Mithat
14-08-05, 16:45
cok ılgınc olaylar ama gercek
<HR style="COLOR: #141414" SIZE=1><!-- / icon and title --><!-- message -->ege de bi ilde bi adamı sorguda babasını öldürdüğünü itiraf ettirmişlerdi, aradan bi hafta geçti, adamın öldü sanılan babası ortaya çıkmıştı, o polisleri de türk büyüklerine alabilir miyiz?
Türkiye'den Insan (Mahlukat) Manzaralari
----------------------------------------------------------------------------------
Avrupa Birligi'ne üye çesitli ülkeler vardir. Bu ülkelerde çesitli insanlar yasarlar. Ve bu insanlar, günün birinde, emr-i Hak vaki oldugu zaman, ölürler. Kimisi eceliyle ölür, kimisi cinayete kurban gider, kimisi trafik kazasina, kimisi hastaliktan. Falan filan.
----------------------------------------------------------------------------------
Ama bu ülkelerin hiçbirinde, hiçbir insanin, tuttugu futbol takiminin ya da siyasi partinin maçi ya da
seçimi kazanip kazanmayacagi üzerine 'eger kazanamazsak, ha ben de bunu keserim' diye iddiaya girip, sonra da yenilince, ya da kaybedince besmeleyle abdest alip iki rekat namaz kildiktan sonra 'onu' kestigi ve kan kaybindan öldügü duyulmamistir.
Türkiye'de duyulmustur. Karadeniz Bölgesi'nde. Her iki çesitlemesi de.
Avrupa Birligi'nde insanlar ya sigara içerler ya da içmezler. Içenler, sigaralarini çakmak ya da kibritle yakarlar. Ve bunlarin bir kismi da kanserden ölür. Ama, demir çelik haddehanesinde çalisan hiçbir Avrupali isçinin, sigarasini yakmak amaciyla 600 tonluk pres makinesinin arasindan emekleyerek geçip 2450 santigrad sicakligindaki firina ulasmaya çalisirken can verdigi görülmemistir.
Türkiye'de görülmüstür. Karabük'te.
Avrupa'da da hasarat, özellikle sivrisinek vardir, Orada da sinek ilaci kullanilir. Ama, sivrisinek yutup da midesine kaçan sinegi öldürmek üzere agzina Shelltox sikmak suretiyle zehirlenip ölen, Türkiye'dedir.
Istanbul, Sultanbeyli.
Avrupa'da da insanlar berbere gidip tiras olurlar ama, hiçbir berber, rahatlatmak amaciyla müsterinin kafasini saga sola kanirtirken, adamin boynunu kirip onu öldürmemistir.
Türkiye'de öldürmüstür. Erzurum'da.
Örnegin, bir bankamatikten para çekmek için dügmeye bastiginizda elektrik çarpmaz ve ölmezsiniz,
Avrupa'da...
Türkiye'de ölürsünüz. Bozcaada.
Örnegin, oralarda, otoyolda giderken radyoda duydugu göbek havasi esliginde göbek atmak için 'sag seride çeken' ve az sonra da arkadan gelen arabanin çarpmasi sonucu ölen bilinmez.
Türkiye'de bilinir. Adapazari.
Nüfus sayim günü sokaga çikma yasagi nedeniyle bombos otoyolda (Avrupa'da böyle bir sey yoktur ve olamaz) sayim görevlisi 'bariyerlere' çarpip ölmez.
Burada ölür. Gebze.
Ayni isyerinde biri gece, biri de gündüz vardiyasinda çalismakta olan ve her ikisi de 'mobilet' kullanan bir baba-ogul, birisi isten çikip eve gider, öteki evden ise gelirken bir kavsakta karsilasmazlar ve birbirlerine selam vermek için ellerini kaldirinca çarpisip her ikisi de ölmezler.
Konya.
Marangoz atölyesinde çalisan isçiler paydosta üzerlerindeki talaslari temizlemek için birbirlerine 'kompresör' tutarlarken, biri ötekine saka yapmak için kompresörü onun arkasina yöneltmez, öteki de
'saka öyle olmaz, böyle olur' diye ayni kompresörü alip berikinin makadina sokmaz ve adam bagirsaklari patlayarak ölmez.
