![]() |
| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Sohbet | Okey | Gazete oku | Spor gazeteleri | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Aşk Sözleri Aşka Dair En Güzel Sözler... Hiçbir Aşk Sözlerle Anlatılmaz Ama Aşkın Değerini Yükselticek Sözler Vardır.. |
| Etiketler: anneme |
![]() |
| | Seçenekler | Arama | Stil |
| | #1 |
| Asistan ![]() Üyelik tarihi: 28-09-05 Yaş: 28
Tesekkür: 0
0 Mesajına 0 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 7 | anneme Hayata dair bi umudum daha bitti işte. Yine yenildim anne... Yenildim ama küsmedim hayata, insanlara... Diğer umutlarımı kaybetmedim daha. Hayallerim var anne... Gerçekleşmesede içimde yaşattığım o güzel hayallerim var. Belki bu olur dedim. Olucak dedim ama olmadı anne. Seni kıramadım, gözünden akan yaşa kıyamadım. Senin o asi inatçı dik başlı kızının yüreği parçalanıyor bazen. Kimse bilmiyor hissettiklerimi... Kızın içinde bi savaş veriyo hayata karşı anne. Bazen büyük yaralar alıyo ama düşmüyo hemen. Hayata inat ayaklanıyo ve kendinden daha emin adımlarla yürüyo geleceğe doğru... Büyüdükçe daha bi benzetiyorum kendimi sana anne. Bana değiştiremeyeceklerimi kabullenmemi, içim kan ağlasa da gülmeyi öğretiyosun. Her ne kadar gülüşünle saklasan da acılarını, ben hissediyorum yüreğimde senin de duygularını. Çünkü ben aynı sana benziyorum anne...
__________________ ![]() |
| | |
| | #2 |
| yorgun savaşçı ![]() Üyelik tarihi: 25-08-05 Nerden: republic of love
Benim Modum: Tesekkür: 1
10 Mesajına 21 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 109 | Cevap: anneme yüreğine sağlık sedacım
| | |
| | #3 |
| Ord.Prof ![]() Üyelik tarihi: 22-10-05 Nerden: Kelimelerin Sustuğu Yerdeyim...
4 Mesajına 6 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 21 | Cevap: anneme Yüzüme bakıp acıma bana Tuz basma kanayan yaralarıma Aldırma gözümden akan yaşlara Bana aglama deme anne... Ne gözlerim sevgiyi göremeyecek kadar kör Ne de yüreğim mutluluğu bulamayacak kadar fakir Böyleyim ben işte bakışlarım ok sözlerim zehir Bana aglama deme anne... Her gece gelir saçımı okşarsin Sabahlara dek seyrime dalar Yavrum lafı yüreğimi parçalar Bana aglama deme anne... Sukurler olsun her işe gücüm yetiyor İşte babam tam karşımda oturuyor O lafı duyunca aklım yitiyor Bana aglama deme anne... Beyaza boyadım tüm karalarımı Sana verdim işte yarınlarımı Anne döktürme göz yaşlarımı Bana aglama deme anne...
__________________ İnadına...! Şimdi Duysam ki Bir Damla Suya Hasretsin İlacın Bende Alem Duysun ki Tükürmem Tükürmeyeceğim Suratına Şifan Olmasın Diye İnadına...! |
| | |
| | #4 |
Tecrübe Puanı: 109 | Cevap: anneme Sevgili Anneciğim, Ne garip; yeni yeni farkediyorum ki, çocukları anne olunca çocuklaşıyor anneler... ... Ve insan, zamanın nasıl insafsız bir öğütücü olduğunu bu rol değişiminde anlıyor. Eminim karnındaki ilk tekmemden, hatta doktorların 'Bundan sonra ağır kaldırmak yok' müjdesinden beridir iki kişilik yaşıyorsun yaşamı... Doğum odasında bir küçük el saçlarına tutununca değişti herşey ve o el, o saçtan hiç eksik olmasın istedin. Kimbilir kaç geceyi karyola başuçlarında derin iç çekişler dinleyip hüzünlenerek uykusuz geçirdin, kaç emzirme seansında bitkin uyuyakaldın. O gün bugündür hayatı, bir toprakla çiçeği kadar ortak üretiyor, tüketiyoruz. Yolboyu, kusurlarını hiç görmedik birbirimizin, yeteneklerimizi abarttık karşılıklı; toz kondurmadık üzerimize, kol kanat gerdik... Ben dünyanın en iyi evladıydım, sense; tarihin en iyi annesi... Her çığlıkta başucumda biteceğini bilmenin güveniyle büyüdüm. Her derdimde benden çok dertleneceğini bilmenin o bencil alışkanlığıylaayakta kaldım. Sevginle donandım... Ama sonra birden o korkunç çark devreye girdi ve yaşamın acımasız kuralı işledi ; Büyüdüm... Senin kollarında 'sen'den habersiz, bambaşka bir 'ben' çıktı ortaya. Bazen o eski 'ben'e hiç benzemeyen bir 'ben'... Çünkü farkettim ki, anlattığın masalların yaşamda karşılığı yokmuş. Kızlar bir prens umuduyla kurbağaları öpedursun, ben her yalanda burnumu yokladım. Şaşırdım. Bostandaki lahanaların, ısırılmış lahanaların ve benzeri pastoral ninnilerin modasının geçtiğini gördüm sokakta... Söyleyemedim sana... 