana reva görmem, artık onun yüzünü göremeyeceksin.

-Hayır, ey her yaptığını güzel yapan sultan, dedi delikanlı, canımı bağışlamanızı istemiyorum sizden. Hiçbir an mühlet de dilenmiyorum hatta. Kızınızı bana göstermeyeceklerini de artık biliyorum. Atların ayağı altında sürüklenme konusuna gelince, buna da itirazım yok. Benim sizden isteğim tamamen başka.

-Söyle o vakit nedir dileğin?

-Elbette bugün beni öldürecek, at nalları altında hor ve hakir bir halde kanımı toprağa karıştıracaksın. Dileğim o ki beni onun atının ayağına bağlayıp sürüklet. Çünkü ben o ay yüzlünün yolunda ölünce ancak diri olabilirim.

Sultan, onu bağışladı ve kızıyla evlendirip ölü gönlüne can verdi.

İSKENDER PALA

<!-- / message --><!-- sig -->

Beni candan usandırdı cefâdan yâr usanmaz mı ?
Felekler yandı âhımdan murâdım şem'i yanmaz mı ?

Değildim ben sana mâil sen ettin aklımı zâil
Beni tan eyleyen gafîl seni görgeç utanmaz mı ?
Fuzuli
fuzulii isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Bookmark Post in Technorati
Alt 25-04-08, 04:17   #2

marcopolo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 878 marcopolo 1000 marcopolo 1000 marcopolo 1000 marcopolo 1000 marcopolo 1000 marcopolo 1000 marcopolo 1000 marcopolo 1000 marcopolo 1000 marcopolo 1000 marcopolo 1000
--->: Sevgili için can -İskender Pala

guzel bir paylasimdi tesekkurler..insallah boyle gonullere can veren kisiler hala vardir bu devirde..

Egil Kulak ver
Ceddine..!!
TÜRK'e
Kefen Giydirmek
Hangi itin haddine!!!

altinda yasadiğiniz BAYRAGA,
üzerinde yasadiğiniz TOPRAGA sayginiz olsun..

amour et
respect
marcopolo isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 25-04-08, 06:15   #3
Dekan

NaZaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 22115 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000
Cevap: --->: Sevgili için can -İskender Pala

Alıntı:
marcopolo´isimli üyeden Alıntı
guzel bir paylasimdi tesekkurler..insallah boyle gonullere can veren kisiler hala vardir bu devirde..
insaLLah vardir...

© nazo !!!
NaZaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

• Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

Seçenekler
    Stil