Istanbul, Ayazaga.
Gemi mühendisi kazani kontrol etmek için kazana girdiginde biri gelip kazanin kapagini kapatmaz ve
sonra da gemi yola çikmaz.
Kocaeli, Dilovasi.
Bir adam ayakkabisinin içine kaçan tastan kurtulmak için elektrik diregine yaslanip ayakkabisini çikarip
silkelediginde, yoldan geçen bir baskasi onu elektrik çarptigini sanmaz ve elektrikle baglantisini kesmek amaciyla kafasina kürekle vurarak onu öldürmez.
Rize.
Çünkü hiçbir Avrupa sehrinde, 'Buralarda bir pideci varmis, ne tarafta acaba?' sorusuna 'Kiymali mi,
peynirli mi?' diye cevap verilmez.
Simdi Avrupa Birligi yetkilileri gelip bizim sehitliklerimizi gezecek ve bizi anlayacaklar ya, hakkimizi teslim edecekler... Yukarida anilan kayiplarimizin kabirlerini de ziyaret etsinler ve kendi itikatlarinca Ave Maria mi, Pater Noster mi artik neyse, iki satir da onlara okusunlar.
Türkiye'den Vitrin Manzaralari
Gebze'de bir eczanenin camından:
"SSK gözlüğü yazılır. Tansiyona, şekere bakılır. Kurban kesilir..."
Aksaray'da bir lastikçinin vitrininden :
"Vindovslu aletle rot balansı yapıyoruz..."
Eskişehirde bir dükkanına camından:
"Kartuş ve kolonya doldurulur."
Eminönünde bir bakkalın camından:
"Burada adam olana, edebiyle konuşana hizmet verilir..."
İzmir'deki enterasan bir kuaförün devasa afişindeki gaz verici cümle:
"Bir fön neyi değiştirmez ki !..."
Bir kırtasiyenin camından:
"Patlayan top geldi !..."
Kocaeli Hereke'de İ.İ.B.F. karşısında kendi halinde bir bakkalın camından:
"Penguen Yemi bulunur !"
Kadıköyde bir duvar:
"Reşat, lütfen buraya park yapma !..."
Kaş'ta Doğan görünümlü bir Şahin'in arka camından:
"The Anatolian child does not eat these feet !..."
ESKI TÜRK FILMLERI ISIMLERI
BEN BIR KANUN KACAGIYIM (1966)
BEN BIR SOKAK KADINIYIM (1966)
GUNAHINI ODEYEN KADIN (1969)
GUNAHINI ODEYEN ADAM (1969)
GUNAHLARINI KANLARIYLA ODEYENLER (1969)
IYI DOVERIM KOTU SEVERIM (1972)
ACI SEVERIM TATLI DOVERIM (1975)
OLUMUNU KENDIN SEC (1971)
OLMEDEN TOVBE ET (1971)
MEZARINI KAZ BENI BEKLE (1971)
IPINI BOYNUNDA BIL (1971)
VE SILAHINI CEKTI (1972)
KIYMA BANA GUZELIM (1962)
VUR VUR KAC KAC (1972)
VURMA ZALIM VURMA (1972)
FIRCANA BAYILDIM BOYACI (1978)
VE ONU VURDULAR (1973)
OLUMLE SEVISENLER (1972)
SEVISEREK OLENLER (1975)
AYIKLA BENI HUSNU (1975)
YE BENI MAHMUT (1975)
ZIMBALA BILAL (1975)
ISMET BU NE KISMET (1978)
OTTUR KUSU OMER (1979)
KOKLA BENI MELAHAT (1975)
KOKLA AMA KOPARTMA (1975)
HASAN ALMAZ BASAN ALIR (1975)
BU BABA BASKA BABA (1975)
BEN ARMUDU DISLERIM (1975)
SIPSAK BASARIM (1975)
ISTE KAPI ISTE SAPI (1975)
YUZME BILMIYORSAN ISIN NE AGACTA (1978)
HER ADIMIM BELA (1972)
ADIM BELADIR (1970)
ADIM KAN SOYADIM SILAH (1970)
CANIM TÜRKİYE'MDE CANLI YAYIN KÜFÜRLERİ
CNN Turk un ilk yayina basladigi zamanlar studyoda haber sunan zatin yayinin bittigini ama sesin kesilmedigini bos gecip rejiyle olan muhabbeti:
- Ankaraya'mi baglaniyoruz simdi?
