SeRGeN
28-04-05, 15:39
Ayni terasa aciliyordu yan yanaydi kapilarimiz kaldigimiz pansiyonda. sabahlari ya da aksam uzerleri karsilasiyorduk, ortak dus, ortak mutfak, cekingen bir selamlasma. Ayni terasta yanyana kuruyordu camasirlarimiz, bu urpertiyordu beni; acemi, tutuk birkac sozcuk esliginde beyaz sarap icerek ayni terasta seyrediyorduk gunbatimini, bu da urpertiyordu beni. Isigin azalan siddetinde yan yanaydi terasa vuran golgelerimiz ve karisiyordu birbirine. Elimizde olmadan gulumsemistik bakislarimiz carpistiginda sahildeydik ve ayni kitabi okuyorduk ilk karsilasmamizda. Sezon acilmamisti, seyrekti sahiller, daha erken yaz gulumsuyordu. Pansiyon onundeki sandallarin kipirtisi, ciceklerin cekingen dirimi gunbatimiyla golgelenmis alanlarin rengi kalmis aklimda. Ikimiz de yanizdik ve birbirimize ilismemeye calisiyorduk adini kimselerin bilmedigi o uzak sahil kasabasinda. Oysa gunesin batisini izlemek gibi kendiliginden bir birliktelige donustu paylastigimiz seyler. Birbirinden kamasmaya baslamisti tenlerimiz, dokunmasan da yanindaki govdeyi duymanin siddetine donusmustu aramizdaki cekim. Tenin cagrisi hazirdi kendine kurulan butun tuzaklara.O aksam terastaydik gene. Gun coktan batmisti. Camasirlar asiliydi, uzaktan sarkilar geliyordu ve kekik kokulari. Nedense her zamankinden baska bakiyordun bana. Sonra usulca dedin ki: "Ilk kez bir erkegin tenine dokunmak istegi duyuyorum icimde." Benim icin yaz baslamisti. "Dokun oyleyse" dedim. Sustun. Uzun uzun baktik birbirimize. Kendine nasil karsi koydugun okunuyordu yuzunun derinliklerinde.Sonra hicbir sey soylemeden usulca kalktin, odana gittin, yavasca orttun kapini. Saatlerce orada, gecede ve o terasta kaldim. Sabah uyandigimda odanin kapisi acikti, esyalarini toplayip gitmistin. Baktim, yalnizca terasta unuttugun havlu cirpiniyordu ruzgarda. Bir daha hic rastlamadim sana, hicbir yerde hicbir yazda. Dusunuyorum aradan tam onuc yil gecmis. Onuc yil once icinde uyanan o istegin anisi sakli duruyor mu sende? Birden adini hatirlamadigimi fark ettim bu siiri yazarken, ama terasta cirpinan havlunun rengi hala gozlerimin onunde. Onuc yil sonra simdi sevgilimden ayrildigim bu derin, bu kavurucu gunlerde neden ansizin aklima dustugunu sordum kendime. Sonra anladim: BIR ASK BIRCOK ASKTAN YAPILIYOR VE AYRILINMIYOR HER SEFERINDE