Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-07-07, 02:32   #27
Yayamaz Kayimca
Dekan

Yayamaz Kayimca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim Modum:
Tesekkür: 0
22 Mesajına 28 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 29 Yayamaz Kayimca has much to be proud of Yayamaz Kayimca has much to be proud of Yayamaz Kayimca has much to be proud of Yayamaz Kayimca has much to be proud of Yayamaz Kayimca has much to be proud of Yayamaz Kayimca has much to be proud of Yayamaz Kayimca has much to be proud of Yayamaz Kayimca has much to be proud of Yayamaz Kayimca has much to be proud of
Yayamaz Kayimca isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Exclamation --->: DÜNYANIN GÖZÜNDE ATATÜRK!!!!!!!

MISIR

• Çağının, belki de tüm tarihin en olağanüstü kişilerinden biri
    (Egyptian Gazete, Kahire)
  • "Türkiye'yi kulluktan kurtaran, istilacılara karşı saldırma ateşi yakan, savaş alanlarında ona başbuğluk edip kurtuluş kıyısına çıkaran adam öldü (...) Esaret antlaşmalarını yırtan, devletlerin kararlaştırdıklarını tanımayan, milletleri saygı göstermeye zorlayan, milletinde o saygınlık mevkiine çıkartan, diğer milletlere saydırtan adam öldü."
    (Mısır)
  • "Atatürk öldü, o, milletin atası ve son asırların yetiştirdiği en büyük adamdı."

"Mustafa Kemal, kurduğu eserin semerlerini gözü ile gördü. Vazifesini tamamladı. Dünyadan muvaffak ve muzaffer olarak çekildi."
    (Mısır-Elehram)
  • Milletin kendisini can yerine koyduğu, her emrine baş eğdiği, iradesi geri dönmeyen, büyük ıslahat yapan, milletini ilerlemelere süren adam öldü. Andlaşmaları yırtan. Devletlerin kararlaştırdıklarını tanımayan, milletleri hürmet ettiren, milletini de o ihtiram mevkiine çıkaran, diğer milletlere saydıran adam öldü.
    (Mısır-Elehram)
  • Türkler, Atatürk'ü olağanüstü bir tutkunlukla seviyorlar.

Bursa'ya giderken trende rast geldiğim bir çocuğa İstanbul veya Ankara'dan hangisini sevdiğini sordum. Çocuk Ankara'yı sevdiğini söyledi. Nedenini sorduğumda: "Ankara'da Atatürk bulunduğu için.." cevabını verdi.
    (Mısır, El Bela Gazetesi)
  • "Atatürk'ün yaptıkları insanoğlunun kolay kolay yapabileceği şeylerden değildir. O; büsbütün başka bir insandı."
    (El-Mısri Gazetesi, Mısır, 11 Kasım 1938)