- ...tir et Ankara'yi!? Banu'yu bulun bana
Mehmet Ali Erbil'in Çarkifelek adli programda arabayi istiyorum diyen kadina arabayi kimin için istiyorsunuz diye sormasi, kadinin oglum için istiyorum deyince yaka mikrofonu açik olan Mali'nin "oglunun ..... koyayim" demesi... Tabii ardindan tv lerde kanal kanal gezip özürler dilemis bayagi bir kivirmaya falan çalismis ama epey bir tazminati da aslanlar gibi ödemistir.
Show TV de yayinlanan cocuklararasi bir bilgi yarismasinda cevabi yanlis cikan cocugun "hass....." demesi.
Mutluhan Suner'in Barcelona-Galatasaray sampiyonlar ligi maci sonrasinda bir ropörtaj oncesi "Aniiil!... ...iyim mi yapicaginiz isin içine ben?" diye bagirmasi.
Yine bi telegol programinda, ali sami alkis fatih terim icin; bu fatih terim sahaya ben ciksam benide futbol oynatacak diyor.. programin mahalle kahvesi ortaminin etkisine kendini kaptirmis Turgay Şeren de, "yok ebenin ... ali sami" diyerekten bu konuda tarihe geçmistir
Bilmeyen yoktur yine de hatirlatalim.... Olay tolga garipoglu nun sundugu Hugoda geçiyo. neyse 12-13 yaslarinda bi çocuk tuslara basiyo din din dinnn..
“islemiyo tolga abi hakkim gitti tuslara basiyom islemiyo tolga abi...”
“Olsun daha 2 can hakkimiz var” o güler yüzüyle, neyse oynaniyo dinn.dinnn.
“tolga abi islemiyo.”
o da “iyi basman gerekiyo geç kaliyosun galiba neyse son hakkini iyi kullan”
neyse oyuna geçiliyo dinnnnnnnnnn..)))
“Tolga abi yine olmadi. Bastim bastim islemedi.”“Olsun” diyo Tolga. “Bir daha ararsin Hugoyu üzmeyelim dimi” gibi bi sözcükler ardindan çocuktan söle bi yanit geliyo
"hugonun ..... koyyim...!!!"
“Aaa çok ayip olmuyomu bak tolga abin kiziyo sana” diyo el isareti yaparak.
Çocuktan gelen yanit su: "Tolga abinin de ..... koyyim..."
Tabiki reklam falan giriyo. Kanal 6 bu yüzden 2-3 gün kapaniyo..
bide Erman hocadan bir alinti... steviç yedek kulubesinde bacak bacak üstüne atmis oturuyor.
Erman hoca - bu nasil futbolcu ya... sanki sadrazamin sol ....
sansal: - hop hoca hop....
