PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ""EN SON GÜL..........

KizilGelincik
23-07-05, 20:10
****EN SON GÜL*****

Birgün uzak diyarlarda çok güzel bir kiz yasarmis evlenme çagi gelmis fakat ona gönül veren kimseyi begenmiyormus sonunda yerli halk ülkenin en yakisikli ve gururlu delikanlisini getirmis ve kizla tanistirmis, delikanli kizi görür görmez asik oluvermis fakat kiz ona bile burun kivirmis ve delikanli buna dayanamayip ülkeyi terk etmis yillar sonra yolu yine kizi gördügü yere düsmüs ve kendisini begenmeyen kizin kimi begenip evlendigini merak etmis evini ögrenip kapinin önünde evden kocasinin çikmasini beklemis bir süre sonra evden alçak boylu topal ve sarhos bir o kadarda çirkin biri içeriye dogru bagira çagira sokaga çikip evden uzaklasmis, bizim delikanli o kadar sinirlenmiski hemen kapiya dogru gidip yumruklamaya baslamis kapiyi her zamanki güzelligiyle kiz açmis ve ilk görüste tanimis begenmedigi yakisikliyi. delikanli kiza hiddetle :
- Bu adam içinmi beni begenmedin, diye bagirmis.
kiz sakin bir biçimde :
-Benimle arka bahçeye kadar gelebilirmisin. demis.
arka bahçeye gittiklerinde çok güzel güllerle dolu bir bahçe görünmüs.bahçenin basinda kiz;
-Ben bahçenin sonuna gidiyorum bu bahçedeki en güzel gülü bana getireceksin fakat asla geri adim atmayacaksin ve sadece bir gül koparacaksin. demis çocuga
delikanli bir iki adim atmiski üzeri su damlaciklariyla dolu bir gül görmüs tam kopariyormuski bir adim sonra daha tomurcuk halinde kipkirmizi bir gül , dogru ona dogru yönelmis fakat tam koparacakken biraz ileride hayatinda gördügü en güzel gül bütün ihtisaminla orada duruyor ve kendi kendine biraz ileride kesinlikle daha güzeli vardir diye düsünüp adimlarini atmaya baslamis. fakat birde ne görsün güller yavas yavas kuru ve boynu büküklesmeye baslamis çocuk ilk gördügü güller gibi bir gülün mutlaka olabilecegini düsünüp bahçenin sonuna dogru yaklasmis artik kiza sadece bir iki adim kalmis ve çocuk bahçenin sonunda kuru ve artik gül denemeyecek kadar kötü bir gül alip kiza utanarak uzatmis.
ve kiz çocuga :
iste benim yillar önce düstügüm hata bu demis... :thumbup: