hoSSohbeT.com  Sohbet  forumlari

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   hoSSohbeT.com Sohbet forumlari > Romantizm - Duygusallık - Sevgi > Aşk
Kayıt ol Yardım Sohbet Okey Gazete oku Spor gazeteleri Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Aşk Aşk nedir?

Seçenekler Stil
Alt 13-01-08, 01:34   #1
CrueL

"αηηєm αηηєm"

CrueL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 63
133 Mesajına 279 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 41 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000
Niçin Aşk

Niçin aşk? Nedir bu aşk denilen şey, elle tutulmaz gözle görülmez bir şeyse nedir bu yaşanan somut acılar,güzellikler? Tek başına aşkı tanımlamak herşeyden soyutlamak mümkün mü? Hayır ! Aşk bugünlerde bazılarına göre plastikten bile yeniden yapıldı.Dünyada yaşanan suniliğe doğru gidiş aşkın etrafını sardı.

Nedir şu aşk...? Aşk hayatın bize hazırladığı en güzel sürprizdir, bu yüzden de kalpleri ne zaman ele geçireceği hiç belli değildir. Daha ne olduğunu bile anlayamadan onun hükümdarlığına giriverirsiniz. Aşk; en yalın biçimde anlatılan tek kavramdır o, adı kendisidir zaten. Onu anlatmak için sonu gelmez cümleler kurmanıza gerek yoktur, "Aşık oldum" dediğiniz an akan sular durur, küçücük çocuk bile sizi rahatlıkla anlayabilir, çünkü aşkın dili tektir.

Aşkın zamanını biz ayarlayabilseydik eğer ve kime neden aşık olduğumuzu anlayabilseydik,aşkın sırrını da çözerdik herhalde. Ama o zaman da aşkın insanı alıp götüren büyüsü tamamen kaybolurdu.

Aşk hayata karşı işlenen en güzel ve en doğru suç ortakIığıdır, aşk hayatın bütün tekdüzeliğine, bütün sıradanIığına en soylu başkaldırıdır. Ondan korkup kaçmak hiç kimseye yakışmaz. Ve elbette yasanılan aşkı suçlamak ,yargılamak, karalamak, inkar etmek de aşka yakışık kalmaz. Bu önce haksızlık, kendinize saygısızlık olur. İnsan sonuna kadar savunmalı aşkını, karşılık görmesede, acı çekeceğini hissetse de, yarın terkedileceğini bilse de, ailesini karşısına alacağını bilse de taviz vermemeli aşkından, "Seni Seviyorum" diyebilmeli göğsünü gere gere. Aşk iste o zaman aşktır. Ve bunun doğrusu yanlışı yoktur, zaten aşkın kendisi doğrudur, kime karşı duyuluyorsa bu aşk, doğru insanda işte odur.

Aşkın zamanı yoktur, hep hazırlıksız yakalar insanı. Evli olmanız, sevgilinizin olması, bir ayrılığın taze yaralarını kurutmaya calışmanız, bağlılıktan korkmanız, ailenizden çekinmeniz, hatta sevilenin hapse girmesi bile onun hiç mi hiç umrunda değildir. İşte aşk bütün bunlara tek başınıza karşı gelebilme yurekliliğidir, belki de yeni hayata geçebilme yolu...

Aşkın ne zaman gelebileceği belli olmadığı gibi, ne zaman gideceği de hiç belli değildir. Fazla vakti yoktur onun, uzun süre beklemeye ve bekletilmeye tahammülü de yoktur. Bir başka göze bakmaya, bir başka tene dokunmaya başlaması o kadar da zor değildir...Aşktan değil, onun kaçmasından korkun ve doğruluğuna yanlışlığına bakmadan sonuna kadar savunun aşkınızı...

Biliyor musunuz, hayat zaten kocaman bir yalan, bu kadar sahteliğin içinde gerçek ve doğru olan tek güzellik AŞK.!!. Lütfen ona haksızlık etmeyelim..