Türkiye şartlarına göre yeniden düzenlenmiş okul fişleri
-Ayşe kızım mini etek giyme
-Ömer git kendine iş bul
-Muhammer eve ekmek getir
-Hatçe kötü yola düşme
-Ragıp başkasının anasına küfretme
-Hayriye otobüste büyüklerine yer ver
-Süleyman fordçuluk yapma taş olursun
-Keriman git amcanın elini öp
-Bahadır babana bile güvenme
-Fikret pipinle oynama evladım
-Zeynep tanımadığın insanlarla konuşma
-Nuri dedenin takma dişlerini ağzına sokma
-Faruk banka hortumlama
-Hüseyin kızım karı gibi kıvırtma
-Neriman anana benzeme
-Mehmet 5 dakikalık zevk için hayatını karartma
-Selin televolelere düşme
-Mahmut 0900 lü hatları arama terbiyen bozulur
-Recep örtmenini dövme
-Melda yemeğini bitir arkadan kovalamasın
-Gamze geceyarısı sokaklarda dolaşma
-Muhammed çek elini teyzenin kıçından
-Fatih kadınlar hamamına girme
-Latif balkondan aşağı sarkma
-Serkan Ecevit'e oy verme
-Pelin rüşvet al, rüşvet verme
-Cevriye amcana nanik çekme
-Kadriye dolgulu sütyen kullan
-Ceren plajda üstsüz dolaşma
-Hülya ip atlama eteklerin açılır
-Banu evden kaçma kötü yola düşersin
-Beyazıt borsa oynama paranı repoya yatır
-Gökhan gözün çıksın emi
-Sami topçu ol baban gibi işsiz olma
-Sedat köPage Rankü altından geçme üstüne düşer
-Cemil kurufasülye yeme gaz yapar
<!-- / message --><!-- sig -->
<HR style="COLOR: #141414" SIZE=1><!-- / icon and title --><!-- message -->ege de bi ilde bi adamı sorguda babasını öldürdüğünü itiraf ettirmişlerdi, aradan bi hafta geçti, adamın öldü sanılan babası ortaya çıkmıştı, o polisleri de türk büyüklerine alabilir miyiz?
Türkiye'den Insan (Mahlukat) Manzaralari
Avrupa Birligi'ne üye çesitli ülkeler vardir. Bu ülkelerde çesitli insanlar yasarlar. Ve bu insanlar, günün birinde, emr-i Hak vaki oldugu zaman, ölürler. Kimisi eceliyle ölür, kimisi cinayete kurban gider, kimisi trafik kazasina, kimisi hastaliktan. Falan filan.
Ama bu ülkelerin hiçbirinde, hiçbir insanin, tuttugu futbol takiminin ya da siyasi partinin maçi ya da
seçimi kazanip kazanmayacagi üzerine 'eger kazanamazsak, ha ben de bunu keserim' diye iddiaya girip, sonra da yenilince, ya da kaybedince besmeleyle abdest alip iki rekat namaz kildiktan sonra 'onu' kestigi ve kan kaybindan öldügü duyulmamistir.
Türkiye'de duyulmustur. Karadeniz Bölgesi'nde. Her iki çesitlemesi de.
Avrupa Birligi'nde insanlar ya sigara içerler ya da içmezler. Içenler, sigaralarini çakmak ya da kibritle yakarlar. Ve bunlarin bir kismi da kanserden ölür. Ama, demir çelik haddehanesinde çalisan hiçbir Avrupali isçinin, sigarasini yakmak amaciyla 600 tonluk pres makinesinin arasindan emekleyerek geçip 2450 santigrad sicakligindaki firina ulasmaya çalisirken can verdigi görülmemistir.
Türkiye'de görülmüstür. Karabük'te.
Avrupa'da da hasarat, özellikle sivrisinek vardir, Orada da sinek ilaci kullanilir. Ama, sivrisinek yutup da midesine kaçan sinegi öldürmek üzere agzina Shelltox sikmak suretiyle zehirlenip ölen, Türkiye'dedir.
Istanbul, Sultanbeyli.
Avrupa'da da insanlar berbere gidip tiras olurlar ama, hiçbir berber, rahatlatmak amaciyla müsterinin kafasini saga sola kanirtirken, adamin boynunu kirip onu öldürmemistir.
Türkiye'de öldürmüstür. Erzurum'da.
Örnegin, bir bankamatikten para çekmek için dügmeye bastiginizda elektrik çarpmaz ve ölmezsiniz,
Avrupa'da...
Türkiye'de ölürsünüz. Bozcaada.
Örnegin, oralarda, otoyolda giderken radyoda duydugu göbek havasi esliginde göbek atmak için 'sag seride çeken' ve az sonra da arkadan gelen arabanin çarpmasi sonucu ölen bilinmez.
Türkiye'de bilinir. Adapazari.
Nüfus sayim günü sokaga çikma yasagi nedeniyle bombos otoyolda (Avrupa'da böyle bir sey yoktur ve olamaz) sayim görevlisi 'bariyerlere' çarpip ölmez.
Burada ölür. Gebze.