'Yaşamın değiştiğini, eski tecrübelerin artık eskisi kadar geçerli olmadığını' anlatan kitapları salonun ortasında açık bıraktım, açıp okuyasın diye... Her kuşağın o vazgeçilmez ikilemi depreşti yeniden; 'Devir de amma değişti' diye yakınırken sen; ben ilginle boğulduğumdan dertlendim. Bir yerim yaralandığında 'Anam görürse ne kadar üzülür' diye gizlemeye çalışmak küçük bir çocuk için nasıl bir yüktür bilir misin? Acından çok onda yaratacağın acı, acıtır canını... Oysa ne çok acılar paylaştık seninle... Ve ne çok sevinçler yaşadık beraber... Nasıl dar günlerde yardıma koşup, kaç şenliğine ortak olduk birbirimizin? ...Lakin artık kafesten uçma vaktiydi. 'Danaların girdiği bostan'da ayakta kalabilmenin yolu, tek başına kanat çırpmayı öğrenmekten geçiyordu. Yargıladık birbirimizi bir dönem...Sorguladık... ...Sen bana eş dost çocuklarını örnek gösterdikçe, ben seni eş dost ebeveynleriyle kıyaslar oldum. Sen her sohbete 'Bizim çocukluğumuzda...' diye başladıkça ben, değişen takvim yapraklarını koydum önüne... Nasıl da zalim bir çark bu değil mi? Doğuyor, doğuruyor ve günün birinde yuvadan uçacağını bile bile koca bir ömrü karşılıksız veriyorsun... Ve hayat birden ıssız bir adaya dönüşüveriyor. Sonrası kâh bir kapı zili beklentisi, kâh bir mektup, kâh bir telefon sesi... Gizliden gizliye özlenen bir torun müjdesi... Fotoğraflar sarardıkça solan bir yaşam ve uzaklaştıkça yakınlaştığımız bir mazinin geri dönmez anıları... Yazılarla konuştuk öyle zamanlarda...Bakışlarla anlaştık. Ağlaştık birbirimizden gizleyerek acılarımızı... Bir mimikle özleştik, bir gülüşle kavuştuk. Ben büyürken seni de büyüttüm. Şimdi çok daha iyi anlıyoruz birbirimizi... Çünkü küçücük bir el saçlarımı kavrıyor geceleri... Karyola başlarında uykusuz geceler geçiriyorum. Pastoral ninnilerle büyütüyoruz oğlumu; yalancı çocukların burunları uzuyor masallarda, öpülen kurbağalar prens oluyor. ...Ve yaşamın değiştiğini, eski tecrübelerin geçersizleştiğini anlatan kitapları kaldırıyoruz salondan gizli gizli... O korkunç çark, acımasız bir hızla dönmeye devam ediyor. Zaman, öğütüyor kuşakları... İnsan ancak mahrum kalınca anlıyor sevginin değerini... Bense sevginden mahrum kalmaya fazla dayanamayacağımı biliyorum. Hem biliyor musun? 'SENİ ÇOK SEVİYORUM'......
| | |
| | #5 |
Tecrübe Puanı: 109 | Cevap: anneme Merhamet sende saklı sevgi layık şanına Huzuru buluyorum yaklaşınca yanına Can koyarsın insanın damarında kanına Samimi duygularla olur arkadaş anne Senin yerini tutmaz dünyada hiçbir varlık Sana duyduğum hürmet yüreğimde nazarlık Seni üzen insanı kabul etmez mezarlık Senin rızanı alan oluyor bir hoş anne “Ana gibi yar olmaz”demiş büyüklerimiz Seni mutlu etmektir bütün emeklerimiz Hakkını ödemezsek cehennemdir yerimiz Çırpınıp ağlamamız elbetteki boş anne Ana her yaşta ana o baştaki tacımız El vurup okşadıkça hemen geçer acımız Ekmeğimiz.havamız,suyumuz,ilacımız İyi ve kötü günde en güzel sırdaş anne Kalplerimiz buluşur günün her saatında Ben cennete talibim ayağının altında Mahcup olmak istemem ALLAH’ımın katında Rızayı kazanmaktır verdiğim uğraş anne Kokuların geliyor cennet bahçelerinden Doya doya öpeyim o güzel ellerinden Dua et kurtulayım beterin beterinden Yoksa perişan eder “ilahi ateş”anne Anlatamadım seni kelimeler yetmiyor Seni ihmal edince sıkıntılar bitmiyor Bir türlü musibetler başımızdan gitmiyor Bana duanla güç ver imdada yetiş anne Can anne,canan anne,yol anne,yoldaş anne Göz anne,sevgi anne,yürek anne,baş anne Nur anne,sevda anne,hayat anne,aş anne Dilerim ALLAH’tan ol meleklere eş anne....
| | |
| | #6 |
| Guest
| Cevap: anneme Seda,STAR ve ELIF Eliniz yüreginiz dert görmesin |
|
| | #7 | |
Tecrübe Puanı: 7 | Cevap: anneme
__________________ ![]() | |
| | |
| | #8 |
| Asistan ![]() Üyelik tarihi: 17-09-05 Nerden: ankara Yaş: 28
Tecrübe Puanı: 7 | Cevap: anneme Yüregine Saglik harika bir yazi..
__________________ Bir seni bildim birde senden olani.. kendimi ve yoklugumu uyrugumun ask tabiyetiminse hic olmadigini... |
| | |
| | #9 |
Tecrübe Puanı: 7 | Cevap: anneme annem.gül kokulu annem.anneler günün kutlu olsun
| | |
| | #10 | |||||||||||||||||||||||
| Ord.Prof ![]() | Cevap: anneme
__________________ ![]() | |||||||||||||||||||||||
| | |
![]() |
| Bookmarks | |||
Digg | del.icio.us | StumbleUpon | Google |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|