Konu Gitarist tarafından (18-01-08 Saat 19:55 ) değiştirilmiştir..
CrueL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-01-08, 19:51   #2
Gitarist
«emsali Bulunamadi»

Gitarist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 15
14 Mesajına 44 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 8 Gitarist 150 Gitarist 150 Gitarist 150
Gitarist - MSN üzeri Mesaj gönder
Wink Sizce Aşk Nedir

Niçin aşk?Nedir bu aşk denilen şey, elle tutulmaz gözle görülmez bir şeyse nedir bu yaşanan somut acılar,güzellikler? Tek başına aşkı tanımlamak herşeyden soyutlamak mümkün mü? Hayır ! Aşk bugünlerde bazılarına göre plastikten bile yeniden yapıldı.Dünyada yaşanan suniliğe doğru gidiş aşkın etrafını sardı.
Nedir şu aşk...? Aşk hayatın bize hazırladığı en güzel sürprizdir, bu yüzden de kalpleri ne zaman ele geçireceği hiç belli değildir. Daha ne olduğunu bile anlayamadan onun hükümdarlığına giriverirsiniz. Aşk; en yalın biçimde anlatılan tek kavramdır o, adı kendisidir zaten. Onu anlatmak için sonu gelmez cümleler kurmanıza gerek yoktur, "Aşıkoldum"dediğiniz an akan sular durur, küçücük çocuk bile sizi rahatlıkla anlayabilir, çünkü aşkın dili tektir.
Aşkın zamanını biz ayarlayabilseydik eğer ve kime neden aşık olduğumuzu anlayabilseydik,aşkın sırrını da çözerdik herhalde. Ama o zaman da aşkın insanı alıp götüren büyüsü tamamen kaybolurdu.
Aşk hayata karşı işlenen en güzel ve en doğru suç ortakIığıdır, aşk hayatın bütün tekdüzeliğine, bütün sıradanIığına en soylu başkaldırıdır. Ondan korkup kaçmak hiç kimseye yakışmaz. Ve elbette yasanılan aşkı suçlamak ,yargılamak, karalamak, inkar etmek de aşka yakışık kalmaz. Bu önce haksızlık, kendinize saygısızlık olur. İnsan sonuna kadar savunmalı aşkını, karşılık görmesede, acı çekeceğini hissetsede, yarın terkedileceğini bilsede, ailesini karşısına alacağını bilsede taviz vermemeli aşkından, "Seni Seviyorum" diyebilmeli göğsünü gere gere. Aşk iste o zaman aşktır. Ve bunun dogrusu yanlışı yoktur, zaten aşkın kendisi doğrudur, kime karşı duyuluyorsa bu aşk, doğru insanda işte odur.
Aşkın zamanı yoktur, hep hazırlıksız yakalar insanı. Evli olmanız, sevgilinizin olması, bir ayrılığın taze yaralarını kurutmaya calışmanız,bağlılıktan korkmanız, ailenizden çekinmeniz, hatta sevilenin hapse girmesi bile onun hiç mi hiç umrunda değildir. İşte aşk bütün bunlara tek başınıza karşı gelebilme yurekliliğidir, belkide yeni hayata geçebilme yolu...
Aşkın ne zaman gelebileceği belli olmadığı gibi, ne zaman gideceği de hiç belli değildir. Fazla vakti yoktur onun, uzun süre beklemeye ve bekletilmeye tahammülü de yoktur. Bir başka göze bakmaya, bir başka tene dokunmaya başlaması o kadar da zor değildir...Aşktan değil, onun kaçmasından korkun ve doğruluğuna yanlışlığına bakmadan sonuna kadar savunun aşkınızı.
Biliyor musunuz, hayat zaten kocaman bir yalan, bu kadar sahteligin içinde gerçek ve doğru olan tek guzellik AŞK.!!. Lütfen ona haksızlık etmeyelim..

Güllerede küstüm açmasınlar Kuşlarada küstüm uçmasınlar Selamımı kestim dostlarımdan ARAMASINLAR...