Ayni isyerinde biri gece, biri de gündüz vardiyasinda çalismakta olan ve her ikisi de 'mobilet' kullanan bir baba-ogul, birisi isten çikip eve gider, öteki evden ise gelirken bir kavsakta karsilasmazlar ve birbirlerine selam vermek için ellerini kaldirinca çarpisip her ikisi de ölmezler.
Konya.
Marangoz atölyesinde çalisan isçiler paydosta üzerlerindeki talaslari temizlemek için birbirlerine 'kompresör' tutarlarken, biri ötekine saka yapmak için kompresörü onun arkasina yöneltmez, öteki de
'saka öyle olmaz, böyle olur' diye ayni kompresörü alip berikinin makadina sokmaz ve adam bagirsaklari patlayarak ölmez.
Istanbul, Ayazaga.
Gemi mühendisi kazani kontrol etmek için kazana girdiginde biri gelip kazanin kapagini kapatmaz ve
sonra da gemi yola çikmaz.
Kocaeli, Dilovasi.
Bir adam ayakkabisinin içine kaçan tastan kurtulmak için elektrik diregine yaslanip ayakkabisini çikarip
silkelediginde, yoldan geçen bir baskasi onu elektrik çarptigini sanmaz ve elektrikle baglantisini kesmek amaciyla kafasina kürekle vurarak onu öldürmez.
Rize.
Çünkü hiçbir Avrupa sehrinde, 'Buralarda bir pideci varmis, ne tarafta acaba?' sorusuna 'Kiymali mi,
peynirli mi?' diye cevap verilmez.
Simdi Avrupa Birligi yetkilileri gelip bizim sehitliklerimizi gezecek ve bizi anlayacaklar ya, hakkimizi teslim edecekler... Yukarida anilan kayiplarimizin kabirlerini de ziyaret etsinler ve kendi itikatlarinca Ave Maria mi, Pater Noster mi artik neyse, iki satir da onlara okusunlar.
Türkiye'den Vitrin Manzaralari
Gebze'de bir eczanenin camından:
"SSK gözlüğü yazılır. Tansiyona, şekere bakılır. Kurban kesilir..."
Aksaray'da bir lastikçinin vitrininden :
"Vindovslu aletle rot balansı yapıyoruz..."
Eskişehirde bir dükkanına camından:
"Kartuş ve kolonya doldurulur."
Eminönünde bir bakkalın camından:
"Burada adam olana, edebiyle konuşana hizmet verilir..."
İzmir'deki enterasan bir kuaförün devasa afişindeki gaz verici cümle:
"Bir fön neyi değiştirmez ki !..."
Bir kırtasiyenin camından:
"Patlayan top geldi !..."
Kocaeli Hereke'de İ.İ.B.F. karşısında kendi halinde bir bakkalın camından:
"Penguen Yemi bulunur !"
Kadıköyde bir duvar:
"Reşat, lütfen buraya park yapma !..."
Kaş'ta Doğan görünümlü bir Şahin'in arka camından:
"The Anatolian child does not eat these feet !..."
ESKI TÜRK FILMLERI ISIMLERI
BEN BIR KANUN KACAGIYIM (1966)
BEN BIR SOKAK KADINIYIM (1966)
GUNAHINI ODEYEN KADIN (1969)
GUNAHINI ODEYEN ADAM (1969)
GUNAHLARINI KANLARIYLA ODEYENLER (1969)
IYI DOVERIM KOTU SEVERIM (1972)
ACI SEVERIM TATLI DOVERIM (1975)
OLUMUNU KENDIN SEC (1971)
OLMEDEN TOVBE ET (1971)
MEZARINI KAZ BENI BEKLE (1971)
IPINI BOYNUNDA BIL (1971)
VE SILAHINI CEKTI (1972)
KIYMA BANA GUZELIM (1962)
VUR VUR KAC KAC (1972)
VURMA ZALIM VURMA (1972)
FIRCANA BAYILDIM BOYACI (1978)
VE ONU VURDULAR (1973)
OLUMLE SEVISENLER (1972)
SEVISEREK OLENLER (1975)
AYIKLA BENI HUSNU (1975)
YE BENI MAHMUT (1975)
ZIMBALA BILAL (1975)
ISMET BU NE KISMET (1978)
OTTUR KUSU OMER (1979)
KOKLA BENI MELAHAT (1975)
KOKLA AMA KOPARTMA (1975)
HASAN ALMAZ BASAN ALIR (1975)
BU BABA BASKA BABA (1975)
BEN ARMUDU DISLERIM (1975)
SIPSAK BASARIM (1975)
ISTE KAPI ISTE SAPI (1975)
YUZME BILMIYORSAN ISIN NE AGACTA (1978)
HER ADIMIM BELA (1972)
ADIM BELADIR (1970)
ADIM KAN SOYADIM SILAH (1970)
CANIM TÜRKİYE'MDE CANLI YAYIN KÜFÜRLERİ
CNN Turk un ilk yayina basladigi zamanlar studyoda haber sunan zatin yayinin bittigini ama sesin kesilmedigini bos gecip rejiyle olan muhabbeti:
- Ankaraya'mi baglaniyoruz simdi?