-
Gitarist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-03-08, 23:58   #3
DamLa
« agresif »

DamLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tesekkür: 838
135 Mesajına 325 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 120 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000 DamLa 1000
DamLa - MSN üzeri Mesaj gönder DamLa - YAHOO üzeri Mesaj gönder
--->: Niçin Aşk

Hayatta TEk gercek aSk
Ya Sev Ya da Terk et..!
''yorgunum gitmelerin tümüne''
OSimdiaSker
13/12/2008
DamLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-03-08, 00:02   #4
CrueL

"αηηєm αηηєm"

Tecrübe Puanı: 41 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000 CrueL 2000

Peh !!

Tek Yalan Demek İstedin HerhaLde :))
Alt 18-03-08, 00:17   #5
NaZaR
Dekan

NaZaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 500
488 Mesajına 982 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 231 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000
Cevap: Niçin Aşk

Aşkın Anatomisi-Aşk Bir Hastalık Mı?
Okan Bayülgen tam da Sevgililer Günü'nde ne de güzel söyledi. Aşk, bir hastalıklı durumdur diye. Normal bir şey değil ki, aşk. Kendini değil de bir başkasını bu kadar düşünmek, onun için her şeyi yapabilecek duruma gelmek, uğruna ölmek, öldürmek,... Doğa üzerinde yaşayan her canlının doğal dürtüsü olan "yaşamda kalma savaşı", neden aşk söz konusu olunca silinir gider ve insan neden aşağılanmaya, acı çekmeye böylesine karşı konulmaz bir biçimde kapılır. Bilim adamları, aşkın bir hormonal değişim ya da bir kimya oyunu olduğunu söyleye dursa da aşk aslında simyadır. İnsanı altına çevirme sanatıdır. Aşkla başlar yaşam ve aşk, olanın üzerine bir yağmur gibi iner, gözler sadece güzel olanı görür. Andre Maurois buna "aşkın kristalizasyon etkisi" demiştir. Görülen her şey pembedir. Kan basıncı artar, hafif bir esriklik bedeni sarar. Bu yüzden şarap aşkın içkisidir, ister kırmızı, ister pembe olsun. Kan rengi ile anlatılır aşk, her ne kadar pembe ile tasvir olsa da. Kan, yaşamın dirimidir, devamıdır. Bedenin her yerini kaplar. Aşk Hastalığı derler adına.. Yemekten, içmekten kesilir insan. Ayrılığın rengi sarıya dönüşür tenin rengi, cevap alınmazsa. Ama bir de karşılıklıysa ten güzelleşir, renklenir. Bahar gelir yüreğin odalarına. Aşık kadınların güzelleşmesi boşuna değildir. Ostrojen hormonunu salar beden seven erkeğin dokunacağı her alana. Aşıklar kalple anlatır aşkı. Çünkü aşkın sesini duyuran tek organdır kalp. Ritmi hızlanır, yüreğin sesinin duyulacağından korkulur. Anatomi kitaplarının kapağına aslında koca bir kırmızı kalp resmi çizmeli ve içine de şöyle yazılmalı : Sen, Ben ve Aşk...

© nazo !!!
NaZaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-04-08, 16:20   #6
hoSSohbeT
Dekan

Tesekkür: 0
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 22 hoSSohbeT 250 hoSSohbeT 250 hoSSohbeT 250 hoSSohbeT 250

ask bir elma sekerine benzer sekerini yersin sapi kalir))))
hoSSohbeT isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-04-08, 16:22   #7
NaZaR
Dekan

NaZaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 500
488 Mesajına 982 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 231 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000 NaZaR 1000

oda olabilir :)

© nazo !!!
NaZaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-04-08, 17:37   #8
SoRumSuz
Doçent

SoRumSuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tesekkür: 3
5 Mesajına 9 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 111 SoRumSuz 2000 SoRumSuz 2000 SoRumSuz 2000 SoRumSuz 2000 SoRumSuz 2000 SoRumSuz 2000 SoRumSuz 2000 SoRumSuz 2000 SoRumSuz 2000 SoRumSuz 2000 SoRumSuz 2000

NeDiR AşK?

* Aşk, iyi geceler öpücügünü uzun tutmaktır. Beklentidir.
* Aşk, delicesine flört ederken yanindakinin hiçbir sey yapmama hakkını teslim etmektir.
* Aşk,bir saygıdır, zaaflarınız olduğunu ortaya çıkarır. Kabullenmektir.
* Aşk, şimdi zamanı değil diye beklemeyi bilmektir. Sabırdır.
* Aşk, saçlarda başlayıp topuklarda biten bir gezintidir. Keşiftir.
* Aşk, Sevişelim demeden sevişmek, yanindakinin ne istedigini bilmektir.Anlaşmaktır.
* Aşk, bağlandıgını sandığında, karşındakine hayır deme şansını tanımaktır.
* Aşk,inceliktir, korumaktır. Sorumluluktur.
* Aşk, ciddi bir tokalaşmayı kıkırdamaya dönüştürmektir..Mizahtır.
* Aşk, durma yoksa seni öldürürüm lafını duymaktır.Şehvettir.
* Aşk, evinizdeki her seyin yerinin değiştirilmesini kabullenmektir. Teslimiyettir.
* Aşk, sevgilinizin ne olduğunu bütün çıplaklıgıyla görmektir.Gerçektir.
* Aşk, saatin kaç olduğunu bilip aldırmamaktır. Neşedir.
* Aşk, sizi kucaklayan kolların, gittikçe daha çok sarılmasıdır.Mutluluktur.
* Aşk, tanıdıgınızı zannettiginiz insanın yeni yanlarını keşfetmektir. Tazeliktir.
* Aşk, uyandığınızda rüyanızı yanınızda bulmanızdır. Düşlerin gerçek olmasıdır.
* Aşk, kocaman yatagın üçte birine sıkışmaktır. Yakınlıktır.
* Aşk, evin anahtarıdan anahtarcıda bir kopya daha yaptırmaktır. Güvendir.
* Aşk, hosçakal dedikten sonra tekrar karşilaşacağını bilmektir.Kaderdir.
* Aşk, gerindiginde sızlayan vücut lafının anlamını bilmektir. Derstir.
* Aşk, ecza dolabını açtıgında, dişmacunu kapagını kapatılmamış bulmaktır. Uyumdur.
* Aşk, pencereden dısarıya baktıgında kiminle olduğunu hatırlamaktır. Düsüncedir.
* Aşk, asla anlatılmayacak hikayelerdir. Özeldir.
* Aşk, cennetle cehennem arası işleyen trende bir mevsimlik bilettir.
* Aşk, iki yalnızlığın birbirine dokunması, birbirini koruması ve selamlamasıdır.

SoRumSuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-05-08, 22:25   #9
Kursat
υηυтαмα∂ιм qözℓєяιηι

Kursat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tesekkür: 52
47 Mesajına 72 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 105 Kursat 1000 Kursat 1000 Kursat 1000 Kursat 1000 Kursat 1000 Kursat 1000 Kursat 1000 Kursat 1000 Kursat 1000 Kursat 1000 Kursat 1000
Kursat - MSN üzeri Mesaj gönder

Biyerde okumuştum :)

"Aşk Karşındakini Bulunmaz Hint Kumaşı Sanmanla Enayi Olduğunu Anlaman Arasında Geçen Zamandır"

diyodu :)

Karar Sizin ;)
Kursat isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-05-08, 10:10   #10
CrueL

"αηηєm αηηєm"

--->: Cevap: Niçin Aşk

Alıntı:
Kursat´isimli üyeden Alıntı
Biyerde okumuştum :)

"Aşk Karşındakini Bulunmaz Hint Kumaşı Sanmanla Enayi Olduğunu Anlaman Arasında Geçen Zamandır"

diyodu :)

Karar Sizin ;)
Bunu Yapan Zaten Kaybediyo

• Submit Thread to Digg Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google
  • Bookmarks

Seçenekler
    Stil