- ...tir et Ankara'yi!? Banu'yu bulun bana
Mehmet Ali Erbil'in Çarkifelek adli programda arabayi istiyorum diyen kadina arabayi kimin için istiyorsunuz diye sormasi, kadinin oglum için istiyorum deyince yaka mikrofonu açik olan Mali'nin "oglunun ..... koyayim" demesi... Tabii ardindan tv lerde kanal kanal gezip özürler dilemis bayagi bir kivirmaya falan çalismis ama epey bir tazminati da aslanlar gibi ödemistir.
Show TV de yayinlanan cocuklararasi bir bilgi yarismasinda cevabi yanlis cikan cocugun "hass....." demesi.
Mutluhan Suner'in Barcelona-Galatasaray sampiyonlar ligi maci sonrasinda bir ropörtaj oncesi "Aniiil!... ...iyim mi yapicaginiz isin içine ben?" diye bagirmasi.
Yine bi telegol programinda, ali sami alkis fatih terim icin; bu fatih terim sahaya ben ciksam benide futbol oynatacak diyor.. programin mahalle kahvesi ortaminin etkisine kendini kaptirmis Turgay Şeren de, "yok ebenin ... ali sami" diyerekten bu konuda tarihe geçmistir
Bilmeyen yoktur yine de hatirlatalim.... Olay tolga garipoglu nun sundugu Hugoda geçiyo. neyse 12-13 yaslarinda bi çocuk tuslara basiyo din din dinnn..
“islemiyo tolga abi hakkim gitti tuslara basiyom islemiyo tolga abi...”
“Olsun daha 2 can hakkimiz var” o güler yüzüyle, neyse oynaniyo dinn.dinnn.
“tolga abi islemiyo.”
o da “iyi basman gerekiyo geç kaliyosun galiba neyse son hakkini iyi kullan”
neyse oyuna geçiliyo dinnnnnnnnnn..)))
“Tolga abi yine olmadi. Bastim bastim islemedi.”“Olsun” diyo Tolga. “Bir daha ararsin Hugoyu üzmeyelim dimi” gibi bi sözcükler ardindan çocuktan söle bi yanit geliyo
"hugonun ..... koyyim...!!!"
“Aaa çok ayip olmuyomu bak tolga abin kiziyo sana” diyo el isareti yaparak.
Çocuktan gelen yanit su: "Tolga abinin de ..... koyyim..."
Tabiki reklam falan giriyo. Kanal 6 bu yüzden 2-3 gün kapaniyo..
bide Erman hocadan bir alinti... steviç yedek kulubesinde bacak bacak üstüne atmis oturuyor.
Erman hoca - bu nasil futbolcu ya... sanki sadrazamin sol ....
sansal: - hop hoca hop....
Türkiye şartlarına göre yeniden düzenlenmiş okul fişleri
-Ayşe kızım mini etek giyme
-Ömer git kendine iş bul
-Muhammer eve ekmek getir
-Hatçe kötü yola düşme
-Ragıp başkasının anasına küfretme
-Hayriye otobüste büyüklerine yer ver
-Süleyman fordçuluk yapma taş olursun
-Keriman git amcanın elini öp
-Bahadır babana bile güvenme
-Fikret pipinle oynama evladım